Witamy !

Pytanie o Malbork

Rozmowy na wszystkie tematy

Pytanie o Malbork

Postprzez mirokez » 02 maja 2008 16:17:31

Hello :D

Mam takie pytanie odnosnie Malborka. Jakie sa atrakcje turystyczne w tym miescie oporucz oczywiscie zamku? Bo dawno juz z moja Loncia nigdzie nie bylismy i czas sie wreszcie gdzies wybrac.

pzdr :D
mirokez

Postprzez konik » 02 maja 2008 21:35:17

Myślę że trzeba zapytac Ravena ale z tego co wiem to tylko zamek jest atrakcją turystyczną. Ale za to 70 km od Malborka jest Gdańsk a to miasto reklamy nie potrzebuje. Jeżeli jadnak chcesz uciec od zgiełku dużego miasta to można szlakiem nadwiślańskich zamków oprócz Malborka zobaczyc też zamki w Gniewie i Kwidzyniu. Jeżeli wolisz obcowanie z przyrodą to można w niedalekim Elblagu popłynąc w rejs kanałem elbląskim na trasie Elbląg - Ostróda lub jego fragmentem. Kanał elbląski słynie z unikalnych pochylni i śluz dzieki którym statki pokonują prawie 100m różnicy poziomów.
konik
Podszyszkownik
Podszyszkownik

Obrazki: 3
Pochwały: 5
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez raven » 05 maja 2008 10:07:25

konik napisał(a):Myślę że trzeba zapytac Ravena ale z tego co wiem to tylko zamek jest atrakcją turystyczną. Ale za to 70 km od Malborka jest Gdańsk a to miasto reklamy nie potrzebuje. Jeżeli jadnak chcesz uciec od zgiełku dużego miasta to można szlakiem nadwiślańskich zamków oprócz Malborka zobaczyc też zamki w Gniewie i Kwidzyniu. Jeżeli wolisz obcowanie z przyrodą to można w niedalekim Elblagu popłynąc w rejs kanałem elbląskim na trasie Elbląg - Ostróda lub jego fragmentem. Kanał elbląski słynie z unikalnych pochylni i śluz dzieki którym statki pokonują prawie 100m różnicy poziomów.

Czesc co pisze Konik to prawda oprocz zamku to nic nie ma ;( ale warto przyjechac zawsze masz blisko morze (od Malborka okolo 55 km.)

a jak by Cie bardzo interesowal Malbork to zapraszam w Lipcu 18-22 super impreza jest

wiecej info na:

http://www.oblezenie.malbork.pl/

pozdrawiam
raven

Postprzez Darkoski » 07 maja 2008 19:18:34

A z Malborka już bardzo blisko w okolice Olsztyna i jeziora jeziora i jeszcze raz jeziora,zabytków też nie brakuje a i pojeżdzić jest gdzie.Naprawdę polecam :)
Darkoski

Powrót do HydePark