Witamy ! |
---|
|
przemia napisał(a):Wie ktoś czym się kierować ustawiając antenę? Przez godzinę dziś szukałem sygnału i
przemia napisał(a):No właśnie kupiłem talerz 90cm bo w brzydką pogodę tracił mi się sygnał. Babka na infolinii doradziła większą czaszę.
bart322 napisał(a):Mam takie cos:
http://allegro.pl/miernik-sygnalu-satel ... 41256.html
Jak nie ustawisz do weekendu majowego, to Ci pozycze
Najpierw bez tego probowalem ustawic pol dnia, potem kupilem i ustawilem w 5 minut.
RudeBoy napisał(a):
Żadnych mierników nie trzeba pod warunkiem, że umiesz posługiwać się kompasem i kątomierzem
ali napisał(a):W czasach GPS polecasz kompasA taki miernik co ma bart322 to daje i tak od razu 100% lansu więcej
Mnie się nie chciało taszczyć TV na dach, więc skorzystałem z pomocy drugiej osoby i łączności przez telefon komórkowyali napisał(a):No musi mieć coś koło anteny, albo dekoder i telewizor jak ja albo taki miernik inaczej to tylko na szczęcie liczyć.
RudeBoy napisał(a):No chyba, że przemia dysponuje jakimś zajebistym cyfrowym kompasem ale nie sądzę...
Odoll napisał(a):hymm , a może to nie wina ustawienia a tego ustrojstwa na końcu anteny ?
Jak ostatnio (2lata temu) ojciec zakupił nowy zestaw to też szukałem jak głupi a okazalo się żr to ustrojstwo (nowe) było walniete , wymienili mi na nowe i satelite znalazlem w 5min .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość