Witamy !

[B 2.2] Nie chce odpalić, immobilizer?

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

[B 2.2] Nie chce odpalić, immobilizer?

Postprzez Ros_Art » 29 lip 2013 16:06:51

Witam Panowie.
Ja do swoje Froty nie mam juz siły. Zatrzymałem auto zgasiłem silnik a gdy zaraz probowałem odpalić juz nie chciała. Diesel 2.2 DTI Long 1999rok. Z holowałem do domu. Oto co sprawdziłem i wymieniłem czytalem takze forum lecz nigdzie nie znalazlem rozwiazania:
Auto dostaje paliwo
Świece wymieniłem i co zauwazylem nie ma grzania swiec żarowych.
Bezpieczniki sprawdzone sa OK prąd w nich płynie.
Wymieniłem na inny przekażnik swiec zarowych ale nadal to samo.

Podejrzewam ze immo poszedł miałem tak w Omedze.
Nie działa także centralny zamek z kluczyka. Probowałem nauczyc pilota baterie w nim tez wymieniłem ale sposoby na forum nie działaja zero reakcji.

Auto kreci próbuje ale nic....
Nie wiem co jest grane ciagle mi sie cos psuje :)
Czy mozliwe ze przez immo nie mam produ na swiecach?
Jesli tak to czy jest jakis sposob na ominiecie go, wycięcie zwatowanie cos na krotko cokolwiek nadmieniam tez ze mam drugie takie auto na czesci wiec nie mam problemu z ewentualnymi próbami.

Pozdrawiam i z Góry dzieki za pomoc.
Ros_Art

Re: [B 2.2] Nie chce odpalić, immobilizer?

Postprzez ali » 29 lip 2013 16:19:52

DTI latem odpala bez świec, wiec to nie usterka. A reszte to dawaj na kompa niech błedy odczytają
ali
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Pochwały: 16
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez Ros_Art » 29 lip 2013 16:23:41

Aha to chyba bede musiał sie pofatygować jednak na kompa dzięki z góry tak też zrobię. Pozdrawiam
Ros_Art

Postprzez ali » 29 lip 2013 16:24:38

Ros_Art napisał(a):Aha to chyba bede musiał sie pofatygować jednak na kompa dzięki z góry tak też zrobię. Pozdrawiam

No z kart nie odczytamy, to moze być czujnik wału. sterownik pompy i wiele innych rzeczy.
ali
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 16
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez Ros_Art » 24 sie 2013 09:11:30

Po długiej Batalii nadal nie wiadomo co jest... byłem u 3 fachowcow z komputerami kazdy sprawdza i NIEMA ZADNYCH BŁEDOW !! w koncu oddalem auto do warsztatu. po tygodniu fachowcy stwierdzili ze caly silnik trzeba rozebrac ale on jest juz zinszczony i moga tylko sprawdzic co sie zepsulo... koszt samego sprawdzenia ocenili na okolo 1000 zł. Podziekowalem zabralem auto od rzekomych fachmanow i ciagnac go do drugiego warsztatu. probowalismy odpalic na popych z linki i zaskoczyl!!! silnik nie halasowal zadnego pukania stukania. Ale Auto nie ma w ogole wolnych obrotów. nie chce odpalic kreci tylko rozrusznik. A na lince po odpaleniu i trzymaniu go na wysokich obrotach silnik pali. W innym warsztacie powiedziano ze to moze byc wina sterownika pompy wtryskowej ale nie sa pewni. Bo u nich tez komputer nic nie wskazuje zadnego błedu nawet na pompei wtryskowej z komputera paliwo podaje normalnie. Juz nie wiem co robic. Auto uziemnione ponad miesiac. A nikt sie nie zna....
Ros_Art

Postprzez brum » 24 sie 2013 10:26:48

Błędów nie musi być żeby czujnik wału lub sterownik był uszkodzony.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Pochwały: 59
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez RudeBoy » 24 sie 2013 10:50:13

Jedź do warsztatu, który zajmuje się tylko dieslami, regeneracją pomp. Trza podłączyć KTSa pod pompę i ją zbadać.
Grzechu

I would rather push my Land Rover than drive a jeep
jest Land Rover Discovery II Td5 - miłość przyjdzie z czasem
była Frontera B Sport 2.2dti - lift 3" + BL 1" BFG MT KM2 32", stal, winch, osłony i inne fanty
RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 21
Pochwały: 91
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez Ros_Art » 24 sie 2013 20:15:54

Dzieki panowie i chyba laweta do Krotoszyna mnie nie ominie. Może ktoś wie gdzie w okolicach Wroclawia tym sie zajmuje?? bo do krotoszyna daleko a tam regenerowalem 2 lata temu pompe za ktora zaplacilem ponad 3500.... nie chce wiecej dokladac juz do tego auta. Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam
Ros_Art

Powrót do Elektryka