Ja u siebie mam ten monitor zamontowany(jeszcze pracuje nad maskownicą):
http://www.sempler.pl/product_info.php? ... ucts_id=24Na chwilę obecną mam tylko kamerę cofania podłączoną do niego przez wejście wideo.... monitor ma 2 takie wejścia więc wkrótce zamontuję drugą kamerę w atrapie aby widzieć co jest za szczytem wzniesienia gdy przesłania mi to maska.
Jedyna wada takiego monitora, to fakt że pomiędzy wejściami video a vga trzeba przełączać przyciskiem. Inna rzecz że nie przy każdym parkowaniu jest potrzebny widok z tylnej kamery - nie przesadzajmy. Wg mnie rzecz idealna do jeżdżenia w terenie pomiędzy drzewami, kamieniami itd...
Jeśli chodzi o komputer to póki co, używam do tego celu netbooka, na razie leżącego na podłodze za przednimi siedzeniami(za krótki kabel vga), docelowo wyląduje w bagażniku w bocznym schowku. Na początku problem stanowił dla mnie fakt że lapka nie da się zdalnie włączyć, a gdy się włączy to z windowsa trzeba w nim przełączyć wyjście obrazu na monitor... Teraz zastanawiam się czy nie dołożyć do auta drugiego małego aku do zasilania lapka gdy wyczerpie się jego bateria(5godzin trzyma z włączonym swoim ekranem) i używać go 24h - powód, dołączony iPlus i GPS-USB pozwoli mi wiedzieć gdzie w danym momencie znajduje się samochód.
Jeśli chodzi o maskownicę na monitor to tak jak pisał @Wookash wywaliłem radio i w moim przypadku tylko zegarek(bo termometr nie działał od spotkania z masterem). Trochę podcinałem oryginalną maskownicę na radio-zegarek i uzupełniam ją właśnie żywicą epoksydową. Na koniec ekran będzie w całości zabudowany, przykręcony w kilku miejscach i kilku warstwach więc nie wydaje mi się aby złodziej brał się za ekran który jest zabudowany w desce a jak radio włożony w kieszeń.