Witamy !

Przełamanie postu.

Rozmowy na wszystkie tematy

Przełamanie postu.

Postprzez sledz » 19 mar 2009 21:48:40

Jak określić tradycję co to jest? i gdzie kończą się granice dobrego smaku,?w którym momencie tradycja przechodzi w bandytyzm?
Niebawem święta i lany poniedziałek,wielu z nas lub naszych dzieci chwyci za ,wiaderka, dzbanki, lub flakoniki i zacznie polewać najbliższych,znajomych, a nawet obcych i nic złego nie powinno się wydadżyć o ile to wszystko będzie z jakimś umiarem.
To można określić mianem tradycji.
Chyba że ktoś zechce doznać większych wrażeń,mam tu na myśli wyrostków , szwędających się po miastach i osiedlach,i lejących co popadnie
Osimdziesięcioletnią babcie,o lasce z zapaleniem płuc--wiadro na łeb.
Matka z noworodkiem --wiadro do wózka.
Znacie takie takie przypadki z telewizji

Ale nie wiem czy wszyscy słyszeliście o chyba najgłupszej tradycji malowania okien pannom w noc przełamania postu ,czyli wczorajszą.
U nas taki debilizm ma miejsce.
Od wielu lat grupki wyrostków,tej właśnie wczorajszej nocy chlapało wapnem palonym okna panienek i kto niedopilnował ten szorował :lol:
A jeśli ktoś pilnował obejścia to przegonił gnoi,a ci z kolei raczej w pośpiechu uciekali.

Ale to co wczorajszej nocy miało miejsce,przed moim obejściem to była nasza dzisiejsza młodzież.
A zaczeło się tak;
Spodziewaliśmy się gości ,naładowałem baterie od kamery i poszliśmy spać .Około drugiej w nocy pojawiłi sie adoratorzy ,miałem nadzieję że jak nas zobaczą to dadzą dyla.
A tu nie.
Agresywnie obrzucili dom śnieżkami i dawaj brać sie za demontarz ogrodzenia , jakimś cudem wycofali się aby po chwili powrucić używając słów znanych wam ale zbyt wylgarnych aby aby nawet pisać.
Nagrałem wszystko na kamerze ostrość nędza ale fonia jak chńska łacina.
Nie wytrzymałem wezwaliśmy policję.Po chwili zjawili się .Zgarniając 4 gości,Srednia zawartość 2,4promila nawet nie mogli uciec,Jąkatemu co poprawnie wymawia tylko jedo słowo na Q udało się zwiać ,a rok temu żona z córką wyciągneła go z przepustu drogowego [tej samej nocy]
wtedy błagał kobietę z dzieckiem aby go nie biła.Zonie zrobiło się żal sąsiada i kazała mu zwiewać.policjanci zgarneli innego dupka.
Towarzystwo spędziło nockę na twardych deskach w pokoju bez klamek.
I dzisiaj po południu zjawili się z przeprosinami ,jednocześnie naprawiając szkody.A z całej wioski było 8 zgłoszeń na policję.Mieli szczęście okazując skruche ,bo tym razem miało się to skończyć w sądzie.
Nawet powiem że byłem zaskoczony ,bo zgarneli czterech ,a o wybaczenie prosiło pięciu.Trzech się wyślizneło.

No to jak podobają się wam tradycje. :lol:
Ostatnio edytowano 03 sty 2010 15:06:50 przez sledz, łącznie edytowano 1 raz
sledz

Re: Przełamanie postu.

Postprzez oposs » 19 mar 2009 22:23:51

sledz napisał(a):zgarneli czterech ,a o wybaczenie prosiło pięciu [...] No to jak podobają się wam tradycje

Mysle, ze... idzie lepsze :mrgreen:
oposs
Moderator
Moderator

Pochwały: 4
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Ewa » 19 mar 2009 22:37:19

sledz napisał(a):
Jąkatemu co poprawnie wymawia tylko jedo słowo na Q udało się zwiać...

To może on tylko udaje, że się jąka... :mrgreen:

A tak poważnie wszystkie te chamskie zagrywki nijak się mają do tradycji, bo teraz nie o to chodzi żeby tradycję zachować ino o to coby komuś dopie..olić ( niech zmarznie oblany w lany poniedziałek, niech szoruje okna w... środopoście...??? - tak chyba się to nazywa) :wsciekly:
Totalitaryzm jest najbezpieczniejszą formą demokracji...;)
Ewa
Fanatyk
Fanatyk

Województwo: nie mieszkam w Polsce
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez konik » 19 mar 2009 22:41:52

oposs napisał(a):Mysle, ze... idzie lepsze :mrgreen:

No właśnie... a Sledż tak ładnie ich nazwał:

sledz napisał(a): to była nasza dzisiejsza młodzież.
Zdegenerowane zapito-naćpane dno

Chyba nie powinno się tak uogólniać...
konik
Podszyszkownik
Podszyszkownik

Obrazki: 3
Pochwały: 5
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez sledz » 19 mar 2009 22:47:56

No fakt może zbyt ogólnikowo.Ale już mnie krew zalewa.I tak wiele przemilczałem,
sledz

Postprzez steele » 19 mar 2009 23:08:02

O tempora, o mores!! Niestety im poźniejsza data urodzenia tym większe (par excellance) bydło. Widać to nawet na uniwersytecie. A by ich tak... :killer:
steele

Postprzez Holls&Xenia » 19 mar 2009 23:13:00

debile są wszędzie, guma i wąskie drzwi . w mieście gdzie pracuję grupa małolatów niedawno wpadła na pomysł: z budowy ukradli pas od dźwigu i rozpieli go pomiędzy słupami od trakcji kolejowej na cm i wpadł w to pociąg gdyby pas był troszkę wyżej słupy spadły by na pociąg-okazja czy jakaś tradycja to tylko pretekst by ta część małolatów normalna inaczej dobrze się bawiła :cry:
Holls&Xenia

Postprzez z0mbie » 19 mar 2009 23:17:05

Kiedyś widziałem, jak facet w lany poniedziałek dostał dwa wiadra wody przez "szyberdach" do "mietka" e-klasy. Stał przed pasami dla pieszych, podbiegli z tyłu, nic nie widział. Do tego woda była zaczerpnieta z śmierdzącego bajora...

Sledz potrzebujesz coś takiego:
http://www.allegro.pl/15050_elektryczna ... view=gtext
Gwarantuję, że bliżej jak na 40m nie podejdą. Mylycja się nie może przyczepić. No chyba, że pociagniesz im po oczach, ale wtedy nie dadzą rady wskazać sprawcy :D
Frontera B '00 Automat
z0mbie
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Pochwały: 1
Województwo: Opolskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez sledz » 19 mar 2009 23:47:08

Mam, od dzisiaj mam :guns:
sledz

Postprzez Jarek sp3swj » 19 mar 2009 23:59:54

/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez sledz » 20 mar 2009 00:17:15

Rok temu przerabiałem :lol:
No nie zupełnie ,bo to był wędkarski elektroniczny sygnalizator brań,z żyłką wokół obejścia.
Zdał egzamin :lol:
sledz

Postprzez wikked » 20 mar 2009 01:06:29

ja sobie poradziłem z moimi gówniarzami kilka lat temu i od tej pory moją bramę w Wigilię omijają z daleka i zawsze mi się kłaniają. Myśleli że w grupie siła a tu niestety- peszek (taki mały pech). Nie zdradzę w jaki sposób nauczyłem ale pewnie się domyślacie.
wikked

Postprzez Drako » 20 mar 2009 02:01:48

Powiem krutko to wrzystko wina bezstresowego wychowania i wina rodzicow bo jak by tak za pierwszym wybrykiem dosteli pasem w :dupa: to zastanowili by sie za drugim razem co robia :)
Drako

Postprzez Drako » 20 mar 2009 02:04:11

niestety ja bylem wychowywany stresowo no ale wyrosłem na "ludzi" a te bydło wyrasta na kryminalistów. amen i kropka :)
Drako

Postprzez FROTERKA » 23 mar 2009 15:48:00

Nie będę się wypowiadać na temat takich "tradycjonalistów" bo szkoda gadać...
U mnie na wsi też jest zwyczaj malowania okien ale dużo później (co wcale nie jest lepsze) a mianowicie w nocy z Wielkiego Czwartku na Wielki Piątek. Nie tylko sie wtedy maluje wapnem okna ale robi różne psikusy czyli PŁANECI: zdejmuje bramy, zastawia drogi czym się da, wynosi z obejścia w pole, co tylko można itp.
Na szczęście mieszkam kawałek za wsią, nawet kolędnikom nie chce się przychodzić ale córki rosną i pewnie niedługo "uroki potrzymywania tradycji" mnie nie ominą.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Powrót do HydePark