Witamy ! |
---|
|
Odoll napisał(a):Przepraszam wszystkich których być może obrażę , ciebie JJ najbardziej ...
RudeBoy napisał(a):pisz mordo kochana, pisz więcej bo uwielbiam czytać Twoje babole
Marcin D napisał(a):przybliż temat cen modeli tego producenta
Marcin D napisał(a)::shock: ciekawe co Beata by a niego powiedziała
JJKILLER napisał(a):Pewnie że ładny, ale większy byłby ładniejszy, i kto będzie kurze z niego wycierał
przemia napisał(a):Kiedy Wy macie na to czas?
Marcin D napisał(a)::shock: ciekawe co Beata by a niego powiedziała
JJKILLER napisał(a):przemia napisał(a):Kiedy Wy macie na to czas?
W nocy, jak mi się nikt nie pałęta, i nie rozprasza...
FROTERKA napisał(a):W pracy. Tramwaj ma szyny.
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział skąd ma taki nickFROTERKA napisał(a):W pracy. Tramwaj ma szyny.
Marcin D napisał(a):co takie przerażenie??
co do koloru: Hetzer będzie szary tak jak moja maszyna z WoT
JJKILLER napisał(a):FROTERKA napisał(a):No właśnie, ja tam widzę akwarium więc wątek może być rozwojowy, co nie Killer?
A wracając do tematu:Marcin D napisał(a):troche brakuje do skończenia go. bedzie kasa kupie farbki i pomalujeogólnie to nie będzie kamuflażu ale będzie po prostu szary
Z całym szacunkiem kolego, ale pisząc takie coś utwierdzasz mnie jedynie w przekonaniu że nie jesteś modelarzem, i najprawdopodobniej nigdy nim nie będziesz, jedynie sklejaczem jesteś. Modelarstwo to nie sklejenie do kupy elementów i opieprzenie ich byle jakim lakierem, to troszkę więcej, do każdego modelu trzeba się przygotować. Np. do takiego modelu działa jaki wybrałeś to zanim się za niego zabrałeś powinieneś poczytać o nim takie rzeczy jak: w jakich korpusach służył, w jakich frontach brał udział, w jakich barwach występował w konkretnych latach i krajach, i jakie oznaczenia przy tym nosił, bo nawet niektóre egzemplarze pod konkretnymi dowódcami mogły nosić indywidualne oznaczenia w szablony barw, np. jeden z Hetzer'ów G13 biorący udział w walkach pod Lipnem i Chotowem 29 i 30 października 1944roku miał charakterystyczny napis Heil Hitler, odręcznie wykonany i podkreślony białą farbą, oraz nieco nieregularną, też odręcznie białą farbą, wykonaną swastykę, oba malunki na lewej burcie.
Powinieneś się dowiedzieć jakie buty nosiły załogi i którędy wchodzili do jednostki (jeśli były podkute to na drodze wsiadania pojawiały się charakterystyczne obicia farby), aby w modelu nanieść preshader na odpowiednie miejsca i z odpowiednią intensywnością, i dopiero wtedy wypakować wypraski z pudełka. Pisząc że nie będzie kamuflażu a tylko zostanie szary robisz lipę jak stąd w ch...j.
Może kiedyś (mam szczerą nadzieję) zbudujesz model...
Powodzenia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość