Witamy !

Mamy przyjazne państwo!

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Mamy przyjazne państwo!

Postprzez nightman » 17 lip 2013 11:56:10

To w takim przypadku mogę śmiało powiedzieć że się da - szczegóły przy piwie :)
nightman
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 10
Województwo: Śląskie
Samochód: Mam kilka Frotek :)

Postprzez FROTERKA » 17 lip 2013 12:06:25

nightman napisał(a): szczegóły przy piwie :)

cha cha, ja nie wiem, czy Ty w ogóle istniejesz, na oczy Cię nie widziałam ;-)
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez szymon.ha » 17 lip 2013 12:07:50

To pracownik ZUS-u bądź US który tu właśnie teraz wyszukuje cwaniaków i za dużo narzekających :mrgreen:

Autor postu otrzymał pochwałę
szymon.ha
Diler

Obrazki: 2
Pochwały: 16
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez nightman » 17 lip 2013 12:08:39

FROTERKA napisał(a):cha cha, ja nie wiem, czy Ty w ogóle istniejesz, na oczy Cię nie widziałam ;-)

Unikam tłumów...
nightman
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez ali » 17 lip 2013 13:55:22

FROTERKA napisał(a):
ali napisał(a):
FROTERKA napisał(a):Ja jeszcze mam możliwość ubezpieczyć się w KRUSie. :boss:

I będe :const: na kolejnego "małorolnego" :wsciekly:

Bynajmniej. Mam pole, płacę podatek, płaciłabym składki krusowskie ( kiedyś już byliśmy ubezpieczeni na gospodarstwie) i normalnie bym pracowała, płacąc podatki, więc ani Ty, ani nikt inny by na mnie nie robił. :P

Nie ????

Weź podaj mi bilans Krusu za zeszły rok. Krus nawet pensje pracowników ma ze skarbu państwa płacone, Krus to złodziejstwo na maksymalną skalę, jawny wałek który już dawno powinien przestać istnieć. 90% klientów krusu to wałkarze wyłudzający świadczenia w ten sposób a mający kasy opór.

Oj naprawdę zaczynacie mnie dołować tymi pomysłami na wyciąganie kasy z mojej kieszeni, nawet Tusk nie jest taki cwany :p
ali
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez FROTERKA » 17 lip 2013 14:41:20

Przemek, ja prawie 10 lat płaciłam składkę krusowską w wysokości ponad 300 zł (za dwie osoby). Uwierz mi, że zapłacenie tego raz na kwartał, nie mając ŻADNYCH dochodów z gospodarstwa (i bardzo mało innych) było dla mnie sporym wydatkiem. Nie raz, nie dwa pożyczałam pieniądze na składkę od rodziców. Płaciłam po to, żeby mieć ubezpieczenie i w razie w nie płacić za szpital. Więc nie porównuj mnie do cwaniaków. To nie moja wina, że ten kraj jest chory.

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez nightman » 17 lip 2013 14:43:23

ali napisał(a):Weź podaj mi bilans Krusu za zeszły rok. Krus nawet pensje pracowników ma ze skarbu państwa płacone, Krus to złodziejstwo na maksymalną skalę, jawny wałek który już dawno powinien przestać istnieć. 90% klientów krusu to wałkarze wyłudzający świadczenia w ten sposób a mający kasy opór.
Oj naprawdę zaczynacie mnie dołować tymi pomysłami na wyciąganie kasy z mojej kieszeni, nawet Tusk nie jest taki cwany :p

No to się nam kolega ali zagotował do czerwoności - heheheh... zaraz wystrzeli... Więcej luzu i dystansu do świata, bo ciśnieniowo nie wydolisz ;)
A na poważnie to nikt nie bronił nikomu zostać rolnikiem, mieć własną firmę i takie tam... Przecież to nie jest przestępstwo, że ktoś tak ma czy ktoś inny chce tak mieć. Panie, więcej dystansu...

Teraz z innej beczki... Froterko, udzielanie pochwał za tematy z hydeparku to chyba lekkie przegięcie pały - nawet jak na skarbnika/liczykrupę...
nightman
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez ali » 17 lip 2013 14:48:05

nightman napisał(a):
ali napisał(a):Weź podaj mi bilans Krusu za zeszły rok. Krus nawet pensje pracowników ma ze skarbu państwa płacone, Krus to złodziejstwo na maksymalną skalę, jawny wałek który już dawno powinien przestać istnieć. 90% klientów krusu to wałkarze wyłudzający świadczenia w ten sposób a mający kasy opór.

No to się nam kolega ali zagotował do czerwoności - heheheh... zaraz wystrzeli... Więcej luzu i dystansu do świata, bo ciśnieniowo nie wydolisz ;)
A na poważnie to nikt nie bronił nikomu zostać rolnikiem, mieć własną firmę i takie tam... Przecież to nie jest przestępstwo, że ktoś tak ma czy ktoś inny chce tak mieć. Panie, więcej dystansu...

Teraz z innej beczki... Froterko, udzielanie pochwał za tematy z hydeparku to chyba lekkie przegięcie pały - nawet jak na skarbnika/liczykrupę...

Rolnik - Krus - OK
Biznesmen - Krus - złodziej, nie szanuję takich ludzi i mam odwagę o tym powiedzieć, TO ZŁODZIEJE kradnący kase a MOICH PODATKÓW

Ktoś kto udziela porad jak mnie okraść niech nie liczy na mój szacunek bo to zwykły gnój :P
ali
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez FROTERKA » 17 lip 2013 14:49:09

nightman napisał(a):

ej, bo zagotujesz :mrgreen:

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez nightman » 17 lip 2013 15:08:07

ali napisał(a):Biznesmen - Krus - złodziej, nie szanuję takich ludzi i mam odwagę o tym powiedzieć, TO ZŁODZIEJE kradnący kase a MOICH PODATKÓW
Ktoś kto udziela porad jak mnie okraść niech nie liczy na mój szacunek bo to zwykły gnój :P

Pokaż z imienia/nicka kto i gdzie udziela rad jak Cię okraść bom ciekaw niesamowicie... @Ali więcej luzu...Ktoś na forum może tak działa, ma firmę, jest przy tym rolnikiem...Czy to jest powód by go obrażać? Nie sądzę... Nie uważasz, że pojechałeś w wyrażaniu swoich opinii ciut zbyt daleko?

FROTERKA napisał(a):ej, bo zagotujesz :mrgreen:

:wink:
nightman
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez ali » 17 lip 2013 15:11:41

nightman napisał(a):
ali napisał(a):Biznesmen - Krus - złodziej, nie szanuję takich ludzi i mam odwagę o tym powiedzieć, TO ZŁODZIEJE kradnący kase a MOICH PODATKÓW

Pokaż z imienia/nicka kto i gdzie udziela rad jak Cię okraść bom ciekaw niesamowicie... @Ali więcej luzu...Ktoś na forum może tak działa, ma firmę, jest przy tym rolnikiem...Czy to jest powód by go obrażać? Nie sądzę... Nie uważasz, że pojechałeś w wyrażaniu swoich opinii ciut zbyt daleko?

No własnie Panie, czyj ja zasugerowałem jakiś Nick ? wskazałem kogoś palcem ?
Wyraziłem swoja opinię, a skoro czujesz się pokrzywdzony............
ali
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez FROTERKA » 17 lip 2013 15:20:14

Przemek, ja się z Tobą zgadzam, że jest mnóstwo cwaniaków, którzy nie wiedzą jak krowa wygląda, ale kupują sobie hektar ziemi i płacą marne (dla siebie) grosze. Albo prawdziwi rolnicy mający 200-300 hektarów a płacący identyczną składkę jak małorolni. :?

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez nightman » 17 lip 2013 15:25:08

ali napisał(a):No własnie Panie, czyj ja zasugerowałem jakiś Nick ? wskazałem kogoś palcem ?

Nie czuje się pokrzywdzony - nigdzie tego nie napisałem, jeżeli zrozumiałeś inaczej proponuję przeczytać wątek raz jeszcze - tym razem ze zrozumieniem.
W kwestii Twojej opinii... Napisałem tylko, że ktoś z obecnych na forum może tak właśnie robić, ma po temu powody, które pewnie nie są zbieżne z Twoim światopoglądem, ale czy musi być od ręki obrażany i określany złodziejem czy gnojem? Przemyśl to...

ali napisał(a):Ktoś kto udziela porad jak mnie okraść niech nie liczy na mój szacunek bo to zwykły gnój :P

Więc zapytałem na podstawie tego co napisałeś ... KTO ... a Ty już się gotujesz jak jajko w garnuszku...
nightman
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez ali » 17 lip 2013 15:34:25

nightman napisał(a):
ali napisał(a):No własnie Panie, czyj ja zasugerowałem jakiś Nick ? wskazałem kogoś palcem ?

Nie czuje się pokrzywdzony - nigdzie tego nie napisałem, jeżeli zrozumiałeś inaczej proponuję przeczytać wątek raz jeszcze - tym razem ze zrozumieniem.
W kwestii Twojej opinii... Napisałem tylko, że ktoś z obecnych na forum może tak właśnie robić, ma po temu powody, które pewnie nie są zbieżne z Twoim światopoglądem, ale czy musi być od ręki obrażany i określany złodziejem czy gnojem? Przemyśl to...

ali napisał(a):Ktoś kto udziela porad jak mnie okraść niech nie liczy na mój szacunek bo to zwykły gnój :P

Więc zapytałem na podstawie tego co napisałeś ... KTO ... a Ty już się gotujesz jak jajko w garnuszku...

Nie wiem dlaczego drążysz temat skoro jestś niewinny, ja tylko wyraziłem swoja opinie a Ty tutaj jakies farmazony uprawiasz.
Dla mnie kązdy kto mnie okrada to GNOJEK i kawał ... a tacy "pseudo rolnicy" własnie mnie okradają.

Zresztą z kim ja dyskutuję, jestem za mało inteligentny na PANA PROGI.
ali
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez nightman » 17 lip 2013 15:50:56

ali napisał(a):... ja tylko wyraziłem swoja opinie a Ty tutaj jakies farmazony uprawiasz.

farmazony? hmm... zacznij czytać od momentu jak pisałem o samozatrudnieniu, minimalizacji kosztów związanych z ZUSem i zważ, że nie wspomniałem nic o krusie i jednoczesnym samozatrudnieniu lecz tylko z samozatrudnieniu. Później sam dojdziesz do tego ( albo i nie ) kto "uprawia farmazony"

ali napisał(a):.Dla mnie kązdy kto mnie okrada to GNOJEK i kawał

ostro powiedziane... tym bardziej, że chyba nie potrafisz zdefiniować pojęcia okradanie. Jeżeli jest tak jak myślisz, zgłoś ten fakt na policje, prokuraturę... czemu tego nie robisz?

ali napisał(a):a tacy "pseudo rolnicy" własnie mnie okradają.

startuj w wyborach, zmień to.. a przynajmniej spróbuj... zobaczymy czy Ci się uda... zagłosuję na Ciebie - obiecuję

ali napisał(a):Zresztą z kim ja dyskutuję, jestem za mało inteligentny na PANA PROGI.

pozdrawiam
nightman
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez ali » 17 lip 2013 16:07:06

Masz jeszcze jakieś tezy Panie Inteligentny ?

Bo ja dalej nie rozumiem dlaczego gotujesz ? Ale wiem ,wiem, sory, jestem za głupi aby pojąc tok rozumowania geniusza

Dalej karmił nikogo już nie będę :mrgreen:
ali
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez beko26 » 18 lip 2013 08:32:16

Co się tak gorączkujecie Krusem - warto ? Chyba nie wiecie, że dzisiaj składka Krusu nie jest identyczna na małych i wielkich gospodarzy. Chyba w waszym sporze zapomnieliście, że aby przejść na Krus mając firmę to nie wystarczy kupić hektar ziemi lub dzierżawić jak było to jeszcze kilkanaście lat temu. Od kilku lat obowiązują nowe przepisy. Owszem, jest wiele do zrobienia, ale jest lepiej. Znam wielu rolników którzy ledwo ciągną i ta składka to dla nich sporo. Ale zrozumcie dlaczego był wprowadzony KRUS. Były czasy, że praca na wsi i roli to był obciach - wszyscy chcieli do miasta. Rolnik nie dostawał kartek - 30 lat temu ziemia nie miała wartości. Aby zatrzymać rolników na wsi wprowadzono KRUS. Pamiętajcie, że przywileje ciężko oddać ( dotyczy to również strażaków, policjantów, górników, wojskowych). Owszem, wielu to wykorzystywało - był czas, że Polska miała 2 mln gospodarstw wiejskich - ale jak już pisałem dzisiaj przejść na KRUS jest nieporównanie trudniej niż 10 lat temu i drożej. Sam mam małą firmę, ale nigdy nie byłem na KRUS-ie, czasem ciężko zapłacić ZUS, ale płaciłem. I zawsze byłem przeciwnikiem cwaniaków biznesmenów którzy tak kombinowali. Może i mamy nieprzyjazne państwo, ale w sprawie z KRUS-em coś się poprawiło. :1:
beko26
Zaglądacz
Zaglądacz

Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez Semir » 18 lip 2013 08:39:31

FROTERKA napisał(a):
nightman napisał(a): szczegóły przy piwie :)

cha cha, ja nie wiem, czy Ty w ogóle istniejesz, na oczy Cię nie widziałam ;-)

Jak chodzi o to to mogę potwierdzić jego istnienie. Widzieliśmy się w marcu br. Nawet mam gdzieś jego fotkę.
EKIPA ŚLĄSKA
Obrazek
Semir
Alchemik

Pochwały: 17
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez nightman » 18 lip 2013 08:57:54

Semir napisał(a):Jak chodzi o to to mogę potwierdzić jego istnienie. Widzieliśmy się w marcu br. Nawet mam gdzieś jego fotkę.

No, no... Semir, nawet tak nie pisz...
nightman
Szyszkownik
Szyszkownik

Postprzez ali » 18 lip 2013 11:53:11

beko26 napisał(a):Co się tak gorączkujecie Krusem - warto ? Chyba nie wiecie, że dzisiaj składka Krusu nie jest identyczna na małych i wielkich gospodarzy. Chyba w waszym sporze zapomnieliście, że aby przejść na Krus mając firmę to nie wystarczy kupić hektar ziemi lub dzierżawić jak było to jeszcze kilkanaście lat temu. Od kilku lat obowiązują nowe przepisy. Owszem, jest wiele do zrobienia, ale jest lepiej. Znam wielu rolników którzy ledwo ciągną i ta składka to dla nich sporo. Ale zrozumcie dlaczego był wprowadzony KRUS. Były czasy, że praca na wsi i roli to był obciach - wszyscy chcieli do miasta. Rolnik nie dostawał kartek - 30 lat temu ziemia nie miała wartości. Aby zatrzymać rolników na wsi wprowadzono KRUS. Pamiętajcie, że przywileje ciężko oddać ( dotyczy to również strażaków, policjantów, górników, wojskowych). Owszem, wielu to wykorzystywało - był czas, że Polska miała 2 mln gospodarstw wiejskich - ale jak już pisałem dzisiaj przejść na KRUS jest nieporównanie trudniej niż 10 lat temu i drożej. Sam mam małą firmę, ale nigdy nie byłem na KRUS-ie, czasem ciężko zapłacić ZUS, ale płaciłem. I zawsze byłem przeciwnikiem cwaniaków biznesmenów którzy tak kombinowali. Może i mamy nieprzyjazne państwo, ale w sprawie z KRUS-em coś się poprawiło. :1:

:>:
ali
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HydePark