Witamy ! |
---|
|
mody1 napisał(a):montek jest większy, ale zdecydowanie mniej popularny - to może przekładać się na dostępność części
Stabros napisał(a):Jeśli udałoby się mi znaleźć patent na przełożenie butli LPG pod spód
Stabros napisał(a):Na ostatniej wyprawie zabrakło mi trochę miejsca
Co skłoniło mnie do myślenia o większym aucie
Stabros napisał(a):Jeśli udałoby się mi znaleźć patent na przełożenie butli LPG pod spód...
FROTERKA napisał(a):Stabros napisał(a):Jeśli udałoby się mi znaleźć patent na przełożenie butli LPG pod spód
viewtopic.php?f=16&t=106
Balkandriver napisał(a):Stabros napisał(a):Na ostatniej wyprawie zabrakło mi trochę miejsca
Co skłoniło mnie do myślenia o większym aucie
Musisz nauczyć się pakować, zanim zmienisz auto z tego powodu.
Balkandriver napisał(a):Stabros napisał(a):Jeśli udałoby się mi znaleźć patent na przełożenie butli LPG pod spód...
No, jak na wyprawy, to zapomnij o LPG, dobrze radzę.
BALKANDRIVER
Stabros napisał(a):...Dzięki za wskazówkę ale czytałem już ten wątek.
tam nie ma patentów na LPG pod spód tylko jakieś wytrychy do![]()
...Wiesz, jeśli pół bagażnika zajmuje butla LPG a na pokładzie jest 5 osób
to różnie może być z tym miejscem...
Stabros napisał(a):Wyprawa nie musi od razu oznaczać Tybetu czy Pakistanu
Stabros napisał(a):Wracając do wątku tematu...
Możesz dodać jeszcze coś w sprawie porównania tych aut?
Balkandriver napisał(a):Tak - wejdź w VW T4 Syncro i po problemie. Moi kumple pobujali się tym po świecie (staruszkiem),m.in. po Azji, ale i po syberyjskiej tajdze - miejsca Ci tam dostatek, a możliwości trakcyjne spore. I, co ważne - zapaleńców w tym temacie mnóstwo z całego świata, porady, zmoty, części...
Balkandriver napisał(a):Tak - wejdź w VW T4 Syncro...
BALKANDRIVER
blublu1 napisał(a):Jeśli masz to auto kupić na okolicznośc wypraw , to bierz 3,1 td. Mnie pali około 9L/100km . Silnik dość mocny . Co do miejsca w środku - wydaje mi sie że jest go wiecej niż we frotce . Poza tym pozycja za kierownicą jest o wiele mniej męcząca na wybojach w montereyu. Ja mam wersje RS (krótka) i bagażnik jest dość duży - w wersji LTD to można połowe domu zabrać . Jeśli chodzi o blache , jest ona w całośći ocynkowana . Przy kupnie należy zwrócic uwage na rame - młotkiem ją i wszystko bedzie jasne . Częsci ogólnie dostępne - nie ma problemu z dostępnością.
blublu1 napisał(a):AAAA i jeszcze jedno , o czym nikt nie wspomina , a nie wiem dlaczego . Silnik 3.1td jest napędzany , a konkretnie pompa wtryskowa paskiem (mechaniczna). Nie ma problemu z topieniem co ma duże chyba znaczenie :wink: :wink: .
blublu1 napisał(a):Grzechu , nie chodziło mi o wyzszość napedu paskiem od np. łańcuchem , tylko wyzszość mechaniczności nad elektronicznością w pompie :D :D Oczywiście w terenówce , która w założeniu jej przeznaczenia ma styczność z wodą .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości