Witamy !

[A] Blokada zapłonu, alarm przy próbie odpalenia auta

Wszystko co dotyczy elektryki w naszych frotkach

[A] Blokada zapłonu, alarm przy próbie odpalenia auta

Postprzez Mormo » 18 mar 2014 08:31:13

Witam, długo nie trzeba było czekać, aż znajdzie się jakiś problem :...:

Rzecz w tym, że gdy próbuje otworzyć auto (z takiej doczepianej kostki, 1 przycisk do zamykania / otwierania samochodu) to centralny zamek tak jakby nie radzi sobie z podnoszeniem rygli do końca (bo słychać, że pracuje). Auto raz się otwiera, raz nie. Gdy otwieram auto z kluczyka oraz "pykam" aby rozbroiło alarm (co potwierdza mi 2 sygnałami) nie mogę odpalić auta - tak jakby mi immo blokował.

I teraz pytanie: Czy nie bawić się ze starym centralem i od razu zamawiać na allegro cały zestaw? Czy może dać szansę i pokombinować przy sterowniku, który jak wyczytałem jest właśnie tam :arrow:

sylwian70

sterownik od centralnego jest na środku panelu pod schowkiem na kasety-może komuś to info się przyda.

Chciałbym was prosić również o schematy - centralnego zamka i bezpieczników - najważniejsze dla mnie.. oraz małe info gdzie szukać skrzynki z bezpiecznikami.

Dzięki wielkie i pozdro!

-- Dodano 20 mar 2014 09:02:53 --

Problem rozwiązany.

Okazało się, że stare radio było powodem problemów. Spięcie + cały czas zasilane radio które jest zepsute = rozładowanie akumulatora. Po podpięciu swojego radia zauważyłem, że + z akumulatora idzie na zasilanie radia a nie na jego pamięć.
Mormo

Powrót do Elektryka