Witamy !

Uszlachetniacze, ceramizery, modyfikator...

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: ceramizery

Postprzez yuby194 » 03 mar 2010 18:26:24

no to z tym "ciepłym powietrzem" dobre. :D
Pozdrawiam
YubY

Frota B/Sport 2,2 DTI '00/manual, K&N, polibuszowe podkładki 6cm + sprężyny Montka = lift ?", amory przód/tył IROMAN, BFG AT/MT 245/75R16, DW 12000 LBS

ObrazekObrazekObrazek
yuby194
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 4
Pochwały: 5
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Sport 1998-2004

Postprzez maciar » 06 mar 2010 23:02:29

mazurkas007 napisał(a):ewentualnie wylot z rury wydechowej trzeba podłączyć do wlotu powietrza do silnike, wtedy likwidujemy straty ciepła w silniku i ciepłe powietrze z silnika lepiej miesza się z benzyną, co pozwala obniżyć spalanie nawet o 38,786%, dodatkowo, silnk pracuje w obiegu zamkniętym więc oszczędzamy na wymianie filtra powietrza.

Smiech śmiechem a to i jest te p....Egr-y spaliny smierdzą ,kolektor zawalony.Same dobro :D jak i ten ceramizer.
tel. 504 035 487
maciar
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 16
Województwo: Lubelskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez tomik » 07 mar 2010 07:15:25

ostatnio byłem u kolesia i kupił sobie ten wynalazek strasznie go zachwalał że robi on jakąś tam powłokę na pierścieniach cylindrach i wogule że jest to fajny specyfik pomyślałem niech mu będzie ale moim zdaniem następny badziew na rynku
tomik

Postprzez dljm » 07 mar 2010 20:52:18

tomik napisał(a):ostatnio byłem u kolesia i kupił sobie ten wynalazek strasznie go zachwalał że robi on jakąś tam powłokę na pierścieniach cylindrach i wogule że jest to fajny specyfik pomyślałem niech mu będzie ale moim zdaniem następny badziew na rynku

ta powłoka to się nazywa nagar :mrgreen:
... najbardziej zagorzałymi przeciwnikami automatów, są najczęściej ludzie, którzy nigdy nimi nie jeździli ...
dljm
Szyszkownik
Szyszkownik

Pochwały: 5
Województwo: Małopolskie

Postprzez Jarek sp3swj » 07 mar 2010 20:58:38

jak auto ma NAGAR ... to potem ma WYGAR i nieźle daje po GARACH ...

:lol: :lol:
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez jrzeuski » 26 lip 2010 12:15:47

Wszystko fajnie tylko co to u diabła jest Jeep Nissan Patrol :shock:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez kwinto1971 » 26 lip 2010 21:16:31

Mój synek (nie całe 3 latka) tez na Frote mówi "dzip" na Patrola sąsiada tez :mrgreen:
kwinto1971

Postprzez danielrajszczak » 26 lip 2010 21:43:30

Nie neguję jego działania. Biorąc pod uwagę zasługi naukowca wierzę w to odkrycie jednak przesadziliście w reklamie już na wstępie i dlatego moje zaufanie spadło po paru sekundach do 50%.

http://www.modifikator.pl/oprodukcie-mo ... do-silnika

Piję do porównania środka za 179 do remontu za 2-5tyś, gdzie wymieniacie pasek klinowy, pasek zębaty, filtr oleju, filtr powietrza. Jestem laikiem w dziedzinie mechaniki ale coś tu śmierdzi, ano reklamujecie pewnie i świetny środek lecz nadmiar kitu robi z tego kicz. Dla głupiego x'ńskiego wynika to, że środek zastąpi mu wymianę podstawowych elementów, które trzeba cyklicznie wymieniać.
Dalej nie chce mi się czytać, ponieważ znajdziemy więcej bzdur wśród opisu tego środka. Przykład przesady w reklamie, który stawia pod znakiem zapytania prawdopodobnie świetny produkt.

ps. stosowałem w Vectrze B CERAMIZER i za przeproszeniem nic to nie dało a wręcz mechanicy pukali się w czoło, gdy usłyszeli, że leję specyfiki to nowo wyremontowanego motoru. Kolega z forum Vectra Klub miał więcej zapału i robił pomiary - napisał: "wyniki w granicach błędu".

Jak wspomniałem nie neguję a zwracam uwagę na przesyt naciąganymi informacjami reklamowymi.
danielrajszczak

Re: Uszlachetniacze, ceramizery, modyfikator...

Postprzez kwinto1971 » 28 mar 2011 21:45:40

Mam wrażenie ze znalazłem główny środek tych wszystkich magicznych specyfików Dwusiarczek molibdenu tu przynajmniej jego właściwości są znane od lat a kosztuje ułamek ceny tych wynalazków . http://moto.allegro.pl/dodatek-do-oleju ... 76308.html cena 25zł +przesyłka
Co o tym powiecie?
kwinto1971

Postprzez pavca » 29 mar 2011 07:26:22

kwinto1971 napisał(a):Mam wrażenie ze znalazłem główny środek tych wszystkich magicznych specyfików Dwusiarczek molibdenu tu przynajmniej jego właściwości są znane od lat a kosztuje ułamek ceny tych wynalazków . http://moto.allegro.pl/dodatek-do-oleju ... 76308.html cena 25zł +przesyłka
Co o tym powiecie?

To tak jak ze sprzedażą pościeli wełnianej za 3 tys. zł która w hurtowni kosztuje 300 zł :) Reklama dźwignią handlu :>:

Ja tam jestem zwolennikiem regularnego serwisu i dobrego oleju :)
Patrz często w lusterka ! Frontery są wszędzie :)
pavca
Przesiadywacz
Przesiadywacz

Obrazki: 2
Pochwały: 2
Województwo: Dolnośląskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Sport 1998-2004

Postprzez Arni » 29 mar 2011 18:58:21

Moto Doktorem marki Xeramic zalaliśmy zajechane Cinquecento 700 to auto odzyskało kompresje i przestało dymić....100km zrobilismy i cały czas działało....może to dlatego, że wlaliśmy 2 puszki :mrgreen: Niemniej jednak, predzej czy poźniej zajechany silnik i tak klęknie ale póki środek działa to to jest największa zmora przy kupowaniu auta. Zajechany, dymiący silnik po wlaniu tego zagęszczacza rzeczywiście ozywa na jakiś czas - i tak można sie nadziać, bo przy kupnie nikt nie pozna co pływa w silniku.
Wbrew obiegowej opinii ceramizery ani zagęszczacze NIE działają negatywnie na sprzęgło motocykla - tez sprawdzone osobiście, bo pojawiło sie duzo gdybań na innym forum, że motocykla nie da sie sprzedac zalanego moto doktorem bo sprzęgło bedzie ślizgac. Bzdura - sprzęgło nie reaguje absolutnie na ten specyfik a silnik przestaje dymić i odzyskuje kompresje - wiec i przy kupnie 2 kółek tez mozna sie naciać.

Nie mam pojęcia jaki jest sposób, zeby sprawdzić na szybko czy w oleju kupowanego pojazdu jest rzeczywiście olej, czy pływa tam razem z nim zagęszczacz. Probowalismy roznych rzeczy bo sprzęty do ktorych to wlewalismy to złomy przeznaczone na częsci, ale nie udało mi sie odróżnić samego oleju od tego z domieszką Doktora. Może ktoś wie jak to zrobić?
Arni

Postprzez webster » 29 mar 2011 20:12:10

powiem tak tez w to nie wierzyłem ale wlałem ten pierdolnik do omegi 2.0 16v jak i do paliwa jak i do oleju, bo mi strasznie brała olej :( i przejechałem te 200km nie przekraczając 2500 (znaczy dałem kierownice dziewczynie ja bym nie dał rady) żadnych efektów, ale ok 1000-2000km juz były widać jakieś efekty po 1. nie było az takiego ubytku oleju zamiast 1l /200km dolewałem bardzo rzadko i to ok 100-200ml 2. w zime auto bardzo cieżko odpalało, a po tym na prawde miał lżej nie musiałem juz drugi raz kreci c cyk i palił 3. co naj lepsze nie miałem już bociana pod maska 4. przestał dymic .Wlałem to zaraz przy wymienię oleju znaczy na drugi dzien i zrobiłem na tym 11tys, i poszedł do zwanego żyda. TERAZ MAM FRONCIE I NIE MUSZE NIC WLEWAĆ SILNIK IGIEŁKA ALE JAK BY COS SIE DZIAŁO TO BYM SIE POKUSIŁ ZNOWU NA KUPNO
webster

Postprzez damianEK691965 » 29 mar 2011 21:07:53

webster napisał(a):powiem tak tez w to nie wierzyłem ale wlałem ten pierdolnik do omegi 2.0 16v jak i do paliwa jak i do oleju, bo mi strasznie brała olej :( i przejechałem te 200km nie przekraczając 2500 (znaczy dałem kierownice dziewczynie ja bym nie dał rady) żadnych efektów, ale ok 1000-2000km juz były widać jakieś efekty po 1. nie było az takiego ubytku oleju zamiast 1l /200km dolewałem bardzo rzadko i to ok 100-200ml 2. w zime auto bardzo cieżko odpalało, a po tym na prawde miał lżej nie musiałem juz drugi raz kreci c cyk i palił 3. co naj lepsze nie miałem już bociana pod maska 4. przestał dymic .Wlałem to zaraz przy wymienię oleju znaczy na drugi dzien i zrobiłem na tym 11tys, i poszedł do zwanego żyda. TERAZ MAM FRONCIE I NIE MUSZE NIC WLEWAĆ SILNIK IGIEŁKA ALE JAK BY COS SIE DZIAŁO TO BYM SIE POKUSIŁ ZNOWU NA KUPNO

a później ktoś kupi takie auto wymieni olej i po 100-200km dupa zimna i silnik do remontu . Ja tak kupiłem auto i nawet nie było co remontować pomógł dopiero nowy silnik :cry2: tak że sobie na pewno bym tego nie wlał bo później ew kupiec będzie cię przeklinał do końca życia
kumho kl71 31' lift lekki snorkel winda dragon 1200HD było
Jest jeep cherokee4.0 lift plus BFG mt km2 31" zderzaki bagażnik i parę drobiazgów
isuzu 2.2 td pocięte 32" mieszacz błota
damianEK691965
Podszyszkownik
Podszyszkownik

Obrazki: 7
Pochwały: 1
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez Arni » 29 mar 2011 22:07:56

Dlatego właśnie warto pomysleć, czy jest jakiś szybki sposób żeby sprawdzić co jest wlane do silnika żeby uchronić sie przed takim numerem jaki zrobił webster.
PS. Webster - ani bym sie nie przyznawał publicznie że taki syf komuś pocisnąłeś.
Arni

Postprzez FROTERKA » 30 mar 2011 10:57:45

Arni napisał(a): nie udało mi sie odróżnić samego oleju od tego z domieszką Doktora. Może ktoś wie jak to zrobić?

Skoro to związek chemiczny to pewnie jest jakaś metoda. Tylko czy prosta ?
Pamiętam doświadczenie w szkole na chemii ze sprawdzaniem czy nieuczciwa wiejska gospodyni sprzedając na targu gęstą śmietanę nie dodała do niej mąki. Dodawało się chyba jodyny czy czegoś tam i trefna śmietana robiła się fioletowa.
Może tutaj też by się dało ?
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez Odoll » 30 mar 2011 11:32:35

Ja proponuję podpalić :D różne związki chemiczne palą się innym kolorem i w innej temperaturze. :mrgreen:
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Pochwały: 10

Postprzez jrzeuski » 30 mar 2011 13:47:47

Odoll napisał(a):Ja proponuję podpalić :D
Samochód? :twisted: Na pewno już przy próbie właściciel wyzna jak na spowiedzi wszystkie grzechy jakie popełnił przy picowaniu do sprzedaży :mrgreen:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez webster » 30 mar 2011 16:45:33

złe rozumowanie nie do końca prawda, ja to wlałem dla tego ze mi sie kończył silnik, a nie miałem kasy na remont ale ja na tym jeździłem prawie rok i nawet do Niemiec tym pojechałem,wiec nie uważam ze wlewałem cos na szybko przed giełda,czyli naprawiłem i sprawdziłem na własnej skórze, auto było ok. Dużo modyfikacji sie robi jak sie sprzedaje auto i jak bys miał za każdy pierdół odpowiadać to nawet trzeba by ścigać ludzi tych co leja mineralny olej a producent tylko przewidział pół syntetyk które ma w tym monecie podobne działanie
pozdrawiam
webster

Poprzednia strona

Powrót do HydePark