Po szóste 'primo' kościół jest wykorzystywany politycznie przez PIS, ale to jest ok, bo my jesteśmy ok, a oni nie są okej, bo be
Lepiej wspierać charytatywnie "Caritas Polska".

A już w ogóle najlepiej, to wspierać mnie bezpośrednio na konto ! (Można to zrobić w każdym banku oraz bezpośrednio przez internet.)
Nie kumpluje się z Owsiakiem, ani z Rydzykiem, jestem apolityczny, nie prowadzę żadnej instytucji, bardzo interesuję się losem mojego sprzętu, nie wykorzystuje mnie politycznie ani w żaden inny sposób Prezydent RP.
To z komentarzy
a wolontariuszom zaleca 'idzcie pod koscioły, tam najwiecej dostaniecie'.
No i bardzo dobrze, sam sprzedając auto stawiałem je pod kościół, bo skoro ktoś wierzy w pozaziemskie żydowskie zombie, to łyknie, że auto nie bite, przebieg oryginalny, a pieniądze idą na dzieci.
Czemu orkiestra z roku na rok zbiera coraz więcej? Bo puszki są coraz lepiej zabezpieczane.
To akurat nie jest żart, wielu z moich znajomych zbierało i wszyscy podbierali z puszek, jedni mniej inni więcej, jeszcze inni zarzekali się, że nic nie wzięli... Ja nigdy nie zbierałem, byłem zbyt leniwy, żeby dorobić... może jeśli orkiestra by była w jakimś cieplejszym czasie, to kto wie, czym bym teraz jeździł

Dajesz na orkiestrę czy nie Twój wybór, z podatkami nie jest tak fajnie.
http://youtu.be/wwhcvDbwt-k