Witamy !

Szkoły, studia, egzaminy... itp.

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Szkoły, studia, egzaminy... itp.

Postprzez ali » 25 kwi 2013 12:37:44

Komand napisał(a):
RudeBoy napisał(a):nie wiem co chcesz od kadry biedronki :niewiem:

Może źle się wyraziłem... mam na myśli pracowników do wykonywania pracy niewymagającej wysokich kwalifikacji.
Nie wyobrażam sobie ludzi o tym poziomie wiedzy/inteligencji chcących zostać lekarzami, inżynierami itp.

Chłopie, oni będą inżynierami i pewnie lekarzami, więc zastanów sie nad swoją przyszłością :)
ali
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Pochwały: 16
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez jrzeuski » 25 kwi 2013 12:41:34

Komand napisał(a):Nie wyobrażam sobie ludzi o tym poziomie wiedzy/inteligencji chcących zostać lekarzami, inżynierami itp.
Przynajmniej roboty dla normalnych ludzi nie zabraknie :) A co z takimi matołami? No cóż, przerobi się na Whiskas :D Wchodzą już rozwiązania eliminujące kasjerów a skonstruowanie robota do rozkładania towaru na półkach to żadna filozofia, pracują już takie w magazynach. I na pewno taki się nie pomyli a metki będą pasować do produktów.

PS. Na egzaminie gimnazjalnym było pytanie czy biedronka jest drapieżnikiem. Domyślacie się jaka odpowiedź zdobyła przygniatającą przewagę? ;-)
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez Balkandriver » 25 kwi 2013 13:09:47

jrzeuski napisał(a):PS. Na egzaminie gimnazjalnym było pytanie czy biedronka jest drapieżnikiem. Domyślacie się jaka odpowiedź zdobyła przygniatającą przewagę? ;-)

Oczywiście, że jest i to żarłocznym! Gwałci te biedne mszyce, żeby sok puściły i ona to chłepcze z zapałem, eliminuje do ponad 200 mszyc dziennie. A najpierw żeruje, jako larwa, nie przebierając w środkach, z kanibalizmem włącznie (składane są do tego celu jaja niezapłodnione).
A wydawało by się "boża krówka".

BALKANDRIVER
Frontera 2.8 TDi - Long Distance Voyager
http://www.fotolandia4x4.com -> relacje, zdjęcia, filmiki
http://chomikuj.pl/balkandriver -> Mój chomik (nie tylko) Wędrowniczek
Spieszmy się kochać szuter, bo tak szybko odchodzi.
Balkandriver
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 63
Pochwały: 8
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Postprzez jrzeuski » 25 kwi 2013 13:28:55

Balkandriver napisał(a):
jrzeuski napisał(a):PS. Na egzaminie gimnazjalnym było pytanie czy biedronka jest drapieżnikiem. Domyślacie się jaka odpowiedź zdobyła przygniatającą przewagę? ;-)

Oczywiście, że jest i to żarłocznym!
Gimnazjaliści mieli zgoła odmienne zdanie :roll: Więc jak dorosną i dostaną prawa wyborcze, to zrobią to samo co ze ślimakiem, który obecnie jest rybą :wsciekly:
Gwałci te biedne mszyce, żeby sok puściły i ona to chłepcze z zapałem, eliminuje do ponad 200 mszyc dziennie.
A wydawało by się "boża krówka".
No, ale czyż nie postępuje jak inne boże stworzenia w czarnych sukienkach? :mrgreen:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch

jrzeuski
Admin
Admin

Postprzez adrianee36 » 25 kwi 2013 15:41:14

nom ciekawy maja tok myslenia...ale prawda jest taka ,ze w szkole i tak przejdzie z kasy do klasy, potem tak szkoła srednia przeleci, wiec co sie bedzie przejmowac...? . jak ja konczyłem "Uniwersytet" w salezjanach w oswiecimiu to nie było lekko , prawdziwa selekcja zaczeło 33 skonczyło tylko 16. Nauka ci nie szła to w sobote do szkoły, a praktyki jak sie było chorym , to w wakacje odrabialismy kazda opuszczona godzine. Brak rygoru w szkołach to najwieksza wada współczesnej edukacji .

Teraz mam praktykantów w pracy, to on juz przychodzi zmeczony, nie chce mu sie robic,wiedzy zero... najchetniej wyjme swoja wypasiona komórę za 2000zł i sie pobawi.
adrianee36
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 3
Pochwały: 9
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez FROTERKA » 26 kwi 2013 08:18:59

adrianee36 napisał(a):Brak rygoru w szkołach to najwieksza wada współczesnej edukacji .

:>:
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez Marcin D » 26 kwi 2013 08:26:02

ja tam nie miałem wielkiego rygoru w szkołach ale jednak autorytet ojca w domu (raczej jego skórzany pasek) kazały sie uczyć.
w szkole odkryłem ze jestem dobry w naukach językowych i skrupulatnie ćwicze te umiejętności. Jedyne czego żałuje to to że nie skończyłem inżynierskiej Logistyki,ale jestem młody to zawsze mogę tam wrócić i zdobyć taki zawód :)
Marcin D

Postprzez jrzeuski » 26 kwi 2013 11:48:28

Marcin D napisał(a):autorytet ojca w domu (raczej jego skórzany pasek) kazały sie uczyć.
Japończycy dopracowali te metody:

http://www.dailymotion.com/video/x8un0e ... XpZ21vSoaw

:mrgreen:
No mud, no fun

jrzeuski
Admin
Admin

Postprzez broda » 26 kwi 2013 16:31:12

Marcin D napisał(a):ja tam nie miałem wielkiego rygoru w szkołach ale jednak autorytet ojca w domu (raczej jego skórzany pasek) kazały sie uczyć.
w szkole odkryłem ze jestem dobry w naukach językowych i skrupulatnie ćwicze te umiejętności. Jedyne czego żałuje to to że nie skończyłem inżynierskiej Logistyki,ale jestem młody to zawsze mogę tam wrócić i zdobyć taki zawód :)

To ty ciężkie zycie miałeś chłopie.

A jeśli chodzi o poziom nauczania to w dzisiejszych szkołach jest stwożony do kształcenia idiotów. jak wiadomo bydłem łatwiej manipulować.
broda

Postprzez Zula » 28 kwi 2013 11:25:15

broda napisał(a):
Marcin D napisał(a):ja tam nie miałem wielkiego rygoru w szkołach ale jednak autorytet ojca w domu (raczej jego skórzany pasek) kazały sie uczyć.

To ty ciężkie zycie miałeś chłopie.

A jeśli chodzi o poziom nauczania to w dzisiejszych szkołach jest stwożony do kształcenia idiotów. jak wiadomo bydłem łatwiej manipulować.

Dokładnie, uważam tak samo. Dlatego cieszę się, że w końcu mam to za sobą, bo te młodsze roczniki mają program ułożony jeszcze bardziej dla baranów, aż byłam zdziwiona, że ktoś coś takiego powymyślał. :<:
ROSES ARE RED, MUD IS BROWN
WINDOWS UP, PEDAL DOWN!

Obrazek :mrgreen:
Zula
Moderator
Moderator

Obrazki: 5
Pochwały: 6
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Poprzednia strona

Powrót do HydePark