Witamy ! |
---|
|
broda napisał(a):A jak z % takiego domowego piwka? I od razu drugie pytanie czy można zrobić mocniejsze![]()
Semir napisał(a):broda napisał(a):A jak z % takiego domowego piwka? I od razu drugie pytanie czy można zrobić mocniejsze![]()
broda![]()
wszystko można tylko trzeba wzmacniacz ( spir), ale i tak mnie rozbawiłeś. Ile i czemu tak mało?
broda napisał(a):A jak z % takiego domowego piwka? I od razu drugie pytanie czy można zrobić mocniejsze![]()
ja robię już tyle lat i wiem ze mocy z samego cukru i wody nie naciągniesz niestety 12v to max, dodając spirytusu to 16v bo więcej robi z wina berbeluchę, ze zwykłych drożdży to możesz wyciągnąć raczej smak wytrawne lub słodkie a drożdże gorzelnicze dają buta najlepsze są do bimbrubroda napisał(a):Ja jak robię wino z teściem to dajemy tylko winogrona wodę i cukier żadnych drożdży. No i moc to ono ma jak już wcześniej pisałem noc w zamrażalniku i nie zamarzło na środku butelki zrobiło się bardziej gęste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości