Witamy !

islam= przyszłosc

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: islam= przyszłosc

Postprzez Krogulec » 22 lip 2010 06:41:54

Myślę, że u czarnych
Krogulec

Postprzez Jarek sp3swj » 22 lip 2010 08:35:08

ot ciekawostka... :shock:

http://muzulmanki.blogspot.com/2009/02/ ... a-dla.html

".... że judaizm jest związany z chceściaństwem to wie każdy natomiomiast o związkach islamu z chrześcijaństwem i judaizmem (a nawet z wierzeniami nazwanymi przez nasz jako pogańskie) to ludzie wiedzą mało albo nic a takich związków jest sporo. ...."
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Krogulec » 22 lip 2010 09:21:55

Ciekawy dialog (myślę w szczególności o komentarzach) choć wydaje mi się, że bez możliwości zakończenia. Spojrzenie na sprawy wiary (historii religi) osoby świeckiej i wierzącej mają się jak ?
Może posłużę się cytatem autorstwa W. Cejrowskiego "zrozumienie sposobu myślenia indiańskiego czarownika to jak zrozumienie kowadła kowalskiego i na odwrót" (przepraszam jeśli coś przekręciłem, ale ogólny sens na pewno został zachowany).
Ostatnio edytowano 22 lip 2010 11:24:54 przez Krogulec, łącznie edytowano 2 razy
Krogulec

Postprzez Jarek sp3swj » 22 lip 2010 10:11:02

Islamu nie znam... Koranu nie czytałem... ale jestem ciekawy co on prawi na temat "powstania człowieka"....

W Biblii był Adam...Ewa....>> Kain i Abel... hmm ciekawe jak się dalej rozmnażali....

Jak by nie kombinował zawsze wyjdzie kazirodztwo.. a może jeszcze bracia mieli siostrę - o której nikt nie wie...

No ale jakby nie kombinował to fuj...ale brzydkie sprawy tam się działy .... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

:gears: :gears: :...: :...: :...: :...: i nagle pojawili się ludzie w większej ilości :-)
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Goofy » 22 lip 2010 11:36:20

Adam i Ewa żyli jeszcze tysiąc lat i mieli mnóstwo dzieci .
Na moje pytanie czy to nie było kazirodztwo zostałem wyrzucony z Religi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Goofy
Starszy Guru
Starszy Guru

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez Jarek sp3swj » 22 lip 2010 11:50:22

a pozostaje nam jeszcze NOE z żoną i synami z żonami... też niezła zabawa musiała być na tym "jachcie" :mrgreen:

i swoją drogą chyba Islam nie wspomina nic o Potopie.... hmm coś tu nie gra....

Goofy napisał(a):Adam i Ewa żyli jeszcze tysiąc lat i mieli mnóstwo dzieci .
Na moje pytanie czy to nie było kazirodztwo zostałem wyrzucony z Religi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no... niezłe :-)

http://www.naukowy.pl/arka-noego-a-kazi ... vt5315.htm

http://www.katolik.pl/forum/read.php?f= ... 210283&v=f

... cytaty znalezione w necie - ale kurna gdzieś linka posiałem :-(

Robert Graves w książce "Mity hebrajskie" pisze miedzy innymi, że wg jednego z podań żydowskich, które ostatecznie nie weszły do Biblii, każdy z braci miał siostrę bliźniaczkę. Żeby jednak nie było to kazirodztwo, to Adam kazał braciom, by pojęli za żony nie swoje bliźniaczki, lecz bliźniaczkę brata - czyli Abel Kainową a Kain Ablową. Podobno jedną z przyczyn późniejszego zabójstwa było to, że Kain wolał sypiać z własną bliźniaczką, bo była ładniejsza...

jedna z żydowskich tradycji jeszcze inaczej patrzy na wydarzenia związane ze śmiercią Abla. Otóż według tej tradycji Kain poza bratem miał siostrę bliźniaczkę, którą później poślubił. (Małżeństwa w tym czasie między rodzeństwem nie były zakazane). Abel miał dwie siostry blixniaczki. Żona Kaina nie była ładna, natomiast żony Abla (poligamia) były piękne. Kain z zawiści zabił brata, aby zgodnie z prawem lewiratu ozenić się z wdowami po bracie.
Kiedy Bóg pytał Kaina, dlaczego zabił brata, ten zrzucił winę na Boga - "winnym jestes Ty, gdzyz zaszczepiłes we mnie zły popęd"
Po zamordowaniu Abla człowiek utracil podobieństwo Boże. Pies, który przedtem strzegł stad Abla, teraz pilnował ciała zabitego pana. Kiedy rodzice Abla, znaleźli ciało syna (Adam i Ewa), nie wiedzieli co zrobić. Kiedy plakali nad Ablem pojawił się kruk, rozgrzebał ziemię, Adam i Ewa złozyli syna w ziemi, a kruk zagrzebał. W ten sposób Adam i Ewa nauczyli sie chowac zmarłych.
/Jarek Poznań
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Goofy » 22 lip 2010 12:03:26

A kruk to chyba od Indian :)
Goofy
Starszy Guru
Starszy Guru

Postprzez JJKILLER » 22 lip 2010 23:00:59

Mnie w szkole ksiądz unikał jak diabła bo zadawałem nie wygodne pytania, między innymi: skoro Adam i Ewa mieli trzech synów, Kaina Abla i Seta to kiedy Kain zabił Abla i poszedł w świat to znalazł sobie żonę. A skąd niby ta żona się wzięła :shock: :?: Musiało to być kazirodztwo, albo Adam i Ewa nie byli jedynymi "pierwszymi" ludźmi na ziemi. Innym razem zadałem księdzowi pytanie: Czu Bóg jest wszechmogący :?:
- Oczywiście
Odparł ksiądz.
- to czy mógłby stworzyć głaz tak ogromny i ciężki że nie mógłby go podnieść :?:
- ... :shock:
tym samym dzieciak z 8mej klasy podstawówki podważył wszechmocność Boga Jedynego :?
Takich pytań wówczas miałem do księdza wiele, ale najbardziej to On mnie zaskoczył na koniec roku, kiedy to na świadectwie zobaczyłem ocenę z wiedzy o religii "celujący" :shock: :shock: :shock: kiedy przez cały rok byłem dla niego zmorą :|
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35
Województwo: Mazowieckie

Postprzez kasalka » 23 lip 2010 02:59:20

Maciej, Bardzo ciekawy materiał, super, matematyczny obraz ekspansji "islamu". :1:
Pamiętacie lata '90-te, w Niemczech prawie sami Turcy.
Nie ma strachu, u nas w polskiej ziemi nic nie przetrwa. Co najmniej będziemy drugą potęgą na Świecie po Islamie..., chyba że zaczniemy stosować hasło mojego kolegi z czasów studenckich-dla pełnoletnich-bez cenzury cyt. "pić, jebać i niczego się nie bać" ... To będziemy pierwszą potęgą.
PS. :offtopic: KROGULEC nie masz nic do dodania na temat, to się nie wpierdzielaj między przekąskę a zagryzkę.
Radia "M" czasem słucham, co by lepiej poznać swoich wrogów.
pier...e konwenanse
Pozdrawiam Łukasz
kasalka
Nałogowiec Ekstremalny
Nałogowiec Ekstremalny

Obrazki: 18
Pochwały: 2
Województwo: Świętokrzyskie

Postprzez FROTERKA » 23 lip 2010 07:43:22

A mnie interesuje jedno:
dlaczego zrobiliśmy się (my, chrześcijańska cywilizacja zachodniego świata) tak wygodni, że mamy statystycznie niespełna dwójkę dzieci ? Wielodzietność kojarzy się głównie z biedą i patologią. A muzułmanie tyle dzieci mają i zawojują świat. :roll:
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez Maciej1981 » 23 lip 2010 09:15:44

teraz wzór rodziny wygląda tak; on+ona+pies może jakby socjal był większy to rodzina zdecydowałaby się na więcej niż jedno czy dwójkę dzieci a tak kazda młoda matka chce wrócic jak najszybciej do pracy żeby miec na chleb bo z rodzinnego raczej w naszym kraju się nie wyżyje, no i jakieś ulgi lub korzyści pośrednie mogły by byc, np gmina dopłaca do czynszu lub pow 3 dzieci płaci cały czynsz, dopłaty np 25% do rachunków itp. a tak wiele rodzin boi się miec więcej dzieci bo w polsce to jest tak że najlepiej odebrac prawa rodzicielskie bo nie takie okna są lub za dużo dzieci a za mała powierzchnia a jak pomóc takiej rodzinie to już nikt z urzędasów się nie zastanowi, zazwyczaj odpowiedź jest jedna; brak pieniędzy. No ale że umieszczając takie dziecko w rodzinie zastępczej trzeba płacic ponad 1000,- to już zapomina się wspomniec. bo lepiej dac komuś zarobic niż pozwolic rodzicom wychowywac własne dzieci. Mógłbym się rospisywac na ten temat ale szkoda nerwów :wsciekly:
kom 502338253 - pomoc dla klubowiczów (okolice koszalina)
lift 2" (ironman amory+springi)
mt 31"
Maciej1981
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Województwo: Zachodniopomorskie
Samochód: Frontera A 2.8TDI Sport 1995-1996

Postprzez FROTERKA » 23 lip 2010 09:39:43

Maciej1981 napisał(a):matka chce wrócic jak najszybciej do pracy żeby miec na chleb

I tu się nie zgodzę. Raczej na: plazmę, lepszy samochód, nową wypasinoną komórkę, egzotyczne wakacje, fajne ciuchy itd itp.
Oczywiście tez uogólniam ale ze znanych mi rodzin mających jedno lub dwójkę dzieci, prawie wszyscy mogliby mieć i trzecie. Tylko po co skoro teraz jest wygodniej.
Sama mam dwójkę, chcę trzecie ale... wynajduję powody na nie.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez nestor » 23 lip 2010 15:37:43

Najwieksza bzdura powtarzana n do n-tej razy staje sie prawda najprawdziwsza.
hare kriszna :D
Obrazek
off-road jest jak seks - jak nie ma w nim uczucia, to sama technika nie wystarczy
nestor
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Pochwały: 2

Postprzez Maciej1981 » 23 lip 2010 17:24:01

Gosia ale czy nie łatwiej by było jakby państwo chociaż trochę interesowało się RODZINĄ??? Dla siebie to potrafią znaleźc pieniądze na limuzyny, przejazdy intercity itd itp a na rodzinne to pieniędzy nie ma! Giertych jak był u władzy to wprowadził mundurki i miał inne głupie pomysły a teraz ludzie nie mogą tych mundurków do gara włożyc! Chciałbym miec dwójkę dzieci i nie martwic się czy jutro będę miał co dac im jesc, ubrac dac kieszonkowe itd itp pomimo tego że pracuję, dobrze zarabiam to jaką mam pewnośc że jutro nie zachoruję i nie dostanę 600,- renty za którą nie wyżywię po opłatach sam siebie?? Ale wtedy zacznie działac aparat administracyjny i urzędasy stwierdzą że nie stac mnie na zapewnienie godnych warunków dzieciom więc mi je zabiorą bo to jest najprostrze wyjście z sytuacji
mt 31"
Maciej1981
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Postprzez Goofy » 23 lip 2010 19:42:45

Maciej1981 napisał(a):teraz wzór rodziny wygląda tak; on+ona+pies może jakby socjal był większy to rodzina zdecydowałaby się na więcej niż jedno czy dwójkę dzieci a tak kazda młoda matka chce wrócic jak najszybciej do pracy żeby miec na chleb bo z rodzinnego raczej w naszym kraju się nie wyżyje, no i jakieś ulgi lub korzyści pośrednie mogły by byc, np gmina dopłaca do czynszu lub pow 3 dzieci płaci cały czynsz, dopłaty np 25% do rachunków itp. a tak wiele rodzin boi się miec więcej dzieci bo w polsce to jest tak że najlepiej odebrac prawa rodzicielskie bo nie takie okna są lub za dużo dzieci a za mała powierzchnia a jak pomóc takiej rodzinie to już nikt z urzędasów się nie zastanowi, zazwyczaj odpowiedź jest jedna; brak pieniędzy. No ale że umieszczając takie dziecko w rodzinie zastępczej trzeba płacic ponad 1000,- to już zapomina się wspomniec. bo lepiej dac komuś zarobic niż pozwolic rodzicom wychowywac własne dzieci. Mógłbym się rospisywac na ten temat ale szkoda nerwów :wsciekly:

Maciek jak nie wiesz ile dostaje sie na dziecko w RZ to się nie wypowiadaj .Tak sie składa że my z Koją jesteśmy Rodziną zastepczą dla 8 dzieciaków i nikt z powodu biedy dzieci nie odbiera .Zazwyczaj jest tam alkohol przemoc i inne ..
A rodzice takich dzieci mają więcej praw niz my .Z chęci pomocy nie chcą korzystać.
Więc mam prośbę nie wypowiadaj się w temacie o którym nie masz bladego pojęcia

Co do kosztów utrzymania to poczytaj ustawę i dopiero mów cokolwiek
Goofy
Starszy Guru
Starszy Guru

Postprzez Maciej1981 » 23 lip 2010 20:07:32

oczywiście najwięcej jest przypadków że odebrano lub ograniczono prawa rodzicielskie z powodu przemocy lub nadużywania alkoholu przez rodziców ale zapewne też słyszałeś (bo ja tak) o rodzicach którzy chcą wychowywac dzieci ale niestety są zbyt biedni i nie mają odpowiednich warunków i ogranicza im się prawa lub pozbawia i konkretnie o takich przypadkach pisze, a co do rodzin zastępczych to po sąsiedzku mam jedną gdzie też jest ośmioro dzieci i odkąd są rodziną zastępczą kupili 3 auta (zazwyczaj są u nich dzieci upośledzone) ostatnie to BMW 735, wcześniej im się nie przelewało jak to wyjaśnisz????? i tu znów wyjaśniam nie dotyczy to wszystkich rodzin zastępczych ale są takie przypadki!! kolejny głośny przykład z mojej okolicy gdzie bezdzietne małżeństwo adoptowało dwójkę dzieci (bodajże rodzeństwo) i się nad nimi znęcało, o tym zapewne słyszałeś???? nie mam nic do Ciebie ale pamiętaj że zawsze są dwie strony medalu i to że TY działasz bezinteresownie to nie znaczy że ktoś też tak robi! Tam gdzie są pieniądze to jest pole do nadużyc!!! W poprzednim poście chciałem zwrócic uwagę że lepiej by było dzieciom z biologicznymi rodzicami (oczywiście nie w sytuacjach kiedy jest alkohol i przemoc bo nie do tego dążyłem), pozdr Maciej
mt 31"
Maciej1981
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Postprzez Goofy » 23 lip 2010 21:40:15

OK zgodzę się z toba że są przypadki że RZ robi to dla pieniędzy .Ale to przy dobrej kontroli (nadzorze PCPR-U) Wychodzi bardzo szybko. Co do odbierania dzieci z powodu biedy u nas takiego przypadku nie było .
Co do pieniędzy to na dziecko w domu dziecka państwo wydaje 3500-4000 miesięcznie
a w RZ jest tego DUUUUUUUUUŻO mniej .
Ok ale nie będe tubrobił :offtopic:
Tyle z mojej strony w sprawach społecznych

Jeżeli kiedyś się spotkamy to :dyskusja: przy :beer:
Goofy
Starszy Guru
Starszy Guru

Postprzez Maciej1981 » 24 lip 2010 06:47:40

oczywiście jestem za :D :beer:
mt 31"
Maciej1981
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Postprzez JJKILLER » 05 sie 2010 11:53:45

http://www.sfora.pl/Koniec-z-religia-w- ... twa-a22904
Ciekawe czy to kolejny "tylko" krzyk, czy w końcu ktoś naprawdę zrobi porządek z czarną mafią, która wpier.... się gdzie tylko może :wsciekly:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35

Postprzez Goofy » 05 sie 2010 20:32:34

I bardzo dobrze niech szkoła będzie szkołą a urząd urzędem . Oficjalnie u nas nie ma Państwa Religijnego a prawda jest taka że w Polsce jest tylko jedna jedyna i słuszna religia, a inne to :dupa: :dupa: :dupa: .
Goofy
Starszy Guru
Starszy Guru

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HydePark