Witamy ! |
---|
|
Wookash napisał(a):Przede wszystim sprawdz czy prawidlowo pobiera adres IP i porownaj z reszta komputerow. Zobacz tez na routerze czy wystarczylo adresow IP bo byc moze masz limit na ilosc. Sprawdz tez czy nie ma filtrowania po MAC'u jak jest dopiszesz swojego MAC'a a jak nie ma to niezaszkodzi zrobic taka filtracje. Dodatkowo powiedz jaki masz program antywirusowy (np. symantec endpoint) bo byc moze zablokowal polaczenie.
jrzeuski napisał(a):Jeżeli te wszystkie rady nie pomogą, to prawdopodobnie jest to samo, z czym przez 2 tygodnie (wjechało mi na ambicję) walczyłem kiedyś w Vista na laptopie brata. Objawy są identyczne. Próbowałem wszystkiego z przekopaniem całej sieci i ręczną edycją rejestru włącznie, ale bezskutecznie. W końcu się poddałem i przeinstalowałem system na WinXP. Śmiga do dziś, także polecam to rozwiązanie
mazurkas007 napisał(a):wiekszosc z laptokami, jak bym mial od kazdego adres mac wpisywac to bym osiwial
mazurkas007 napisał(a):pinguja sobie tez bez problemu, po chwili wyskakuje okienko z wykrzyknikiem, ze siec ma ograniczony dostep ( czy cos w tym stylu )
mazurkas007 napisał(a):jeszcze jedna wskazowka, jak wpisze w przegladarce komputera adres ip routera, to wyskakuje mi strona logowania na router ( uzytkownik, haslo itp ) i moge wejsc w menu i zmieniac ustawienia, w tym nowym kompie jak wpisze adres ip routera to wyskakuje, ze nie ma takiego adresu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość