Witamy !

Wspomnienia - mój pierwszy wypad z OFF

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Wspomnienia - mój pierwszy wypad z OFF

Postprzez FROTERKA » 19 lut 2014 16:21:00

Odoll napisał(a):I tak trafiłem na forum , wybrałem sobie GŁUPI nick :( bo nie zamieżałem zostać na dłużej :wink:

To prawie tak, jak ja, z tym, że ja nie zamierzałam. :D
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez eric » 02 mar 2014 20:09:08

Co ja tu będę pisał .... http://youtu.be/nU0UgFZSwGs
... jakieś śrubki mnie powypadały teraz ...
eric
Moderator
Moderator

Obrazki: 48
Pochwały: 11
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Argail75 » 05 mar 2014 16:30:39

Jak sami wiecie ... bardzo późno kupiłem sobie Frotke bo w lipicu 2011r. Jakieś 3 dni po zakupie bylem już zalogowany na forum. Auto miało mi służyć bardziej jako bulwarówka , do parkowania gdzieś w Łodzi na ulicy gdy spadnie śnieg. Bo w tym mieście jest taka tradycja że drogowcy odgarniają śnieg na miejsca parkingowe :mrgreen: .
Ponieważ mam działkę za Rawą Mazowiecką to w sumie pomyślałem że jak popada to na pewno będzie mi łatwiej dojechać do posiadłości. Mój off-road zatem ograniczył się na wstępie tylko do jakieś polnej drogi. Jednym słowem do kwietnia Frotka przejechała 2km poza asafletm.
Moja wiedza co do jazdy z napędem 4x4 miała poważne luki bo wiedziałem że na kokpicie jest taki przycisk i z boku jakaś wajcha ( wtedy myślałem że ta wajcha załącza pełne 4x4 :roll: ).
Kolejny krok to była już dyskusja z wami . Czyli jakie opony , jakieś graty i jak podnieś auto ( bo tak mi radził Jrzeuski ). Frotka zyskała szybko 2" i butki AT.
W Kwietniu 2012r, z calą tą fantastyczną wiedzą , "uzbrojeniem" odbył się mój pierwszy Off-Road ..... CRUZO LA FRONTERA IV RAJD OFF B.PODLASKA . Że tak powiem ..... rzuciłem się na bardzo "głęboką wode " a Jrzeuski zrobił to dosłownie :mrgreen: . Co więcej ... jak przeczytacie temat Rajdu to zobaczycie wśród jakich wyjadaczy wylądowałem. Nie jestem wstanie opisać co czułem bo dostałem taką mieszankę wrażeń że :shock: :1: :beer: :dyskusja: :boss: ... Najlepiej jest wszytko przeczytać w odpowiednim temacie i pooglądać zdjęcia bo trochę tego jest.
Opel Frontera B 3.2 V6 Long PB/LPG 3'' BFG MT 30,5 ''manual 2000r
Argail75
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 24
Pochwały: 7
Województwo: Łódzkie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Poprzednia strona

Powrót do HydePark