Witamy !

[A 2.8] Schemat bezpieczników i przekaźników.

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

[A 2.8] Schemat bezpieczników i przekaźników.

Postprzez LukaszMag » 19 sie 2013 21:18:29

Witam! Panowie, ręce opadają... Wszelkie pojazdy jakie miałem przyjemność troszkę serwisować miały jakieś instrukcje, schematy, plany itd. Kupując Frotkę myślałem, że to auto jest oklepane jak np. Cherokee XJ. Jednak mam powoli wrażenie, że to trudny do zdobycia szczyt... Jako, że lubię wiedzieć czym jeżdżę i potrafić to samemu poskładać chciałem ogarnąć sprawę bezpieczników w moim Traktorku. Problem pojawił się już na początku- naklejka z rozrysowanymi bezpiecznikami nie zgadzają się z tym co mam w puszce... Czy może ktoś ma porządnie opisane bezpieczniki do Froty 2.8tdi? W Haynesie nie znalazłem... :(

-- Dodano 20 sie 2013 15:27:26 --

I jeszcze jedno... Słuchajcie, u mnie po lewej stronie komory silnika /stojąc twarzą do auta przed zderzakiem/ idzie wiązka elektryczna. Po wyjściu ze ścianki dzielącej wnętrze auta od komory silnika przechodzi w taka jakby kostę... wygląda, że da się to rozłączyć. Niestety brak mi chyba sił... To jest rozbieralne? :-) Kostka mieści się zaraz za zbiorniczkiem płynu chłodniczego.
LukaszMag

Re: [A 2.8] Schemat bezpieczników i przekaźników.

Postprzez brum » 20 sie 2013 16:22:15

Tą kostkę da się rozłączyć ale łatwo nie jest. A naklejkę z bezpieczników/przekażników pod maską niech zrobi ktoś kto ma 2.8.
A opis przekaźników na słupkach jest haynes ale trzeba iść po kolorach.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez LukaszMag » 20 sie 2013 16:46:34

Ok! Dzięki za info z kosteczką... Wleję w nią trochę środka do konserwacji połączeń elektrycznych i zamknę w szczelnej obudowie. Jakoś nie wierzę tak odkrytej elektryce. W ogóle mam chyba nieco przerobioną wiązkę. Bezpieczniki nie zgadzają mi się z naklejką. Z racji, że nie pojadę w teren nieznanym pojazdem czeka mnie troszkę ciekawej pracy.
LukaszMag

Postprzez brum » 20 sie 2013 16:52:08

Bo było kilka naklejek na tej skrzynce. możesz mieć np od benzyny.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie

Postprzez Semir » 04 sie 2014 21:37:18

Wrócę do tematu przydało by mi się dostać fotkę rozmieszczenia bezpieczników do frotki najlepiej 2,8 TDI przy okazji do 2,2i A jednak nie pogardzę żadną.

Jak ktoś posiada jakieś schematy czy opisu też po proszę.

Dzięki koledze bloodsuckin http://www.partsbase.org/media/images/o ... 76ce0e.png foto naklej na bezpieczniki.
EKIPA ŚLĄSKA
Obrazek
Semir
Alchemik

Obrazki: 0
Pochwały: 17
Województwo: Śląskie

Postprzez Huberek » 04 sie 2014 21:54:03

Wyjeżdżam, podrzucę foty koło soboty
Kupię do froty A:
głośniki wysokotonowe drzwi, wtyczki wentylatorów, światła przeciwmgielne

tel 519-079-254
Huberek
Starszy Maniak
Starszy Maniak

Obrazki: 15
Pochwały: 5
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998