Witamy !

Frontera c20LET Da rade ?

Rozmowy na wszystkie tematy

Frontera c20LET Da rade ?

Postprzez frontera_fanatic » 18 cze 2009 03:53:20

witam niedawno skończył mi się silnik w mojej Frotce A 2.2 benzyna :cry: ale stało się tak że mam na podwórku rozbitą Calibre 2,0 turbo (c20LET). Silnik siedzi już w budzie frotki elektryka już podłączona iskra jest czekam na kolektor dolotowy od calibry nie pasuje wydechowy od frotki pasował teraz po tym wszystkim nasuwa mi sie pytanko napęd da rade bo jak wiemy silnik frontery 2.2 ma 136km a calibry turbo 204 ?
frontera_fanatic

Re: Frontera c20LET Da rade ?

Postprzez dljm » 18 cze 2009 07:39:35

napędy dadzą sobie spokojnie radę
chociaż zastanawia mnie jak się będzie tym jeździć
bo jeżdżąc terenówką używa się raczej niskich i średnich obrotów,
a charakterystyka tego silnika skłania raczej do wysokich i bardzo wysokich obrotów
w terenie może zabraknąć dołu
... najbardziej zagorzałymi przeciwnikami automatów, są najczęściej ludzie, którzy nigdy nimi nie jeździli ...
dljm
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 5
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: Frontera c20LET Da rade ?

Postprzez roozga » 18 cze 2009 08:07:39

Zajeździsz turbinę i przegrzejesz głowicę. No zbierać to się będzie lepiej niż zwykłe 2.0. Napędy też wytrzymają, ale trzeba będzie zestroić sterownik silnika do innych przełożeń i innej charakterystyki pracy silnika. Ewentualnie dół możesz poprawić przez dołożenie drugiej turbiny, ale to nie będzie na tyle wytrzymałe.

Pamiętaj też, że zmieniając silnik musisz wymienić 3/4 osprzętu. Pomysł brzmi ciekawie, ale roboty przy tym dużo.
roozga

Powrót do HydePark