Witamy !

[A 2.2] numery rozrusznika

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

[A 2.2] numery rozrusznika

Postprzez Galus » 18 lut 2012 17:48:02

Witam
Potrzebuję numery rozrusznika montowanego w EcoTecu 2.2 1996 bo zaczął mi się zawieszać a mam do wymiany uszczelkę pod kolektorem i jak zdejmę to dostęp będzie extra ale w sklepie wszystko dobiorą jak im dam nr seryjne a dostać się do nich to nie lada sztuka. Może ktoś to robił lub ma nr części potrzebnych do regeneracji
Pozdrawiam
"Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego. Pamiętaj - amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści Titanica..."
vel: Sinner
"Wszyscy wiedza, ze czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, ze się nie da, i on właśnie to coś robi"
Albert Einstein
Galus
Nałogowiec
Nałogowiec

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Województwo: Lubuskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Re: numery rozrusznika 2.2 bena

Postprzez brum » 18 lut 2012 18:46:44

Wyjmowałem od góry, i trzeba też wchodzić pod auto. Żeby całkiem zdjąć kolektor trzeba odpiąć przewody z płynem które podgrzewają przepustnicę, więc później trzeba dolać. I warto przenieść cewkę gdzieś na górę, trzeba tylko przedłużyć kable.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Galus » 18 lut 2012 19:07:38

Z tą cewką to masz Brum dobry pomysł Kolejna sprawa do listy motania A że zadam może głupie pytanie Chodzi Ci o kable zasilające cewke czy idące na świece. Bo zapewne i jedno i drugie A skąd i jak prawidłowo potem dobrać te wymiary
"Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego. Pamiętaj - amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści Titanica..."
vel: Sinner
"Wszyscy wiedza, ze czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, ze się nie da, i on właśnie to coś robi"
Albert Einstein
Galus
Nałogowiec
Nałogowiec

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Województwo: Lubuskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez brum » 18 lut 2012 19:37:08

Ja sobie cewkę zamontowałem nad silnikiem od strony kolektora wydechowego. Co do kabli to chodzi o zasilające cewkę(są trzy) a kable WN starczą bez problemu(nawet są za długie), starczyły by jak by cewka była nawet koło zbiorniczka wspomagania.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez sylwian70 » 20 lut 2012 17:03:23

Bosh 0001107045 taki sam jest w Vectra B silnik 1.8 oraz 2.0.
sylwian70

Powrót do Elektryka