Witamy ! |
---|
|
mazurkas007 napisał(a):Ciekawe tylko, czy organizatorzy zdaja sobie sprawe, jaka by byla w elektrowniach rozpierducha jeski wszyscy o godzinie X wylaczyli by elektryke w domu.
Pozniej juz by nie trzeba bylo nic wylaczac aby bylo ciemno.
Janek 44 napisał(a):Spokojnie . Nie podniecajcie się tak, żadnej rozpierduchy w elektrowniach nie będzie jak pomysł zostanie zrealizowany.
Janek 44 napisał(a):Pamiętasz ubiegłoroczną awarię w okolicach Szczecina? Elektrownie ucierpiały?
Jarek sp3swj napisał(a):jakbys nagle w całej polsce powyłączal odbiory o tej samej minucie..... na ileś minut to....
Gdzie przeczytałeś , że są to straty w elektrowniach?Jarek sp3swj napisał(a): a tak na marginesie straty wstpenie oszacowali na 55 mln...
Janek 44 napisał(a):Gdzie przeczytałeś , że są to straty w elektrowniach?Jarek sp3swj napisał(a): a tak na marginesie straty wstpenie oszacowali na 55 mln...
wikked napisał(a):Jeśli chodzi o zielonych
Janek 44 napisał(a):Współczesne kotły parowe.
- ciśnienie 25-27 MPa
- tem. pary 540-570 C.
To tak tytułem wyjaśnienia. O zaworach i regulatorach prędkości nie będę pisał.
FROTERKA napisał(a):Nie dajmy się zwariować ale niech każdy na swoim poletku CODZIENNIE robi coś dla natury a nie trzeba będzie organizować takich JEDNORAZOWYCH akcji.
FROTERKA napisał(a):Nie wiem, co to jest prąd, nie mam pojęcia o czym tu dyskutujecie. Ekolodzy czasem mnie denerwują czasem śmieszą. Ale: w domu część żarówek mam na 12 volt, reszta podobnoenergooszczędne świetlówki, zakręcam wodę, kiedy myję zęby, nie mam wanny tylko prysznic, segreguję śmieci, mam kompostownik, nie biorę w sklepach tysięcy foliowych torebek itd.
Nie dajmy się zwariować ale niech każdy na swoim poletku CODZIENNIE robi coś dla natury a nie trzeba będzie organizować takich JEDNORAZOWYCH akcji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości