Witamy !

Rozbił się rządowy samolot, Prezydent nie żyje :(

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Rozbił się rządowy samolot, Prezydent nie żyje :(

Postprzez konik » 13 kwi 2010 00:21:05

Według mnie wydarzyła się wielka tragedia bo zginął PREZYDENT mojego kraju, oraz wielu mądrych i wspaniałych ludzi. Nie byłem fanem uprawianej przez Niego polityki i nie głosowałem na Niego w wyborach prezydenckich. Był jednak PREZYDENTEM wybranym w demokratycznych wyborach i w związku z tym należy się szacunek zarówno Jemu jak i pozostałym ofiarom. Znamienny jest też fakt ze nie lecieli na wakacje, na wyspy kanaryjskie, a do Katynia aby złożyć hołd pomordowanym tam oficerom, oraz walczyć o propagowanie prawdy o zbrodniarzach! W obliczu tych faktów pisanie takich słów:
jrzeuski napisał(a):Dla mnie te "elity" to zwykłe śmieci, które interesuje wyłącznie "koryto" i "parcie na szkło" a nie dobro przeciętnego Polaka
uważam za zachowanie bardzo niestosowne. Ferowanie wyroków i rzucanie oskarżeń przed zakończeniem śledztwa tez jest poniżej poziomu gazety FAKT. Jacek chciałem też przemilczeć Twoje wcześniejsze wypowiedzi na shoutboxie ale teraz je zacytuję :
"Sob 10 Kwi 2010 19:35:47 | jrzeuski:
a ja zaluje, ze jeszcze paru nie lecialo ty msamolotem i nie trafili na uczte do Lucyfera"

"Sob 10 Kwi 2010 20:01:16 | jrzeuski:
w sumie to sie ciesze, ze sie rozwalili pod Smolenskiem, bo zawsze jak kaczor sobie lecial do domu to sie balem, ze mi na leb spadnie. teraz bede spokojniejszy"

Chcę zaznaczyć że mimo że to jest forum internetowe i każdy może pisać co chce, to pisanie takich tekstów w obliczu TRAGEDII NARODOWEJ jest poniżej poziomu mojej tolerancji i czuje się głęboko urażony
konik
Podszyszkownik
Podszyszkownik

Obrazki: 3
Pochwały: 5
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez drugi oposs » 13 kwi 2010 07:21:03

konik napisał(a):jest poniżej poziomu mojej tolerancji

Dołączam się
drugi oposs
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Województwo: Mazowieckie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez jrzeuski » 13 kwi 2010 08:11:23

Rozumiem Wasze stanowisko i szanuję je, ale swoich przekonań nie zmienię. To forum nazywa się Hydepark i jak rozumiem nie bez powodu, więc wzorem swojego pierwowzoru wyrażanie na nim swoich prywatnych opinii, jakiekolwiek one by nie były, jest dozwolone. Podobno żyjemy też w kraju, gdzie obowiązuje wolność słowa, choć wiadomo, że to tylko teoria (vide procesy o obrazę prezydenta czy zniesławienie kogoś).

Też staram się być patriotą i niezmiernie ubolewam, że naszym krajem rządzą ludzie, którzy bardziej dbają o interesy EU, USA czy Izraela niż Polski. Podobno mamy demokrację, ale dla mnie ordynacja wyborcza, która nie umożliwia głosowania na konkretne osoby a jedynie na partie (bo to one zarządzają listami wyborczymi) to parodia demokracji. Dopóki nie będzie JOW, dopóty będzie jak jest i wybory do parlamentu będą zwykłą farsą. Przysłowiową kiełbasą. Przy elekcji prezydenta też partie dyktują kandydatów i jak żaden mi się nie podoba (a to norma od kiedy przywrócono ten urząd), to mogę jedynie zbojkotować wybory albo wyprowadzić się do innego kraju. Jednak pozostając tu wcale nie mam poczucia, że wybrana władza jest moim reprezentantem i coś im się ode mnie należy. A zwłaszcza szacunek. Niestety podatki na nich wciąż muszę płacić skoro tu mieszkam.

Cel wyjazdu był oczywiście szczytny. Moja rodzina również ucierpiała od Sowietów a ojciec ma w dowodzie wbite miejsce urodzenia daleko na Syberii, za kołem podbiegunowym. Ale nasze władze chciały z tej rocznicy zrobić kolejną pokazówkę, by na jej tle kolejny raz zabłyszczeć przed kamerami. Łaskawie zabrali ze sobą na pokład paru weteranów nazywając to dla nich zaszczytem. A powinno być dokładnie odwrotnie. To weterani powinni zaprosić prezydenta i inne osoby, które powinny poczuć się tym zaszczycone. Wiem, że to się wielu w głowach nie mieści, ale ja już tak mam, że ten kraj bym zupełnie inaczej urządził a to, co obserwuję mi się kompletnie nie podoba. Wiem, że jestem w mniejszości, więc nie ma szans na zmiany. No chyba, że ktoś mnie obwoła dyktatorem :mrgreen:

PS. Mam nadzieję, że ta różnica poglądów nie poróżni nas również w temacie kolejnego upalania a na zlocie będzie :dyskusja: i :beer:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez danielrajszczak » 13 kwi 2010 09:12:58

To co mówisz jest prawdziwe :>: Szczególnie spodobał mi się fragment czyja obecność dla kogo jest zaszczytem. Fakt jest taki a nie inny, że świat polityki to wielkie G a słowo PATRIOTYZM zaczyna być niezrozumiały, dlatego dla przypomnienia za Wikipedią:

Patriotyzm (łac. patrio = ojczyzna, gr. patriates) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar. To wypełnianie obowiązków konstytucyjnych i obywatelskich. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobiste, a często także gotowością do poświęcenia własnego zdrowia lub życia. Patriotyzm to również umiłowanie i pielęgnowanie narodowej tradycji, kultury czy języka.
Cechami patrioty jest umiłowanie własnej ojczyzny i narodu. Może być ono realizowane poprzez kultywowanie tradycji, oddawanie czci bohaterom narodowym i pamięć o nich, jak i również działania na rzecz danej społeczności; uczestnictwo w wyborach, świadoma postawa obywatelska. Jednakże również działania na szkodę aparatu państwowego mogą być uznawane jako patriotyczne, jeśli służą budowaniu ojczyzny - nieposłuszeństwo obywatelskie.
Patriotyzm to stawianie dobra kraju ponad interes osobisty, a nawet rezygnacja z prywatnych korzyści. Wynika on z więzi społecznej i emocjonalnej z narodem, kulturą i tradycją. Wiąże się także z poszanowaniem innych narodów i ich kultury.

Nieraz warto przypomnieć sobie i młodemu i może starszemu pokoleniu. Mój ojciec nie żyje, bo palił, bo ciężko pracował, bo nie starczyło funduszy w NFZ, po tym jak chciał się leczyć. A walczył, rozwieszał ulotki, odlewali z kolegą artystą medale i pamiątki solidarności.. wtedy zakazane.

Prawda jest tak, że nie dla nas ta kiełbasa... Może stąd Nasze Rozgoryczenie. Jednak zmarłym, jacy by nie byli (oprócz naprawdę kilku wyjątków w całej historii, które zmuszają by nasze emocje wyzbyły się człowieczeństwa) należy się szacunek i nawet przez myśl nie powinny nam przechodzić obelgi.
danielrajszczak

Postprzez danielrajszczak » 13 kwi 2010 09:27:08

BASIK napisał(a):
Goofy napisał(a):A co najciekawsze to 99% mojej klasy głosowało w wyborach prezydenckich na Lecha Kaczyńskiego i mam wrażenie że nagle się okazało że tylko ja na Tuska głosowałem (Ciekawe)

Ciekawe również dlaczego miał tak marne poparcie skoro tylko Ty na niego nie głosowałeś :roll: .

Ano, że te 99% klasy stanowi na szczęście promil w debiliźmie naszego w części zdewociałego klerykalnego społeczeństwa. Nie jestem za żadną opcją polityczną ale rządy PIS przypominały raczej szopkę, a pokazówki w telewizji to komedie Monty Python'a...
danielrajszczak

Postprzez Lady_Killer » 13 kwi 2010 09:34:52

http://www.sfora.pl/Polscy-eksperci-Prz ... oda-a19103

"...Obecnie nie ma danych, z których wynikałoby, że na pilotów była wywierana presja. Jednak eksperci będą próbowali wychwycić tło rozmów z kabiny i przedziału pasażerskiego, tak by ustalić, czy padały jakieś sugestie wobec pilotów ... "

Ciekawa tylko jestem czy jeśli presje były wywierane to powiedzą nam o tym.... pffffff jakoś w to nie wierzę, bo gdyby mieli napisać . Prezydent Kaczyński kazał pilotowi lądować, to tym samym zaczęto by obwiniać o tą katastrofę nikogo innego jak PREZYDENTA...a wtedy dopiero było by "ciekawie" ....... :?
Obrazek
Lady_Killer
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 5
Pochwały: 2
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez jrzeuski » 13 kwi 2010 11:56:23

danielrajszczak napisał(a):Jednak zmarłym, jacy by nie byli (oprócz naprawdę kilku wyjątków w całej historii, które zmuszają by nasze emocje wyzbyły się człowieczeństwa) należy się szacunek i nawet przez myśl nie powinny nam przechodzić obelgi.

No racja, trochę się zagalopowałem i za bardzo przegiąłem pałę w drugą stronę niż media. Taki przekorny charakter :oops:

Ale czy osobom, które zginęły w tym samolocie należy się większy szacunek, żałoba narodowa i 100% zainteresowania mediów niż tysiącom innych, którzy giną co roku w wypadkach samochodowych, pożarach, na budowach, w kopalniach i setkach innych miejsc? Dla mnie te wszystkie śmierci są jednakowe i nie ma bardziej ani mniej tragicznych. Każda z tych osób miała kogoś bliskiego, kto po niej płacze. Dla mnie nie ma ludzi równych i równiejszych, niezależnie od ich statusu społecznego czy majątkowego, więc powinni pogasić te jupitery. Co zrobicie jak przyjdzie kataklizm, który uśmierci tysiące czy miliony ludzi? Żałoba narodowa przez cały rok? Świat kręci się dalej. Pogrzebać trupy, wyciągnąć wnioski i dalej do przodu. Siły i środki należy skoncentrować na rzetelne wyjaśnienie przyczyn wypadku a nie publiczne opłakiwanie zmarłych. Ale jakoś dziennikarze nie kwapią się by równie wnikliwie patrzeć na ręce komisji analizującej czarne skrzynki. Nie chcą, bo to trudniejsze niż nakręcenie kolejnego spota z palących się zniczy czy może taki prikaz mają z góry? Tydzień temu większość z tych mediów, które teraz tak prześcigają się w okazywaniu rozpaczy zajmowała się wyszukiwaniem gaf i haków na tych, co zginęli. I za tydzień, jak się skończy żałoba powrócą do tego procederu tylko zmienią obiekty zainteresowań (z przyczyn obiektywnych). To samo będzie w ławach parlamentarnych i na rządowych stołkach. A także na ulicy Polak Polakowi stanie się znów wilkiem. Śmierć JP2 zjednoczyła Polaków tylko na chwilę i tylko w tym zakresie i tym razem też tak będzie (gwoli ścisłości to w tamtej zbiorowej histerii również nie uczestniczyłem). Cholerna banda hipokrytów. Ja chyba naprawdę urodziłem się w niewłaściwym kraju :?

PS. Łzy nie uroniłem i nie uronię tak jak nie rusza mnie notka w gazecie o kolejnym wypadku ze skutkiem śmiertelnym osoby, z którą nigdy nie miałem kontaktu.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez danielrajszczak » 13 kwi 2010 13:06:34

Noooooooooooooo! I chyba czas na szopkę....

W RADIO ********** usłyszałem, że prezydencka para ma być koronowana i chowana na Wawelu................. :banan?:
danielrajszczak

Postprzez konik » 13 kwi 2010 13:25:40

Jacek, każdy ma prawo do własnych poglądów i do ich wyrażania - to oczywiste, i nie podlega dyskusji.
jrzeuski napisał(a):No racja, trochę się zagalopowałem i za bardzo przegiąłem pałę w drugą stronę niż media. Taki przekorny charakter :oops:

Widzę jednak że zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi i to przemyślałes bo o to mi chodziło. Oczywiście Twoje poglądy nie mogą wpłynąć na nasze relacje :beer:
Pozdrawiam
konik
Podszyszkownik
Podszyszkownik

Obrazki: 3
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez Balkandriver » 13 kwi 2010 14:00:32

Po tej informacji:
http://wiadomosci.onet.pl/2154462,11,pa ... ,item.html
"Para prezydencka będzie pochowana na Wawelu... Prezydent Krakowa Jacek Majchrowski jeszcze nic nie wie o sprawie, ale, jak zapewnia, "jeśli taka będzie decyzja rodziny i kardynała (Stanisława Dziwisza - red.), zrobimy wszystko, by odbyło się w godny sposób"
trafił mnie po prostu jasny szlag, jako mieszkańca tego prastarego i szacownego, jak dotychczas grodu. To jest dopiero tragifarsa!!!!!
W jakim Bantustanie my żyjemy?!?!?

BALKANDRIVER
Frontera 2.8 TDi - Long Distance Voyager
http://www.fotolandia4x4.com -> relacje, zdjęcia, filmiki
http://chomikuj.pl/balkandriver -> Mój chomik (nie tylko) Wędrowniczek
Spieszmy się kochać szuter, bo tak szybko odchodzi.
Balkandriver
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 63
Pochwały: 8
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Postprzez Pawel » 13 kwi 2010 14:08:01

...i kardynała...
:<: :<: :<:
Balkan, klechostwo tu rządzi i nic nie poradzimy...
Na pokladzie mial klechów i prezydenta, a na "dole" tez klechowstwo czekało... Nie wierzę, że doświadczony pilot na siłę lądował by na takim lotnisku i to jeszcze w niesprzyjających warunkach...
...albo Ty jesz, albo Ciebie jedzą...
Obrazek
A 3,1 TDI Long '95
bike MTB wegług własnej specyfikacji...
Citroen C8 HDI
honda transalp xl600v
bmw f650st
w razie w: 696445799
Pawel
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 11
Pochwały: 10
Województwo: Warmińsko-Mazurskie

Postprzez SKODA76 » 13 kwi 2010 14:15:58

Zgadzam się z wypowiedzią jrzeuski-ego z wtorku 13 kwietnia 12:56
SKODA76
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Województwo: Lubelskie

Postprzez mizsio » 13 kwi 2010 14:50:09

Chryste... wyluzujcie na jakis tydzien a potem sobie mozecie zaczac jezdzic po kim chcecie... po prostu ciszej nad ta trumna

p.
mizsio

Postprzez SKODA76 » 13 kwi 2010 15:06:22

Ja na nikim nie jeżdże nawet telewizji nie oglądam, niemniej jednak współczuję rodzinom straty bliskich.
SKODA76
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Województwo: Lubelskie

Postprzez dljm » 13 kwi 2010 17:24:57

ja też uważam że to straszne co się stało, i jakim by nie był złym prezydentem, to i tak nie zasłużył na taką śmierć,
ale Wawel sorry to nie ta liga :<:
... najbardziej zagorzałymi przeciwnikami automatów, są najczęściej ludzie, którzy nigdy nimi nie jeździli ...
dljm
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 1

Postprzez Lady_Killer » 13 kwi 2010 17:28:02

dljm napisał(a):ja też uważam że to straszne co się stało, i jakim by nie był złym prezydentem, to i tak nie zasłużył na taką śmierć,
ale Wawel sorry to nie ta liga :<:

W całości popieram Darka wypowiedź .... Co jak co ale... Wawel.... :roll: Ja osobiście myślałam że skoro w Wawie zamieszkiwali, no i w Wawie Pałac Prezydencki itd. to pogrzeb jak wielu innych "dostojnych" osób odbędzie się na Powązkach na cmentarzu wojskowym, a tu takie info że :shock:
No ale cóż my "szaraczki" decyzji nie zmienimy.....
:<: :<: :...:
Obrazek
Lady_Killer
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Balkandriver » 13 kwi 2010 17:35:43

Już dawno się nad tym zastanawiałem, ale kilka ostatnich dni dało mi impuls do znacznego przyspieszenia myśli i wniosków.
Czy naprawdę poziom ciemnoty, debilizmu wręcz, a dalej obłudy, hipokryzji i pychy osiągnął dno, czy sięgnął niebios?
Czy naprawdę nastąpiło tak tragiczne przewartościowanie pojęć , że autorytetami, czyli elitami są „elyty”, że demokracją nazywa się dupokrację, że prostactwo, brak ogłady i kultury osobistej nazywa się wzorcem i bohaterstwem?
Czy koniecznie i jak długo jeszcze mają rządzić nami Dyzmowie obecnych czasów?
I jak długo jeszcze mamy oglądać tą chorą demonstrację obłudy ich elektoratu?

Przez chwilę pomyślałem sobie, że ten wypadek będzie iskrą zapalną do powrotu normalności w tym kraju, że ktoś... , że wyciągnie jakieś wnioski i konstruktywnie się nad tym wszystkim zastanowi.
Lecz trwało to tylko chwilę, to byłby zbyt optymistyczny scenariusz.
Zamiast tego mamy kolejną szopkę, pokaz narodowej histerii i bełkot od rana do nocy w mediach. Tych samych zresztą, co to nie tak dawno opluwały Przewodnią Siłę Narodu i jego kolesi po fachu. Teraz prześcigają się w hołdach i peanach. Jakież to polskie.
I niech nikt nie mówi mi, że to szacunek – to obłuda i narodowa skłonność do darcia szat!
Tak mamy od wieków i takie również konsekwencje tego mamy od wieków.

Taki przykład już mieliśmy po śmierci JP II, tyle, że tamta sytuacja była bardziej uzasadniona – zmarł przywódca duchowy dla wielu osób na całym świecie, dla wielu wzorzec.
Ale co zostało z tamtych sloganów, pustosłowia, „łączenia się razem”, „duchowego dziedzictwa” itp.?
Ci, którzy kradli, gwałcili, oszukiwali – robią to do dziś. Ci, którzy prali własne żony i dzieci, uczestnicząc nabożnie w mszach – leją je dalej. Ci, którzy po mszy szli do knajpy, by schlać się na umór – robią to nadal.
I na cholerę te kilkudniowe „zrywy narodowe”?

Ale już dzisiejsza wiadomość przeszła moje najśmielsze wyobrażenia. Po raz kolejny sprawdziło się, że życie pisze czasem scenariusze, które nie powstałyby w najśmielszych wyobrażeniach najbardziej odjechanej jaźni.
A jednak...
Pochówek na Wawelu!
Jak daleko zaszła pycha, prywata, zadufanie i możliwość plucia narodowi w twarz!
Czy nic nie dały do myślenia ostatnie wydarzenia z próbą nadania honorowego obywatelstwa
Miasta Krakowa śp. Prezydentowi?
Czy zaprawdę osoby Kwiatu Narodu (skądże ja pamiętam podobne określenia) są tak dalece zasłużone i godne, by spoczywać w świętym miejscu Królów Polski???
Czy naprawdę ci, co to wymyślili, nie czują tego drobnego niuansu, nie wiedzą czym jest Wawel, jaką symboliką otoczone są krypty, jaką mistykę ma ten skrawek Polski?
A może właśnie dlatego posunęli się w swojej bezczelności tak daleko!?

Myślę, że w zaistniałej sytuacji, od dziś nikt nie będzie drwił z Envera Hodży, iż on wybudował sobie w Tiranie piramidę, w której, jako Słońce Narodu (czyż nie podobne sformuowania?) miało spocząć po śmierci jego ciało.

Jeszcze cytat: „Kardynał Stanisław Dziwisz powiedział dziennikarzom, że pogrzeb pary prezydenckiej na Wawelu byłby zaszczytem dla Krakowa i Krakowian.”
No to ja, jako Krakowianin nie życzę sobie takich wypowiedzi i reprezentowania mnie przez Kardynała poprzez pryzmat jego ideologii.
A zaszczyt to będzie jedynie dla śp. pary prezydenckiej, jeżeli rzeczywiście tu się znajdzie.

I na koniec:
Jarosław Kaczyński po przyjeździe w sobotę wieczorem na miejsce katastrofy pod Smoleńskiem, w której zginął jego brat, nie chciał spotkać się tam z premierami Rosji i Polski, Władimirem Putinem i Donaldem Tuskiem - pisze w poniedziałek "Kommiersant".
„Autor przekazuje, że po przyjeździe na smoleńskie lotnisko Jarosław Kaczyński nie podszedł do namiotu, w którym Putin i Tusk konferowali z członkami komisji rządowej, powołanej przez prezydenta Rosji Dmitrija Miedwiediewa do zbadania okoliczności katastrofy. "Nie podszedł do namiotu, choć wiedział, że czekają tam na niego, lecz od razu podjechał do przejścia w betonowym ogrodzeniu
".
I to są te elity?
Oby nie było, jak w powiedzeniu: „szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego”.
W tym kraju wszystko jest możliwe.

Piszę powyższe , bo jest to , jak słusznie już Jacek stwierdził, Hyde Park i ma ta nazwa swoją ideę, piszę, co czuję, piszę, ponieważ nie wszystko w tym kraju jest czarne i nie wszystko białe.
A za tydzień... za tydzień, to zacznie się bezpardonowa walka o żłób, w której wszystko, co teraz z takim „namaszczeniem” się mówi , odejdzie w niebyt i sytuacja „wróci do normy”.
Obym się mylił. Ale za długo żyję, żeby myśleć, że będzie inaczej.

BALKANDRIVER
Balkandriver
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez mizsio » 13 kwi 2010 18:11:50

Sorry Balkan ale czynienie zarzutow Kaczynskiemu, ze w Smolensku nie mial specjalnej ochoty na wystawanie przed kamerami z p.p. Putinem i Tuskiem, w sytuacji w jakiej ten czlowiek sie znalazl jest nonsensem i to kompletnym
mizsio

Postprzez Balkandriver » 13 kwi 2010 19:10:36

Dzięki, mizsio, że tylko ten fragment mojej wypowiedzi Ci się nie spodobał.
Ale, niestety, J. Kaczyński jest osobą publiczną i są tego pewne konsekwencje.
Jest protokół dyplomatyczny i stosowne kanony zachowań. I nie ma w takich nawet sytuacjach miejsca na muchy w nosie i widzimisię.
To jest właśnie dowód na to , co napisałem - prostactwo i megalomania.
Pokazanie , że mam w d.. znienawidzonego prezydenta i znienawidzonego premiera.
To tylko kolejny, jeden z wielu przykładów, niestosownego zachowania i braku szacunku do kogokolwiek.
No, chyba, że traktujemy go, jako po prostu prezia jakiejś partyjki, który przyleciał prywatnie zidentyfikować zwłoki brata. Ale to jest dopiero nonsens.
Chwila słabości? Na takie sytuacje polityk musi być przygotowany i aby być politykiem, trzeba mieć pewne predyspozycje psychiczne. Co w duszy, to w duszy, a czego wymaga służba, to wymaga.

BALKANDRIVER
Balkandriver
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Lady_Killer » 13 kwi 2010 19:17:28

Balkandriver napisał(a):...Na takie sytuacje polityk musi być przygotowany i aby być politykiem, trzeba mieć pewne predyspozycje psychiczne. Co w duszy, to w duszy, a czego wymaga służba, to wymaga.
BALKANDRIVER

Tak tu się zgodzę. Powinien być przygotowany na wszystko, choć fakt wszystkiego nie da się przewidzieć - czego dowodem jest wydarzenie z 10kwietnia...
Moim zdaniem tak jak po śmierci JP II wszyscy obiecywali poprawę i ogólne polepszenie a w rzeczywistości nic się nie zmieniło, tak i teraz będzie tak samo a za jakiś czas "spłynie" to po wszystkich jak woda i będzie tak jak było....... Taki life :? :?
Ale tak jak już pisałam wyżej pogrzeb na Wawelu ---> :stop: :stop:
Obrazek
Lady_Killer
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HydePark