Witamy !

no i po frotce

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: no i po frotce

Postprzez RudeBoy » 17 sty 2013 11:30:20

broda napisał(a):Kierowca frotki nikogo nie zabił. Na drodze była gołoledź nikt tej drogi nie odśnieżał, a dodam że jest to ulica miejska. Sami policjanci w rozmowie ze mną stwierdzili że ich kolega był nadgorliwy wypisując mandat w tych okolicznościach. Ja osobiście nie przyjął bym mandatu i poprosił o skierowanie wniosku do sądu. Jeszcze lepiej bo w tym miejscu do wtorku nie zamontowano barierki i droga do kanału była otwarta. Nie wiem jak wygląda to dziś ale podejrzewam że dalej jej nie ma. Ja jestem zdania ze nie tylko kierowca tu zawinił.

Nie przyjął byś mandatu. Sąd zaocznie wydał by wyrok nakazowy i karę ok 500zł. Żaby móc cokolwiek się wypowiedzieć musiał byś się odwołać od wyroku. Na sprawie sędzia powiedział by: "niedostooswanie prędkości do warunków na jezdni" i 500zł podtrzymuje. Tak by to wyglądało.
Grzechu

I would rather push my Land Rover than drive a jeep
jest Land Rover Discovery II Td5 - miłość przyjdzie z czasem
była Frontera B Sport 2.2dti - lift 3" + BL 1" BFG MT KM2 32", stal, winch, osłony i inne fanty
RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 21
Pochwały: 91
Województwo: Małopolskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez broda » 17 sty 2013 14:00:59

Wszystko zależy od uzasadnienia odmowy przyjecia mandatu. Policjant ma obowiazek napisac uzasadnienie które mu podyktujesz.
broda

Postprzez bart322 » 17 sty 2013 14:04:53

Wysoki Sadzie... prędkość była dobra, tylko zakręt za ciasny...

:D
bart322
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 10
Pochwały: 7
Województwo: Śląskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez RudeBoy » 17 sty 2013 14:15:11

broda napisał(a):Wszystko zależy od uzasadnienia odmowy przyjecia mandatu. Policjant ma obowiazek napisac uzasadnienie które mu podyktujesz.

Fantastyczna teoria, która w zderzeniu z rzeczywistością wygląda jak kupa...
Grzechu

była Frontera B Sport 2.2dti - lift 3" + BL 1" BFG MT KM2 32", stal, winch, osłony i inne fanty
RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez jrzeuski » 17 sty 2013 14:17:10

bart322 napisał(a): prędkość była dobra, tylko zakręt za ciasny...
No, ale nie zawsze tak jest. Kiedyś na gołoledzi jechałem może 10km/h i był wyprofilowany zakręt, jak to zazwyczaj na szosie. Jak w niego wjechałem, to zsunąłem się na wewnętrzną, na pobocze, w zaspę. Rozwiązaniem było wycofanie i pokonanie zakrętu szybciej tak, aby siła odśrodkowa zrównoważyła grawitację :D
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez broda » 17 sty 2013 14:21:50

RudeBoy napisał(a):
broda napisał(a):Wszystko zależy od uzasadnienia odmowy przyjecia mandatu. Policjant ma obowiazek napisac uzasadnienie które mu podyktujesz.

To co pisze to nie teoria. A kazdy sam ma prawo decydowac czy mandat płaci czy odmawia przyjęcia
broda

Postprzez RudeBoy » 17 sty 2013 14:32:59

broda napisał(a):
RudeBoy napisał(a):

To co pisze to nie teoria. A kazdy sam ma prawo decydowac czy mandat płaci czy odmawia przyjęcia

Oczywiście.
A sąd zrobi swoje - osądzi po swojemu.
Znam osobiście 4 przypadki nie przyjęcia mandatów - sprawy ewidentne i wręcz absurdalne.
Wszystkie 4 w sądzie przepadły. W 2 przypadkach wysokość kary została zwiększona 2 krotnie.

Co nie znaczy, że ja sugeruję aby mandat przyjmować zawszę i chętnie.
Jedak w tym przypadku sprawa jest prosta jak drut. Mandat się należał. Jakby kierowca forty jechał 20km/h to by barierki na mostku nie staranował. Niedostosowanie prędkości do warunków na drodze.
Grzechu

RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez broda » 17 sty 2013 14:42:38

Zgadzam się sąd decyduje po swojemu.
broda

Postprzez jrzeuski » 17 sty 2013 15:02:41

RudeBoy napisał(a):
broda napisał(a):kazdy sam ma prawo decydowac czy mandat płaci czy odmawia przyjęcia

Oczywiście.
A sąd zrobi swoje - osądzi po swojemu.
Bo musi. A uzasadnienia kierowcy nie musi brać pod uwagę.
Jakby kierowca forty jechał 20km/h to by barierki na mostku nie staranował.
Szybko nie jechał, bo z tego gdzie i jak leży wnioskuję, że dużo mu nie zabrakło, żeby zmieścił się na mostku. Raczej się zatrzymał, ale fiknął na bok, bo prawa strona była już za daleko za krawędzią i go przeważyło. Gdyby jechał szybko i wyskoczył z mostku to by wylądował dalej i pewnie na kołach a barierka byłaby zniszczona na krótszym odcinku. Swoją drogą to tam powinna być bariera ochronna między jezdnią a chodnikiem, bo skoro tam jest zakręt, to gdyby szedł tam akurat pieszy, to by z niego makaron zrobił.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Poprzednia strona

Powrót do HydePark