Witamy ! |
---|
|
Shreck22 napisał(a):Ja mam troszke inne pytanie co do tylnej wycieraczki.
Ostatnio wymienilem silniczek bo mój nie działał i zamontowałem wycieraczkę.
Problem jest taki, że po przekręceniu kluczyka w stacyjce wlącza się wycieraczka i robi jeden pełny ruch i staje, potem już sama się nie rusza. Dzieje się to w momęcie kiedy przełącznik jest przestawiony na dolną pozycję, czyli tak jakby miała być wyłączona i zejść z szyby na ten uchycik (Frota A). Zastanawia mnie to czy tak powinno być, ale wydaje mi się, że nie. Czy u Was też tak jest, a jeśli nie to jak to zmienić, bo jest to wkurzające jak za katzdym razem się włacza przy odpalaniu samochodziku. Póki co problem z tym mam, a jeszcze musze dojść co ze spryskiwaczem bo nie działa też
Shreck22 napisał(a): Czy u Was też tak jest,
bo jest to wkurzające jak za katzdym razem się włacza przy odpalaniu samochodziku.
ewelina napisał(a):przesledzilem forum i nie znalazlem mojego problemy. Wlaczam stacyjke przekrecam ja tak jak normalnie auto sie odpala chodzi przez jakies 15 sekund silnik tylnej wycieraczki i sie wylacza, jest to za kazdym razem po odpaleniu auta czy przekreceniu stacyjki.W stacyjce wycierazki tylne mam zawsze wylaczone ale dzieje sie to pomimo tego i tak. Wycieraczki tylnej nie mam poprzedni wlasciciel podejrzewam ze nie postaral sie o naprawienie tego problemu i poszedl po najproszczej lini oporu sciagajac tylna wycieraczke. Co Wy na to??
Andy napisał(a):A na kłopoty z tylnym spryskiwaczem dobrze robi wymiana/czyszczenie zaworka zwrotnego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości