Witamy !

Włącz światła bo Cię nie widzę

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Włącz światła bo Cię nie widzę

Postprzez adrianee36 » 16 wrz 2012 18:57:40

jesli ma oznaczenie na sobie ze to opona zimowa to nie , o ile pamietam to chyba KM2 ma znaczek jako zimowa.
adrianee36
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 3
Pochwały: 9
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez jrzeuski » 16 wrz 2012 19:03:17

kondi napisał(a):czyli wszyscy posiadacze frotek jeźdzacych cały rok na mt muszą zakupić opony typowo zimowe bo jak nie to mandaciory sie sypać będa????
Skręcam w pole i niech mnie dogonią na tych swoich zimówkach. Powodzenia! :D
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez RudeBoy » 16 wrz 2012 19:20:17

adrianee36 napisał(a):jesli ma oznaczenie na sobie ze to opona zimowa to nie , o ile pamietam to chyba KM2 ma znaczek jako zimowa.

nie ma :(
Grzechu

I would rather push my Land Rover than drive a jeep
jest Land Rover Discovery II Td5 - miłość przyjdzie z czasem
była Frontera B Sport 2.2dti - lift 3" + BL 1" BFG MT KM2 32", stal, winch, osłony i inne fanty
RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 21
Pochwały: 91
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez Mateusz » 16 wrz 2012 19:54:20

Fedimki Extreme mają oznaczenie M+S to "S" to domyślam się że chodzi o Snow a propo obowiązku opon zimowych to x lat temu mój tata jadąc sobie niepozorną drogą Vektrą A na nowych oponach zimowych po naciśnięciu chamulca reakcji niebyło zbyt wcześnie to aż strach pomyśleć co zadażyło by się na oponach letnich...
Zimówki Zimą Tak Ma Być :1:
Mateusz
Zaglądacz
Zaglądacz

Obrazki: 2

Postprzez smike » 16 wrz 2012 19:56:27

bfg km2 ma chyba oznaczenie "m+s" jak wielosezonowe...
chyba wszystkie mt i at tak mają :niewiem:
smike

Postprzez RudeBoy » 16 wrz 2012 20:00:07

HANKOOK napisał(a):Fedimki Extreme mają oznaczenie M+S to "S" to domyślam się że chodzi o Snow a propo obowiązku opon zimowych to x lat temu mój tata jadąc sobie niepozorną drogą Vektrą A na nowych oponach zimowych po naciśnięciu chamulca reakcji niebyło zbyt wcześnie to aż strach pomyśleć co zadażyło by się na oponach letnich...
Zimówki Zimą Tak Ma Być :1:

M+S to oznaczenie mieszanki gumy ale w świetle prawa UE nie jest oznaczeniem opony zimowej. Opona zimowa musi mieć znaczek góry ze śnieżynką w środku.
Jak tego nie ma to jest traktowana jako nie zimowa... :(
Grzechu

była Frontera B Sport 2.2dti - lift 3" + BL 1" BFG MT KM2 32", stal, winch, osłony i inne fanty
RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez kondi » 16 wrz 2012 21:56:17

no to jak przepis wejdzie w dziele kupie będzie litania o opony zimowe :D
Opel frontera sport LPG lift 3" BFG KM2 31" snorkel (sprzedane :( )
Opel frontera B Long 3.2 LPG frotka rośnie :) 2"zawiecha +2"BL + KM2 33" ... a to nie koniec.... jednak koniec ( sprzedane )
Opel frontera A long 2.2 "rudzielec" domowa seria

PoJEEEPało mnie do 3 odlicz :)
wj 4.7 v8
zj 4.0
xj 2.5

605348314
kondi
Starszy Maniak
Starszy Maniak

Obrazki: 8
Pochwały: 3
Województwo: Świętokrzyskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez smike » 16 wrz 2012 22:21:54

kondi napisał(a):no to jak przepis wejdzie w dziele kupie będzie litania o opony zimowe :D

a tak bardziej po polsku ? :niewiem:
smike

Postprzez Odoll » 16 wrz 2012 23:10:42

smike napisał(a):A tak bardziej po polsku ? :niewiem:

Proszę bardzo : Opamiętajcie się piiiiip , narzekać każdy potrafi , że paliwo za drogie , że autostrady płatne , żarówki podrożały . Piiiip, z czego to państwo ma utrzymywać budżetówkę ? policja , pogotowie , szkoły , administrację ? co to piiiip , za darmo jest ? Narzekacie ze jak są potrzebni to ich nie ma , a co , maja stać na każdym rogu ulicy ? A ZA CO ? Chcecie mieć drugą Grecję , wszystko za darmo a podatki to piiiip ? pracujecie (ja też) mam na utrzymaniu rodzinę , mam raty , nie jest łatwo , ale mam świadomość że NIC nie jest za darmo , płacę te wszystkie "haracze" nie dla tego że mi się to podoba tylko dla tego że muszę , ale wiem że tak trzeba . Inna sprawa że ci co nimi żądzą nie zawsze robią to tak jak by mi się wydawało że powinni najlepiej , ale pokażcie mi takich co zrobią to lepiej to zagłosuję na nich na następnych wyborach. Pewnie że są przepisy które wydają się być z kosmosu :shock: ale są , płacimy za nie wszyscy , każdy po groszu ale uzbiera się ogólnie niezła sumka , I moje dziecko ma z tego dodatkowo jedną lekcję angielskiego , a nie tylko ja mam dziecko , i piiiip się z tego ciesze :D , nie chcesz inwestować w wykształcenie mojego dziecka , twoja sprawa , mam to w :dupa: że szkoda ci tego grosza więcej w cenie paliwa , ja się ciesze że za to płacę i że Ty też . Dla kogo piiiiipja te pieniądze zarabiam ? CO do grobu je wezmę ? Jestem lekko wstawiony (5 :beer: ) bo bym wam tu elaborat napisał , nie piiiip mnie więcej że państwo to złodzieja , bo jak wam złodziej coś zajumał to gdzie najpierw dzwonicie ? do mamy czy na policję ( budżetówka ) , jak dziecko ma gorączkę to gdzie dzwonicie , do mamy czy na pogotowie ( budżetówka ) jak dziecko przyniesie jedynkę ze szkoły to do kogo macie pretensje , do siebie ( że nie pomogliście w lekcjach ) czy do nauczyciela ( budżetówka ) że nie wytłumaczył bo ma 30 dzieci w klasie ale twoje to jest najważniejsze i TYLKO jemu powinien poświęcić całą lekcję żeby zrozumiało . Piiiip mnie takie myślenie , dlatego mam zakaz (od żony) chodzenia na wywiadówki bo większość rodziców mojej córki mnie nie lubi :niewiem: i piiiipi w :dupa: bo jak słyszę te ciągłe narzekania i pretensje to mnie szlak trafia . Jak się poskarżyłem ojcu że mnie nauczycielka od rosyjskiego zdzieliła dziennikiem w łep to mi odpowiedział "widocznie zasłużyłeś" a dziś by siedziała w pierdlu za coś takiego , a wiem (dziś) że zasłużyłem .

edycja
FROTERKA
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10

Postprzez RudeBoy » 17 wrz 2012 00:40:54

Odoll... nie pisz po pijaku...
Bo z tego co napisałeś wynika, że jesteś 100% lemingiem. Idealnym obywatelem, który do póki z głody nie przymiera to będzie mówił, że jest dobrze.

Mamy najwyższe obciążenia fiskalne w UE... i najgorsze ich wykorzystanie...
Mnie osobiście piiiiip fakt, że piiiiip mnie w dupę moje Państwo bo piiiiip nas i to zdrowo...
Nie chcesz tego widzieć Twoja sprawy... będziesz szczęśliwszy.
A masz racje, niech się dzieciaki uczą języków bo przyszłość będą mieć marną w tym kraju...

edycja
FROTERKA
Grzechu

RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Zula » 17 wrz 2012 05:49:45

Kolego, taki jest przepis i szczerze mówiąc, możesz sobie pisać, chamsko czy nie chamsko, co tylko na ten temat chcesz a i tak Twoim obowiązkiem jest jazda na światłach. Nie? To płać, co nam do tego... Chcesz się pochwalić jaki jesteś fajny, bo masz gdzieś przepisy? Może w szkole coś takiego robi wrażenie na kumplach, ale wśród dorosłych ludzi już nie bardzo. Jakim prawem obrażasz człowieka, który chce uratować Ci dupę przed utratą kasy? Jeszcze się nauczysz wdzięczności dla ludzi, którzy chcą Ci pomóc. Ja tak jak Przemek, jestem wdzięczna, jeśli ktoś mi przypomni o światełkach, bo dzięki temu nie stracę kasy. Jest po prostu pewien szereg rzeczy, które się wykonuje wsiadając do samochodu i włączenie świateł do nich należy. I tak, jazda na światłach powoduje, że inni Cię widzą. A póki jeździsz bez świateł narażasz się na to, że każdy biorący udział w kolizji z Tobą może powiedzieć, że Cię nie widział, bo nie masz świateł. Nawet, jeśli byłeś na tyle blisko, że skłamie, to i tak zapłacisz. Nie świecisz sobie w biały dzień, tylko innym, żeby Cię widzieli. Na następny raz spróbuj kulturalniej i mniej napastliwie ;)

Autor postu otrzymał pochwałę
ROSES ARE RED, MUD IS BROWN
WINDOWS UP, PEDAL DOWN!

Obrazek :mrgreen:
Zula
Moderator
Moderator

Obrazki: 5
Pochwały: 6

Postprzez Odoll » 17 wrz 2012 09:17:41

RudeBoy napisał(a):Odoll... nie pisz po pijaku...
Bo z tego co napisałeś wynika, że jesteś 100% lemingiem. Idealnym obywatelem, który do póki z głody nie przymiera to będzie mówił, że jest dobrze.

No przecież napisałem :
Odoll napisał(a):płacę te wszystkie "haracze" nie dla tego że mi się to podoba tylko dla tego że muszę , ale wiem że tak trzeba . Inna sprawa że ci co nimi żądzą nie zawsze robią to tak jak by mi się wydawało że powinni najlepiej

Zula napisał(a):Kolego, taki jest przepis i szczerze mówiąc, możesz sobie pisać, chamsko czy nie chamsko, co tylko na ten temat chcesz a i tak Twoim obowiązkiem jest jazda na światłach. Nie? To płać, co nam do tego... Chcesz się pochwalić jaki jesteś fajny, bo masz gdzieś przepisy? Może w szkole coś takiego robi wrażenie na kumplach, ale wśród dorosłych ludzi już nie bardzo. Jakim prawem obrażasz człowieka, który chce uratować Ci dupę przed utratą kasy? Jeszcze się nauczysz wdzięczności dla ludzi, którzy chcą Ci pomóc. Ja tak jak Przemek, jestem wdzięczna, jeśli ktoś mi przypomni o światełkach, bo dzięki temu nie stracę kasy. Jest po prostu pewien szereg rzeczy, które się wykonuje wsiadając do samochodu i włączenie świateł do nich należy. I tak, jazda na światłach powoduje, że inni Cię widzą. A póki jeździsz bez świateł narażasz się na to, że każdy biorący udział w kolizji z Tobą może powiedzieć, że Cię nie widział, bo nie masz świateł. Nawet, jeśli byłeś na tyle blisko, że skłamie, to i tak zapłacisz. Nie świecisz sobie w biały dzień, tylko innym, żeby Cię widzieli. Na następny raz spróbuj kulturalniej i mniej napastliwie ;)
Zula mądrego dobrze poczytać :>: :beer: :D
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez RudeBoy » 17 wrz 2012 13:25:02

Nie wiem czy Zula pisała to do mnie czy nie... chyba nie...
Bo żeby było jasne ja w kwestii jeżdżenia na światłach jestem jak najbardziej na tak.
A jak ktoś zapomni zaświecić i trafi mu się inny kierowca, który mrugnięciem mu o tym przypomni to trzeba być tylko wdzięcznym, że się uczynnego spotkało na swej drodze.
Grzechu

RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Zula » 17 wrz 2012 15:26:10

Rudeboy, żeby była jasność odniosłam się do pierwszego posta, który rozpoczął ten temat :beer:
Ostatnio edytowano 17 wrz 2012 15:31:32 przez Zula, łącznie edytowano 1 raz
ROSES ARE RED, MUD IS BROWN
WINDOWS UP, PEDAL DOWN!

Obrazek :mrgreen:
Zula
Moderator
Moderator

Obrazki: 5
Pochwały: 6

Postprzez smike » 17 wrz 2012 15:27:20

w tym wątku to chyba więcej osób "pod wpływem" pisało swoje głębokie przemyślenia. :niewiem:
Odoll mnie cytuje coś bez sensu. Ok, wiadomo :beer: działa. Kondi miał/ma problemy ze słowem pisanym. :niewiem:
Stąd właśnie ten cytat i moje pytanie było. Czasem ciężko zrozumieć, co poeta miał na myśli. :beer:
smike

Postprzez FROTERKA » 17 wrz 2012 15:37:50

smike napisał(a):Czasem ciężko zrozumieć, co poeta miał na myśli. :beer:

Łyknij sobie i wszystko stanie się jasne. :D
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez JJKILLER » 17 wrz 2012 15:43:37

A Ja dodam tylko tyle że jak widział bym takiego du..ka bez świateł, któremu grzecznie mignę na przypomnienie a on odpowiedział by mi dłuuugo długimi żeby mnie oślepić, czyli chamska pyskówa to bym tak blisko niego podjechał bokiem żeby do rowu musiał spierniczać, a jeśli by nie uciekł to bym poszedł na przycierę i zadzwonił na policję, a ponieważ mam kamerę na szybie to by raczej się nie wywinął jakbym powiedział że mnie oślepił i dlatego doszło do kolizji.
Wniosek, mandat za brak świateł, mandat za oślepianie długimi, mandat za spowodowanie kolizji... Poczuł byś się wyleczony z kompleksów? Zaoszczędziłeś 30zł na żarówkach i 10zł na paliwie żeby je "napędzić", zapłaciłeś 300zł i przytuliłeś 3pkt. Jesteś do przodu?

A tak w odpowiedzi na Twój link z pojazdami na autostradzie.

To są te same zdjęcia, tylko autka w kolorze ciemno grafitowym bez świateł i ze światłami...

long_desert_highway_6025.jpg

long_desert_highway_6026.jpg
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35
Województwo: Mazowieckie

Postprzez smike » 17 wrz 2012 15:46:11

FROTERKA napisał(a):...Łyknij sobie i wszystko stanie się jasne. :D

sugerujesz, że trzeba się nadziabać, żeby to forum czytać? :wink:
smike

Postprzez JJKILLER » 17 wrz 2012 15:47:33

smike napisał(a):
FROTERKA napisał(a):...Łyknij sobie i wszystko stanie się jasne. :D

sugerujesz, że trzeba się nadziabać, żeby to forum czytać? :wink:

:roll: To zależy od interpretacji ;) Ale Twój tok myślenia też mi się podoba :D :beer:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35
Województwo: Mazowieckie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HydePark