Witamy ! |
---|
|
ali napisał(a):
Gdym miał dużo kasy i czasu to bym kupił i potem włóczył kolesia po sądach
JJKILLER napisał(a): Prawdziwe perpetum mobile robi się z kota i kromki chleba z masłem. Jak wiadomo, kot zawsze spada na cztery łapy, a kromka masłem na podłogę, w związku z czym, jeśli przymocujemy kotu, na plecach kromkę z masłem (oczywiście masłem do góry) to kromka próbując upaść masłem do dołu będzie próbowała obrócić kota na plecy, tym samym kot próbując upaść na cztery łapy będzie próbował obrócić kromkę masłem do góry, co jednoznacznie spowoduje wprowadzenie kota wraz z kromką w nieustający ruch wirowy.
wienczyslaw5 napisał(a):A jeżeli Bóg jest wszechmogący ------ to czy może stworzyć tak ciężki kamień , że nie będzie mógł go podnieść ?
JJKILLER napisał(a):wienczyslaw5 napisał(a):A jeżeli Bóg jest wszechmogący ------ to czy może stworzyć tak ciężki kamień , że nie będzie mógł go podnieść ?
Jakieś 25lat temu zadałem to pytanie na religii, do dziś odpowiedzi nie otrzymałem...
Odoll napisał(a):Ale to by znaczyło że NIE jest wszechmogący bo nie może podnieść kamienia
drech napisał(a):Niestety, nie jest tak kolorowo. Chcąc przejechać Lublin z północy na południe wjeżdżając DK19 od strony Białegostoku kierując się na Przemyśl DW835 jadąc zgodnie z drogowskazami wpadniesz prosto na jedyny w tym miasteczku wiadukt kolejowy o wys. poniżej 4m. Znak stoi 300m od wiaduktu.
mody1 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=nq2jY1trxqg
drech napisał(a):Niestety, nie jest tak kolorowo. Chcąc przejechać Lublin z północy na południe wjeżdżając DK19 od strony Białegostoku kierując się na Przemyśl DW835 jadąc zgodnie z drogowskazami wpadniesz prosto na jedyny w tym miasteczku wiadukt kolejowy o wys. poniżej 4m. Znak stoi 300m od wiaduktu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość