Witamy !

Kocham Ją!!!

Rozmowy na wszystkie tematy

Kocham Ją!!!

Postprzez danielos86 » 20 sie 2011 20:03:20

Piątkowe popołudnie, gdzieś w lesie niedaleko Barcina. Przez gęste chmury i korony drzew przedzierają się promienie słońca. W powietrzu wisi deszcz. Jadę w nieznane z nadzieją, że znajdę teren na którym wreszcie sprawdzę możliwości swojej Frontery. Skręcam w prawo i na mojej twarzy maluje się uśmiech. Błoto! Odruchowo zwalniam i wjeżdżam w nie używając wyłącznie tylnego napędu. Koła zaczynają buksować, dodaję więcej gazu. Terenowe opony wgryzają się w błotnistą maź, silnik wyje na wysokich obrotach i... udało się, pokonałem pierwszą przeszkodę. Jadę dalej. Po chwili widzę kolejny trudny odcinek. Tym razem zatrzymóję auto, wrzucam jedynkę, uruchamiam napęd 4x4 i biorę głęboki oddech. Nieśmiało ruszam kierując swoją terenówkę na prawą część drogi prosto w kałużę. Czuję, że dla tego wozu to zwykłu lajcik. Z napędem na obie osie takie błotko jest niezauważalne! A przecież gdybym jechał tą drogą zwykłą osobówką utknął bym tam na wieki. Kocham swój samochód! Nie liczy się duże spalanie, ograniczona widoczność, mały bagażnik, porysowany lakier czy drobny wyciek z chłodnicy. Nie zamienił bym tego Opla na żaden inny samochód. Jestem szczęśliwy, że przez przypadek znalazłem go na pewnym portalu aukcyjnym. Jestem szczęśliwy tym bardziej, że kupiłem go bez większego zastanowienia, kierójąc się wyłącznie emocjami jakie we mnie wyzwalał. Zresztą ciągle wyzwala we mnie emocje. Jest cudowny.
danielos86

Re: Kocham Ją!!!

Postprzez artur67 » 20 sie 2011 20:16:07

:>: nic dodac, wielu z nas to przeżyło
Frotka 2.5 V6 Sport 94r. Federal couragia mt 33
XTR 12 SPEED 12000 LBS Escapa
Frotka 3.2 Long 02r. Goodrich AT
Frotka 2.0 sport 92r. nie motana :)
artur67
Starszy Maniak
Starszy Maniak

Obrazki: 7
Pochwały: 1
Województwo: Lubelskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez jrzeuski » 20 sie 2011 20:21:57

A potem przychodzi pierwsza wklejka i :shock: Jak to nie dała rady? I co teraz? Po traktor czy łopata wystarczy? A po wydostaniu się (jakkolwiek) zaczyna się motanie i tak w kółko... :mrgreen:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez steele » 20 sie 2011 21:47:54

danielos86 napisał(a):zatrzymóję auto

danielos86 napisał(a):kierójąc się wyłącznie emocjami

We mnie też Twój post wywołał emocje :) Ale powodzenia :>:
steele

Postprzez Satan » 20 sie 2011 22:46:37

jrzeuski napisał(a): A po wydostaniu się (jakkolwiek) zaczyna się motanie

a i tu racja

dzisiaj się śmieję z tego czego nie mogłem przejechać chociaż rok temu...
Pozdrawiam.
Satan.

Frontside service
https://www.facebook.com/frontsideservicepl
Przeróbki i budowa aut terenowych.
tel.600785219
Satan
Młodszy Guru
Młodszy Guru

Obrazki: 34
Pochwały: 2
Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera A 2.4i Long 1991-1995

Postprzez sylwian70 » 22 sie 2011 15:43:22

już zaraza cię dopadła i ''błoto wciągnęło'' na razie ją kochasz ale za kilka lat możesz znienawidzieć-hm jak zaczniesz ją motać i skarbonka będzie bez dna.Gratuluję zakupu i życzę dużo frajdy na bagnistych bezdrożach.
sylwian70

Postprzez galaxy » 22 sie 2011 17:27:40

Pięknie to opisałeś , hmm jakbym tam był z Tobą :D ,

pozdrawiam
galaxy

Postprzez Arni » 22 sie 2011 19:08:55

Zakochałeś sie we Frocie.....więc zawczasu odkłądaj kase na mosty z unimoga i jakieś V8 po maske :)
Arni

Postprzez markus » 24 sie 2011 09:29:03

Fajnie, ludzie nie zawracajcie uwagi na ortografy, liczy się fakt, opis, każdy z Nas to miał/ma w moim przypadku jest to uczucie nie ustające.
Ja wcześniej już miałem 2 terenówki w tym jedna to Rodeo long, ale nie o to, ja mogę powiedzieć, że odkąd Sport stanął przede mną, ten dreszczyk emocji jest. Każdy wyjazd to wielka niewiadoma, czy zawiodą moje umiejętności czy raczej auto nie da rady? ah jak to kręci!!!
A co tam żona, która bez przerw powtarza : "znowu grzebiesz, to bezsensu grzebać w aucie tylko po to by znów popsuć, narazić to biedne autko na taką mękę" "umyj to auto" " po tych Twoich wyjazdach śmierdzi zgnilizną na kilometr od auta" hiihiihi
A to takie przyjemne!!!
markus

Powrót do HydePark