Witamy !

Rozbił się rządowy samolot, Prezydent nie żyje :(

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Rozbił się rządowy samolot, Prezydent nie żyje :(

Postprzez madziam » 14 kwi 2010 07:34:32

bielikzloty napisał(a):jacek naiwny jestes napewno nie wyjdzie ze wina prezydenta juz w radiu dzisiaj slyszalem ze winny rusek bo zle namiary podal i tak sie zakonczy winny rusek i troche nasz pilot . a to tak ladnie bedzie brzmialo za katyn winni ruscy to i w ta tragedie trza tez ruskiego wplatac a co niewazne ze proponowal inne lotnisko

Poczekaj, poczekaj. Jak całą winę będą zwalać na Ruskich, to oni w końcu nie wytrzymają i prawda wyjdzie na jaw. Nikt nie pozwoli sobie na wieczne plucie w twarz.
Co do pochówku na Wawelu to osobiście uważam, że jest to skandal. Idąc za wypowiedzią jednego z politologów we wczorajszym TVN24 - jest jeszcze paru żyjących polityków (w tym dwóch prezydentów), którzy Polsce przysłużyli się o wiele bardziej - i co ich też mamy na Wawelu pochować? Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie Królów poprzenosić, bo zajmują miejsce "zasłużonym" z PIS. A ja myślałam, że Kraków to raczej skłaniało się ku innej opcji politycznej.
Uważam, że w naszych czasach nie znajdzie się żaden polityk, który zasłużyłby sobie na to aby Wawel stał się miejscem ich wiecznego spoczynku, żeby mieć za sąsiadów po wieki naprawdę wybitnych Polaków. Nie wyobrażam sobie, że za parę lat pojadę z córką na Wawel i jej powiem - Tu leży Król Jagiełło, tu Marszałek Piłsudski, tu Adam Mickiewicz - wszyscy oni przysłużyli się Polsce tym czy tamtym, a tu leży Prezydent Kaczyński, który skłócił Naród Polski i miał wszystkich swoich przeciwników za nic. Przecież to jakiś kosmos :stop: :stop: :stop:

A dla dopełnienia całości:
http://wiadomosci.onet.pl/2154864,11,item.html
Ostatnio edytowano 21 maja 2010 17:06:21 przez madziam, łącznie edytowano 1 raz
madziam

Postprzez bielikzloty » 14 kwi 2010 07:45:52

aja dzisiaj uslyszalem ze walese tez tam beda chcieli pochowac :shock: chyba trzeba bedzie wawel rozbudowac
bielikzloty

Postprzez mizsio » 14 kwi 2010 08:22:27

madziam napisał(a):los sam wymierzył sprawiedliwość i rozliczył PIS za swoje grzechy

az sie wierzyc nie chce, ze mozna pisac takie rzeczy... na prawde jestem szczerze zdumiony

p.
mizsio

Postprzez drugi oposs » 14 kwi 2010 08:41:39

Jak śpiewa Kazik: "nie złodzieje rządzili lecz debile", niestety w naszym kraju (niekoniecznie dzikim)z dwojga złego musimy wybierać lepsze zło. Obecny rząd (na który zresztą głosowałam) również przyniósł rozczarowania, i co, też mają być w ten sposób rozliczeni?
Ostatnio edytowano 14 kwi 2010 08:48:28 przez drugi oposs, łącznie edytowano 1 raz
drugi oposs
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Województwo: Mazowieckie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez FROTERKA » 14 kwi 2010 08:44:36

Pewnie nie spodoba się to, co napiszę, ale nie mogę inaczej. Ludzie, opamiętajcie się ! :oops: Czytam cały ten temat od początku i widzę złość, pretensje, nerwy, obelgi, jad, mało rzeczowej dyskusji, spokojnej wymiany argumentów. Narzekacie na polityków a jesteście dokładnie tacy sami.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez kwinto1971 » 14 kwi 2010 09:36:26

FROTERKA napisał(a):Pewnie nie spodoba się to, co napiszę, ale nie mogę inaczej. Ludzie, opamiętajcie się ! :oops: Czytam cały ten temat od początku i widzę złość, pretensje, nerwy, obelgi, jad, mało rzeczowej dyskusji, spokojnej wymiany argumentów. Narzekacie na polityków a jesteście dokładnie tacy sami.

Czyli jesteśmy Polakami , taka już Nasza polska natura choć nic to nie daje . Katastrofa ta połączyła naród , jak to zwykle bywa w takich sytuacjach byliśmy zjednoczeni w bólu po prezydenckiej parze i po pozostałych wielkich Polakach , którzy odeszli...
aż do wczoraj gdy padł pomysł pochowania na Wawelu . Pochowają ich na Wawelu , wydaje mi się ze wszyscy się zgodzą ze nie za to jak żyli ale jak umarli , bo gdyby za to jak żyli to było paru przed prezydentem . Media mówią coraz mniej o pozostałych ofiarach , tym bardziej teraz po tym Wawelu . Rodzina zadecydowała o pochowaniu tam i coś widzę ze brat Jarosław możne zapomnieć o polityce . Hołd to my lubimy oddolnie składać nigdy nie z nakazu to nie ta epoka . Oglądałem "Mam talent " gdzie Chylińska całowała stopy Annie , która pięknie zaśpiewała . Tym właśnie przesadnym hołdem zamknęła jej drogę do finału . I tak samo dziś pogrzebem na Wawelu zamykają Nasze serca niestety...
kwinto1971

Postprzez Jarek sp3swj » 14 kwi 2010 09:54:14

ot ciekawostka....

http://ubezpieczenia.wp.pl/kat,113640,t ... caid=19fca

Tragiczny lot nie był ubezpieczony
PAP | 14.04.2010 | 02:10

Rządowy Tu - 154 rozbił się niedaleko lotniska w Smoleńsku
(fot. PAP / Sergei Chirikov)
W przeciwieństwie do lotów cywilnych, podróże lotnicze czterech najważniejszych osób w Państwie - prezydenta, premiera i marszałków sejmu i senatu, nie były ubezpieczane - alarmuje "Dziennik Gazeta Prawna".

MON opiera się na artykule prawa lotniczego, który zwalnia z obowiązku ubezpieczenia "państwowe statki powietrzne". I tak też się działo, z bardzo prostej przyczyny - braku pieniędzy. Widocznie nikt nie przewidywał takiej możliwości, jak sobotnia tragedia.

Rodziny osób, które zginęły na pokładzie rządowego TU 154 będą mogły składać w sądach indywidualne pozwy przeciwko Skarbowi Państwa. Jeżeli komisja badająca przyczyny katastrofy, orzeknie winę pilotów - odszkodowania mogą być bardzo wysokie.

Wygląda na to, że dopiero to tragiczne wydarzenie spowoduje nie tylko bezzwłoczne pozyskanie nowego taboru, ale także rozwiązanie takich kwestii, jak ubezpieczenie każdego lotu, kończy "Dziennik Gazeta Prawna".
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez JJKILLER » 14 kwi 2010 10:42:01

Rozumiem że to wielka tragedia dla narodu Polskiego ale Jarek ma mocno przerośnięte Ego i tak jak mówił Roman Giertych, "Kaczyńscy mieli zapędy do władzy absolutnej, czego dowód dali wielokrotnie" Niedługo Jarek będzie chciał żeby jego brata obwołać świętym i lada dzień dowiemy się o wszczęciu procesu beatyfikacyjnego :mrgreen:
Rozumiem też że niektórzy są mocno zaślepieni ś.p. Prezydentem ale niech spojrzą chłodno i bezstronnie na całą sprawę. Czy poza polityką "haków" i dążenia do władzy absolutnej Lech Kaczyński wniósł do polskiego bytu i polityki coś tak znaczącego że zasługuje na Wawel, na sąsiedztwo królów :?: Proszę o ew. przykłady
Nawet Wałęsa, który wniósł naprawdę bardzo wiele, i jest żywą legendą i historią, to nie wiem czy byłby do końca dobrym towarzystwem dla królów Polskich (choć skłaniam się lekko na tak) w przeciwieństwie do Lecha, któremu mówię :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35

Postprzez jrzeuski » 14 kwi 2010 11:04:48

Znowu powiem coś niepopularnego i pewnie wdepnę komuś na odcisk, ale czy wszyscy królowie spoczywający na Wawelu zasłużyli się rzeczywiście Polsce i byli dobrymi władcami? Nie sądzę, żeby w tamtych czasach ktoś rozważał czy pochować zmarłego władcę na Wawelu czy gdzie indziej, bo taka była tradycja i wola panującej dynastii a już na pewno nikt nie słuchał głosu ludu w tym temacie. Pod tym względem zdarzenie z wczoraj niczym się nie różni, ale ponoć Polska nie jest już od dawna monarchią, więc chyba ktoś powinien się głęboko zastanowić przy podejmowaniu takich decyzji.

Mnie osobiście zwisa, gdzie pochowają Kaczyńskich, bo i tak nie zamierzam ich grobu odwiedzać. Więc dla mnie równie dobrze mogą leżeć na Wawelu, Powązkach, w Gdańsku czy Sopocie jak również mogą ich zakopać w szczerym polu i to nawet bez krzyża. Tysiące patriotów i bohaterów na przestrzeni historii spoczęło na polach bitew. Może zatem powinni pochować Kaczyńskich w miejscu katastrofy? Z tym, że tamci bohaterowie przelali swoją krew w imię kraju w przeciwieństwie do Kaczyńskiego, który przelał krew kilkudziesięciu niewinnych ludzi w imię swoich fochów wobec Tuska i Putina.

A, i żeby było jasne, to tych dwóch ostatnich też nie darzę jakaś sympatią. Podobnie jak i całej reszty naszej politycznej sceny.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez mizsio » 14 kwi 2010 11:40:37

Z mojej strony na zakonczenie - na niektorych forach, ze wzgledu na zalobe dzialy hydepark zostaly czasowo zablokowane... szkoda, ze na opelfrontera.pl tak sie nie stalo
mizsio

Postprzez jrzeuski » 14 kwi 2010 12:08:46

Jak widać wciąż wielu ludzi tęskni za cenzurą i korzystają z wszelkich okazji by nałożyć społeczeństwu kaganiec na pysk. Żałoba narodowa to wręcz idealny pretekst, no nie? Jak bardzo jest to powszechne widać na każdym kanale TV, radia i w prasie.

PS. Ciekawe czemu nikt nie oświecił Anglików, żeby powinni zamknąć swój Hydepark jak im księżna Diana zginęła w wypadku? Równie zresztą kontrowersyjnym jak ten z soboty.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez drugi oposs » 14 kwi 2010 12:09:06

JJKILLER napisał(a):niektórzy są mocno zaślepieni ś.p. Prezydentem ale niech spojrzą chłodno i bezstronnie na całą sprawę

chłodno i bezstronnie? - powinna być cisza w tym temacie. Osobiście zaczęłam się udzielać, ponieważ pomimo tego, że nie przepadałam za ś.p. Prezydentem (wręcz przeciwnie) nigdy nie wypowiedziałabym słów typu:
madziam napisał(a):los sam wymierzył sprawiedliwość i rozliczył PIS za swoje grzechy

i innych cytowanych wcześniej, i
mizsio napisał(a):az sie wierzyc nie chce, ze mozna pisac takie rzeczy...

W jakiej znieczulicy trzeba byćwychowywanym, żeby cieszyć się ze śmierci drugiegi człowieka???
Ostatnio edytowano 14 kwi 2010 12:18:17 przez drugi oposs, łącznie edytowano 1 raz
drugi oposs
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Postprzez ijido » 14 kwi 2010 12:11:23

ale my nie jesteśmy - niektóre fora - u nas każdy wypowiada się zgodnie ze swoja opinią
każdemu z nas wolno mieć swoje zdanie
a wokół całej sprawy narosło już tyle kontrowersji że ja nie będę się wypowiadał
może czasem przeczytam czyjąś opinię
Fronterzak zielony? Nie, to Krypton Green Mica.
Krypton - Superman.
Green - Wojskowy kolor.
Mica - Pocisk rakietowy przechwytujący.

Sam lepiej bym tego nie wymyślił ^^.
ijido
Młodszy Guru
Młodszy Guru

Obrazki: 0
Pochwały: 2
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez madziam » 14 kwi 2010 12:40:50

drugi oposs napisał(a):W jakiej znieczulicy trzeba byćwychowywanym, żeby cieszyć się ze śmierci drugiegi człowieka???

być może niektóre z wypowiedzi w tym temacie faktycznie brzmią jak by się ktoś cieszył, ale tak z pewnością nie jest...

drugi oposs napisał(a):los sam wymierzył sprawiedliwość i rozliczył PIS za swoje grzechy?

Są to słowa, które wypowiedział całkiem niedawno jeden z użytkowników naszego forum - wtedy nie brzmiało to tak drastycznie jak w tej chwili, ale i okoliczności były inne...
madziam

Postprzez Jacek od » 14 kwi 2010 12:52:15

Dajcie spokój .................

Amen
Pozdrawiam
Jacek
Obrazek
Jacek od
Młodszy Guru
Młodszy Guru

Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Sport 1998-2004

Postprzez wikked » 14 kwi 2010 13:11:19

Jacek niech piszą- daj im się wygadać
wikked

Postprzez nestor » 14 kwi 2010 13:47:09

Pycha ludzka nie zna granic. Jedyna jej granica jest smierc. "Dobry Bog zrobil co mogl", zeby zakonczyc spory "maluczkich". Ale jak widac i slychac w mediach - zrobil za malo. A moze jest zbyt milosierny... ten nasz Pan Bozek.
Nie ma juz Pana Lecha Kaczynskiego, ale jak widac, rowniez na Naszym Forum, nadal potrafi sklocic ludzi nawet tych, ktorzy na codzien czuja i mysla tak samo - tutaj uklon w nasza strone - czujacych i myslacych tak samo o naszych Frotkach.
Badzmy razem, teraz i zawsze. Szanujmy i tolerujmy nasze poglady, i badzmy razem pomimo wszystko. Szanujmy to, co nas laczy i nie dajmy sie podzielic.
Milo mi, ze jestem na demokratycznym Forum. Uwazam, ze zaloba narodowa nie ma nic wspolnego z demokratycznym prawem do wlasnych przemyslen i mozliwoscia ich wyglaszania.
Wracam do tematu ""Rozbil sie rzadowy samolot...". Zal kazdego nagle przerwanego zycia.
Czesc pamieci zmarlych! A ze o zmarlych mowi sie dobrze, albo nie mowi wcale - nie powiem juz nic.
...niech zywi nie traca nadziei...
Obrazek
off-road jest jak seks - jak nie ma w nim uczucia, to sama technika nie wystarczy
nestor
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Obrazki: 1

Postprzez Lady_Killer » 14 kwi 2010 14:23:38

drugi oposs napisał(a):powinna być cisza w tym temacie...

A ja myślę podobnie jak jrzeuski. Nie powinno być ciszy. Każdy ma prawo by wyrazić własne zdanie!
drugi oposs napisał(a):W jakiej znieczulicy trzeba byćwychowywanym, żeby cieszyć się ze śmierci drugiegi człowieka???

A kto przepraszam się z tego śmieje :?: :!: :?: :!: :?: :!: :shock: :shock: :shock: :shock:

mizsio napisał(a):Z mojej strony na zakonczenie - na niektorych forach, ze wzgledu na zalobe dzialy hydepark zostaly czasowo zablokowane... szkoda, ze na opelfrontera.pl tak sie nie stalo

i bardzo źle że zostały zablokowane... z resztą jak ktoś będzie chciał to i tak się wypowie,a to na innym forum, a to wśród znajomych, ale blokowanie działu hydepark by nie można było się wypowiadać no to sorry ale :stop:

:...:
Obrazek
Lady_Killer
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 5

Postprzez Krogulec » 14 kwi 2010 15:15:11

Popieram :stop: dla blokowania wypowiedzi - co to powrót ma być do ciemnogrodu, bo czyjaś wypowiedź komuś nie pasuje, bądź jest nie taktowna. Życie czasem jest bardzo nie taktowne.
A swoją drogą przychylam się do:

stary49 napisał(a):ten Wawel to Megalomania Jarosława K. Stanowcze NIE !
Krogulec

Postprzez drugi oposs » 14 kwi 2010 15:17:39

Lady_Killer napisał(a):A kto przepraszam się z tego śmieje

cieszy, nie śmieje:
madziam napisał(a):brakowało mi tam jeszcze paru osób

"Sob 10 Kwi 2010 19:35:47 | jrzeuski:
a ja zaluje, ze jeszcze paru nie lecialo ty msamolotem i nie trafili na uczte do Lucyfera"

"Sob 10 Kwi 2010 20:01:16 | jrzeuski:
w sumie to sie ciesze, ze sie rozwalili pod Smolenskiem, bo zawsze jak kaczor sobie lecial do domu to sie balem, ze mi na leb spadnie. teraz bede spokojniejszy"
drugi oposs
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HydePark