Witamy !

Haydpark - rozmowa na każdy temat

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Haydpark - rozmowa na każdy temat

Postprzez mikrusik » 20 lip 2010 21:36:39

Edgar napisał(a):
brum napisał(a):och jej

Jak na moda to niewiele masz do powiedzenia :-)
Rozumiem, tylko to, co pod maską się liczy, nie pod kopułą własnego zakutego łba :-D

Pojeździmy sobie na małym forumowym off roadzie? Trochę inaczej, niż przywykliście w terenie.
Dacie radę? ;-)

Edgarze - bardziej nastawionego na nie w kwestii kościoła powszechnego, księży i całego tego towarzystwa biblijno - religijnego ode mnie trudno chyba znaleźć... ale... wyznaję pewną zasadę:
sensowne są te wypowiedzi, które niosą treść i nie istnieją tylko po to by obrażać...
Na tym forum w mojej ocenie rozmawia się właśnie o tym kto i le ma pod maską i jak to potrafi wykorzystać. Rozmowy, które próbujesz rozpocząć są słabo związane z offem. Naturalnie można zacząć teraz piękną dyskusję prowadzącą donikąd tylko po co?
Kwestii jak to napisałeś "zakutego łba" nie będę nawet poruszał - kultura języka to bardzo indywidualna sprawa - dla mnie takie uwagi wygłosić może jedynie (i uwaga twoja frazeologia - cymbał).
Z ograniczonym szacunkiem
chudyy1

PS brum - wprowadźmy w końcu to logowanie się zewnętrznych po uprzedniej akceptacji szefów grup lokalnych - jak widać niezwykle to pożyteczne :mrgreen:
mikrusik

Postprzez Edgar » 20 lip 2010 21:54:08

Tak, masz rację, prawie we wszystkim :-)
Jednak na wszystkich jak najbardzej tematycznych forach jest sobie taki śmieciowy z definicji dział jak hyde park, właśnie po to, by się trochę "odmerytorycznić".
Szczerze mówiąc z taką swoiście pojętą cenzurą spotykam się pierwszy raz, z taką gładkością, grzecznością i polityczną poprawnością wypowiedzi również :-)
A myslałby kto,że jesteście tacy w rzeczywistości :-D

Jeśli zaś chodzi o wstępną weryfikację userów - bardzo przydatna, aczkolwiek czasochłonna zabawa.
Ostatnio edytowano 21 lip 2010 15:14:51 przez Edgar, łącznie edytowano 1 raz
Edgar

Postprzez Krogulec » 20 lip 2010 21:58:53

Następny pozamykał by dostęp do słowa, bo nie pasuje styl i sposób , albo czyjeś przekonania - skoro człowiek chce coś powiedzieć - niech mówi, nie gada na stronach technicznych, tylko w miejscu gdzie można pogadać o dupie maryny i o fliozofi i o wiekości niektórych narządów.
Krogulec

Postprzez Krogulec » 20 lip 2010 22:01:17

No dobra powtórzyłem sie, ale mam alergię na zacofanie.
Krogulec

Postprzez Edgar » 20 lip 2010 22:04:57

Krogulec napisał(a):Następny pozamykał by dostęp do słowa, bo nie pasuje styl i sposób , albo czyjeś przekonania - skoro człowiek chce coś powiedzieć - niech mówi, nie gada na stronach technicznych, tylko w miejscu gdzie można pogadać o dupie maryny i o fliozofi i o wiekości niektórych narządów.

Jeśli ktokolwiek poczuł się urażony moim sposobem wypowiedzi - pokornie przepraszam. Taki ze mnie kawał chama i prostaka.
O dupie Maryni opowiadać nie będę, choć byłoby o czym, tym bardziej o moich narządach, by nie wpędzać nikogo niepotrzebnie w kompleksy :-)
Wystarczy jednak walnąć w stół, nożyce się odezwą.
Edgar

Postprzez wikked » 20 lip 2010 22:05:28

Edgar coś mam przeczucie że w związku z małą ilością seksu przez okres urlopowy leciutko chcesz dolać oliwy do ognia. Nie przeginaj!! To jest sugestia nie groźba.
p.s. ja nie jestem fajny i nawet Cię nie lubię za avatar który mnie kłuje w oczy. Uprzedzenie?? być może, ale wyluzuj.
Krogulec jak nie masz z kim pogadać "o dupie marynie" to zapisz się do kółka różańcowego tam Cie wysłuchają, potrzymają za rękę i wygadasz się przy okazji. Dowiesz się dlaczego moczenie nocne występuje nie tylko u dzieci.
To jest forum tematyczne a nie pierdo...nie o "szopenie". Chcecie doznań to nie wiem czy tu znajdziecie te które Was interesują.
p.s. Krogulec nie oceniaj tylko po tym że ktoś nie akceptuje Twoich/ Waszych wypowiedzi i pamiętaj że zacofanie najlepiej widać stojąc w butach z których słoma wystaje.
wikked

Postprzez Edgar » 20 lip 2010 22:10:18

A co ci się nie podoba w moim awatarze, niefajny userze?
Miło, że tak tłumaczysz wszystko wielkimi literami, naprawde dobry człowiek jesteś. I sugestię mi dałeś i liczę na namiar tego kółka.
Rozluzuj się trochę :-)
Ostatnio edytowano 21 lip 2010 15:15:20 przez Edgar, łącznie edytowano 1 raz
Edgar

Postprzez kasalka » 20 lip 2010 22:42:10

Właśnie to miałem na myśli pisząc w usuniętym (i prosząc o usunięcie) już temacie, że niestety polityczne i religijne sprawy powodują najwięcej kłótni. Tak jak wiara chrześcijańska stanowi o tolerancji i wybaczaniu, tak ten temat jest tego najlepszym obrazem że jednak nie.
pier...e konwenanse
Pozdrawiam Łukasz
kasalka
Nałogowiec Ekstremalny
Nałogowiec Ekstremalny

Obrazki: 18
Pochwały: 2
Województwo: Świętokrzyskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez szymon.ha » 20 lip 2010 23:13:30

kasalka napisał(a):Właśnie to miałem na myśli pisząc w usuniętym (i prosząc o usunięcie) już temacie, że niestety polityczne i religijne sprawy powodują najwięcej kłótni. Tak jak wiara chrześcijańska stanowi o tolerancji i wybaczaniu, tak ten temat jest tego najlepszym obrazem że jednak nie.

Jak to powiedział pewien raper: "Powiem że żyję w świeckim państwie, kiedy stąd znikną wpływy watykańskie..."
Jetem nie wierzący choć jakieś sakramenty mam, po prostu mam swoje zdanie na temat śmierci i religii po co ona była człowiekowi.
Sądzę że po to taki dział aby każdy mógł się wypowiedzieć, bo to świeckie państwo a nie watykańskie gdzie przeciw chrześcijaństwu powinien być piętnowany.
szymon.ha
Diler

Obrazki: 2
Pochwały: 16
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez Balkandriver » 20 lip 2010 23:14:24

Ludzieee,

Ale fajnie było - byłem sobie wśród muzułmanów, bektaszytów, katolików i ateistów i wszyscy mieli uśmiech na twarzach i wzajemne do siebie zrozumienie.
Jeszcze dobrze nie wjechałem do Polski i nieopatrznie przestawiłem radio (ze skądinąd niezłej stacji- SRO1) i już miałem przedsmak naszej rzeczywistości - a to jakaś walka o krzyż harcerski, a to opluwanie niesłusznie (???) wybranego prezydenta, a to dywagacje, kto zyskał na czyjej śmierci... rzygać się chce!
Wchodzę na forum - kurczę, to samo? Znów ta pyskówa w podobnym tonie?
Dajcie spokój.

I nie ma to nic wspólnego z cenzurą (modne słowo, bo można sobie nim gębę wycierać, tak po prostu), ale też nie ma nic wspólnego z tzw. rozwojem forum.
A co do "cenzury" - jest wątek nieopodal o prezydencie, gdzie są różne, skrajne wypowiedzi i są... nikt ich nie wykasował.

A jeśli ktoś potrzebuje doznań religijnych, naprawdę doznań, a nie , jak pisze @wikked "pierd...nia o szopenie" (choć to rok szopenowski mamy), to proponuję trip do Indii (Radżastan), Iranu albo Pakistanu (zwłaszcza w obecnym czasie), tam doznacie ekspiacji.

A tak BTW - rok 2010 jest również Rokiem Matki Teresy (Albanki z pochodzenia).

BALKANDRIVER
Frontera 2.8 TDi - Long Distance Voyager
http://www.fotolandia4x4.com -> relacje, zdjęcia, filmiki
http://chomikuj.pl/balkandriver -> Mój chomik (nie tylko) Wędrowniczek
Spieszmy się kochać szuter, bo tak szybko odchodzi.
Balkandriver
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 63
Pochwały: 8
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Postprzez kwinto1971 » 20 lip 2010 23:27:44

Z tym Edgarem to coś mi tu śmierdzi , koleś pojawia się bez powitania w starcie z prowokacyjnym awatarem od razu w pierwszym religijnym temacie .... Poza tym Ci co jeszcze nie maja Froty zwykle pytają jaka, doradźcie a ten hula po drażliwym temacie od razu . Myślę ze jest to inne wcielenie bardziej zasiedziałego usera (krogulec wiesz coś o tym?) , Proponuje sprawdzić IP bo jak tak dalej pójdzie to będzie nam coraz dalej od "strona miłośników Opla Frontery" a zrobi się kolejne głupie forum o niczym , jak się więcej takich zaloguje tylko po to by macic
kwinto1971

Postprzez piotrul » 21 lip 2010 07:36:47

Ale jazda. Te Edgar, weź może się przenieś na forum onet. Może tam Cię zrozumieją :mrgreen:
piotrul

Postprzez oposs » 21 lip 2010 08:55:16

piotrul napisał(a):Edgar, weź może się przenieś na forum onet

Mysle ze przydaloby sie spojrzec dokladniej na problem ktory poruszyl Edgar w swoich wypowiedziach. Od jakiegos czasu dyskutujac poza forum zauwazalny jest spadek liczby postow ludzi ktorzy reprezentuja pewien okreslony poziom wiedzy. Nie tylko technicznej. Za spadkiem zwykle podaza ich coraz rzadsza obecnosc. Irytuje ich coraz wieksza liczba ujadaczy ktorzy pisza bzdury, w coraz dluzszych postach, z ktorych i tak nic nie wynika. Nie wspominam o wiedzy dotyczacej auta ktorym jezdza bo zwykle tez jej brak. Zwykle charakteryzuje ich to ze probuja wciagnac w donikad nie prowadzacy dialog, przy czym ich post zawsze musi byc ostatni. Czemu nie porozmawiac o czyms madrym? Czy cieszy nas tylko komentowanie w niewybredny sposob ludzkich tragedii i glupoty? Czy gratulujemy sobie tylko wtedy gdy zrozumiemy zawily scenariusz "Avatara"? Pomijajac tozsamosc kolegi Edgara sugeruje zastanowic sie nad tym ze wymagamy od nowych uzytkownikow by powiedzieli "Dzien dobry", a potem "pier...limy konwenanse". A moze na odwrot :roll: Tak czy siak wraz ze wzrostem ziaren rosnie liczba plew. Chcialo by sie zeby bylo na odwrot. Jezeli ktos sie poczul urazony to bardzo mi przykro: ten post byl do Ciebie. Tak wiec kolego piotrul, uwazaj aby Tobie nie pokazano palcem kierunku z ktorego nadszedles :offtopic:
oposs
Moderator
Moderator

Pochwały: 4
Województwo: Mazowieckie

Postprzez jrzeuski » 21 lip 2010 08:59:59

kwinto1971 napisał(a):Z tym Edgarem to coś mi tu śmierdzi , koleś pojawia się bez powitania w starcie z prowokacyjnym awatarem od razu w pierwszym religijnym temacie ....

Warto też porównać datę jego rejestracji z datą założenia wątku. Ciekawe, prawda? ;-)
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez Odoll » 21 lip 2010 09:16:28

jrzeuski napisał(a):Warto też porównać datę jego rejestracji z datą założenia wątku. Ciekawe, prawda?

Wczoraj już na to zwróciłem uwagę.

Ja to widzę tak:

W wielkiej sali z komputerami podłączonymi do sieci siedzi banda agentów i czeka .....czeka.....czeka....
aż ktoś wpisze słowo >klucz< ustawione w jego programiku na śledzenie.
Ten Edgar się doczekał :P i z radości się zalogował żeby sprawdzić co to za banda reakcjonistów pogadać sobie chce o szatanie :twisted: i oczywiście nawrócić ich ( nas ) na jedyną słuszną drogę. :mrgreen: :mrgreen:

To tylko taka moja "Teoria spisku" 8;) która nie musi mieć nic wspólnego z prawdą ( ALE MOŻE :?: ) :wink: :boss:
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10

Postprzez Edgar » 21 lip 2010 10:49:15

Hahahaha!! :-D
Naprawdę nieźle to sobie wymyśliłeś. Poniekąd tak to wygląda, z tą jednak różnicą, iż nie zamierzam nikogo i nigdy sprowadzać na jedyną słuszną drogę, gdyż nie zajmuję się ewangelizacją w ogóle.
Nie jestem człowiekiem religijnym, raczej ciekawym, ciekawskim może, wścibskim na pewno i barrrdzo denerwującym, ale, zapewniam, niegroźnym :-D

Jeśli wam się, drodzy frotkowicze wydaje, że posiadacz frotki nie miewa innych poglądów to chyba jesteście w błędzie.
Zrozumiałem jednak, iż jedyną słuszną koncepcją tutaj jest rozprawianie bez końca na temat wyższości sprzęgieł manualnych nad automatami bądź odwrotnie, wszystko jedno i inne takie takie.

Znam różne środowiska netowe, ale takiego zamordyzmu dotąd nie widziałem :-D

Zapewne nawet tu znajdą się ludzie o otwartych głowach.
Ostatnio edytowano 21 lip 2010 15:16:29 przez Edgar, łącznie edytowano 1 raz
Edgar

Postprzez Edgar » 21 lip 2010 10:56:19

jrzeuski napisał(a):
kwinto1971 napisał(a):Z tym Edgarem to coś mi tu śmierdzi , koleś pojawia się bez powitania w starcie z prowokacyjnym awatarem od razu w pierwszym religijnym temacie ....

Warto też porównać datę jego rejestracji z datą założenia wątku. Ciekawe, prawda? ;-)

Nie ma przypadków, kolego.
Wszystkiemu są winni Żydzi, pedały i cykliści ;-)
Edgar

Postprzez mikrusik » 21 lip 2010 10:57:54

No to mamy, co chcemy :!:

Chcemy by było zamieszanie, to je mamy i to w temacie wszystko :wsciekly:

Znowu za chwilkę znajdzie się gość co się zaloguje i założy w "smietniku"(tak niestety nazywam tę część forum :pomidor: ) jakiś temat.
Do końca bliżej nie określony, a jak to w Polsce bywa tak gdzie 2 Polaków tam 3 zdania. :wsciekly:
W każdym forum potrzebny jest taki rozdział by można tam było dać się rozpisać tym co w temacie merytorycznym nie mają nic do powiedzenia.
Forum czy będzie czcze i jałowe to tylko zależy od nas i my za to odpowiadamy.
Każda odpowiedź pochłania czas, pieniądze i chęci.
Więc tak dla dobra forum można te inwestycje poczynić w innych tematach co "zaszły pleśnią" :killer:
Rzucacie tu:
chudyy1 napisał(a):
PS brum - wprowadźmy w końcu to logowanie się zewnętrznych po uprzedniej akceptacji szefów grup lokalnych - jak widać niezwykle to pożyteczne :mrgreen:

Gdzie jest pełna aktywacja?
Gdzie powitanie?

Ile jeszcze jeszcze czasu upłynie i bicia piany by mogło to zaistnieć?

Powtarzam!
Mamy to co chcemy !

P.S.
Jak się dajecie wciągać w dysputy na takim poziomie to go kogo żal?

P.S.2
Andrzeju, gdzie te czasy, że Polska była krajem tolerancji? Szkoda, że już nie i zapewne nie wrócą.

:gears: EDIT :gears:

Edgar edytuj wpisy!
Może zakup sobie autko jakimi my jeździmy to popiszesz o sprawach, które mnie interesują :>:
Ostatnio edytowano 21 lip 2010 11:02:32 przez mikrusik, łącznie edytowano 2 razy
mikrusik

Postprzez Odoll » 21 lip 2010 11:01:08

Edgar napisał(a):ale takiego zamordyzmu dotąd nie widziałem

Trochę wyolbrzymiasz ten "zamordyzm" .
Owszem, spotkałeś się tutaj z negatywnym przyjęciem ,ALE nie tylko , Jak to na forach bywa.
Nigdy nie jest tak że to co napiszemy spodoba się wszystkim , jako znawca
Edgar napisał(a):Znam różne środowiska netowe
powinieneś to wiedzieć.

Ps. zmieniłeś awatar :shock:
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10

Postprzez madziam » 21 lip 2010 11:18:30

oposs napisał(a):
piotrul napisał(a):Edgar, weź może się przenieś na forum onet

Mysle ze przydaloby sie spojrzec dokladniej na problem ktory poruszyl Edgar w swoich wypowiedziach. Od jakiegos czasu dyskutujac poza forum zauwazalny jest spadek liczby postow ludzi ktorzy reprezentuja pewien okreslony poziom wiedzy. Nie tylko technicznej. Za spadkiem zwykle podaza ich coraz rzadsza obecnosc. Irytuje ich coraz wieksza liczba ujadaczy ktorzy pisza bzdury, w coraz dluzszych postach, z ktorych i tak nic nie wynika. Nie wspominam o wiedzy dotyczacej auta ktorym jezdza bo zwykle tez jej brak. Zwykle charakteryzuje ich to ze probuja wciagnac w donikad nie prowadzacy dialog, przy czym ich post zawsze musi byc ostatni. Czemu nie porozmawiac o czyms madrym? Czy cieszy nas tylko komentowanie w niewybredny sposob ludzkich tragedii i glupoty? Czy gratulujemy sobie tylko wtedy gdy zrozumiemy zawily scenariusz "Avatara"? Pomijajac tozsamosc kolegi Edgara sugeruje zastanowic sie nad tym ze wymagamy od nowych uzytkownikow by powiedzieli "Dzien dobry", a potem "pier...limy konwenanse". A moze na odwrot :roll: Tak czy siak wraz ze wzrostem ziaren rosnie liczba plew. Chcialo by sie zeby bylo na odwrot. Jezeli ktos sie poczul urazony to bardzo mi przykro: ten post byl do Ciebie. Tak wiec kolego piotrul, uwazaj aby Tobie nie pokazano palcem kierunku z ktorego nadszedles :offtopic:

:>: Lepiej powiedzieć się nie dało :>:
madziam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HydePark