Witamy !

Link naszego fanklubu na stronie Opel Klub Polska

Rozmowy na wszystkie tematy

Czy jesteś za umieszczeniem linka naszej strony na stronie Opel Klub Polska i odwrotnie oni u nas?

Ankieta wygasła 17 lip 2009 22:09:29

tak
26
90%
nie
3
10%

Liczba głosów : 29

Re: Link naszego fanklubu na stronie Opel Klub Polska

Postprzez Kogut » 11 lip 2009 13:41:35

Przeglądałem te forum ale nic Ciekawego nie znalazłem :? mając na uwadzę frotkę i agile
Nie bijcie :pomidor: :pomidor: :pomidor: :pomidor:
Jak już cos to proponuje nawiązać kontakt z http://forum.opel24.com/
:pomidor: :pomidor: :pomidor: :pomidor:
Kogut
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 3
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez wikked » 11 lip 2009 14:00:22

Kogut napisał(a):proponuje nawiązać kontakt z http://forum.opel24.com/

:>:
wikked

Postprzez Kogut » 13 lip 2009 18:07:55

wikked napisał(a):
Kogut napisał(a):proponuje nawiązać kontakt z http://forum.opel24.com/

:>:

Tak bez bicia :?
Kogut
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez oposs » 13 lip 2009 22:42:33

opel24 :>:
oposs
Moderator
Moderator

Pochwały: 4
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez brum » 13 lip 2009 22:51:09

No to jak już tak wibieracie to http://www.trooper4x4.pl/tekst.php?id=11
chyba bezie najodpowiedniejsze bo Frota/Rodeo to mniejsza siostra Troopera/Montereya
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie

Postprzez Balkandriver » 14 lip 2009 21:16:19

Będę uparty, choć jestem w 2%owej mniejszości.
Ale coś konstruktywnego pojawiło się w postach :)
Otóż moim skromnym zdaniem portale "opel24" i "trooper4x4" są zdecydowanie bardziej dla nas sensowne i pomocne, niż "Opel Klub Polska", co słusznie zauważył @Kogut.
A może by tak energię skierować na poszukanie firm, które mogą nam/Klubowi naprawdę pomóc w doposażeniu naszych aut, w realizowaniu planów Zlotów/rajdów?
Będę się powtarzał, ale do znalezienia ludzi/informacji nie potrzeba banerów, oni/one są dostępne po kilku kliknięciach w klawiaturę.
Jestem osobiście wrogiem "zaśmiecania" strony "znaczkami" typu "sztuka dla sztuki".
Przykład, który popieram - Dragon Winch, posiadający baner na naszej stronie.
Firma, która dała konkretne produkty, fundując nagrody, wysyłając przedstawiciela na Zlot, dając upusty Klubowiczom przy zakupie konkretnego, namacalnego sprzętu.
I w tym kierunku powinien iść nasz sposób myślenia.
A, oczywiście decyzja należy do DLJM`a i ją uszanuję, jak i, podejrzewam, wszyscy za- i oponenci.

BALKANDRIVER
Frontera 2.8 TDi - Long Distance Voyager
http://www.fotolandia4x4.com -> relacje, zdjęcia, filmiki
http://chomikuj.pl/balkandriver -> Mój chomik (nie tylko) Wędrowniczek
Spieszmy się kochać szuter, bo tak szybko odchodzi.
Balkandriver
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 63
Pochwały: 8
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Postprzez domel » 14 lip 2009 21:35:07

konik napisał(a):@domel widziałem że mają na forum banery portali klubowych, fajnie by było wrzucić tam link do naszej strony. Jeśli jesteś z Nimi "zżyty" to może spróbuj zadziałać.

Aleśmy tu kolego narobili zamiesznia , a chcieliśmy dobrze......
domel

Postprzez wikked » 14 lip 2009 21:46:00

Balkandriver napisał(a):A może by tak energię skierować na poszukanie firm, które mogą nam/Klubowi naprawdę pomóc w doposażeniu naszych aut, w realizowaniu planów Zlotów/rajdów?

I masz rację, ale z drugiej strony co My zaproponujemy im. Jeśli chodzi o rajdy- OK- tylko zobacz ile osób wpłaciło. Każdy gada i gada. DLJM- pewnie podejmie decyzję ale i tak z pewnością liczy się z większością. Andrzej jeśli chcemy rozgłosu i sponsorów (jak już wspomniałeś) to musimy ruszyć dupska i coś zacząć robić. Zorganizować rajd, zasponsorować coś, pokazać się. Nie czepiajcie się- bo podaję przykłady. Zróbmy z siebie pajaców biegających od drzwi do drzwi i kłaniających się w pas będziemy prosić o gadżety. Forum to forum. Sponsor rajdu jest- to git, jak nie ma to- olać to. Pasuje zadać sobie pytanie po co to forum. Myślę że każdy odpowie sobie po cichu. Wcale nie jesteśmy znów tak fajni i mądrzy i zajebiści żeby firmy- sponsorzy właziły nam w dupska. Jeździmy Fronterami- od kilku do kilkunastoletnich mniejszych lub większych złomów. Dołączyłem do klubu żeby dobrze się bawić, poznać wariatów którzy mają frajdę z taplania się w błocie, itd. Wisi mi czy na kolejnym rajdzie dostanę koszulkę firmy Pampers czy lizaka z napisem Durex. Jeżdżę bo lubię. Zadaję się z właścicielami Jeepów, Dyskotek, i innych wynalazków. Wszystkich szanuję i nie mam nic przeciwko temu aby mieli moją naklejkę klubową na szybie w aucie, a ja mogę mieć ich. To samo tyczy się forum. Każdy korzysta w zakresie jaki mu pozwala regulamin. Jeśli trzeba zapłacić wpisowe żeby zasysnąć instrukcję Fortki to mi to wisi.
wikked

Postprzez Balkandriver » 14 lip 2009 22:55:07

Do @domel i @konik -
Są takie powiedzenia:
"kurczę, chciałem dobrze, a wyszło ... jak zwykle"
oraz:
"zrób komuś dobrze, to ..."
A tak poważnie - jest dobrze, zainicjowaliście temat i choć jestem w opozycji do pewnych koncepcji, to bardzo dobrze, że ten temat powstał, a inicjatywę i Was szanuję, mimo, że może to wyglądać inaczej.
Do @wiktor-
otóż nie chodzi mi o ubranie się w kolejną koszulkę z logo jakimkolwiek, ale o namacalną pomoc kogokolwiek.
A niestety, prawda jest taka, że chcąc coś uzyskać, trzeba chodzić i pukać, niekoniecznie jest to "robienie pajaca". Robią to ludzie/instytucje o znanych nazwiskach i dzięki temu realizują swe zamierzenia.
Co my możemy dać, jacy jesteśmy wspaniali?
Otóż wiele osób "przesiadło" się na nasze forum, bo jest ... jakie jest.
Tak napisałem , gdyż nie będę wymieniał litanii, dlaczego, bo , myślę, jest przyjazne, wolne od zawiści i kretyńskich postów oraz "przerasowienia".
Przedstawiciel cytowanej przeze mnie firmy jest bardzo in plus zaskoczony naszą działalnością i organizacją ostatniego Zlotu. I przekazał to szefostwu, a mam z nimi kontakt, zupełnie z innych kanałów.
Ja z kolei utrzymuję bardzo przyjacielskie kontakty z właścicielami Landków, Toyot, ba, mało tego - z użytkownikami motorów, którzy jeżdżą swymi 2ma kółkami po świecie i wymieniamy się cennymi informacjami.
No i niestety, to my musimy wejść w dupska sponsorom, a co im zaproponujemy, to tylko elokwencja pukającego zda egzamin.
A, jak wiecie, ideologię do wszystkiego można dorobić.
Oczywiście nie wszystkich to interesuje , i nie musi.
Ale jeśli już są zainteresowani (i chwała Im za to), to próbujmy wyrwać coś dla nas.
I bez kompleksów - nie tacy mali, jak my "wyżebrują" niezłe gadżety.

BALKANDRIVER
Frontera 2.8 TDi - Long Distance Voyager
http://www.fotolandia4x4.com -> relacje, zdjęcia, filmiki
http://chomikuj.pl/balkandriver -> Mój chomik (nie tylko) Wędrowniczek
Spieszmy się kochać szuter, bo tak szybko odchodzi.
Balkandriver
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 63
Pochwały: 8
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Postprzez domel » 15 lip 2009 01:55:40

Andrzejku nie mam pretensji o to że masz inne zdanie bo jak by nie było jest demokracja podobno. Jeśli chodzi o szukanie sponsorów to zgadzam się całkowicie z Tobą, ze musimy sami o nich zabiegać pukajac w drzwi.

Pozdrowionka dla Ciebie i Wszystkich zafrotkowanych
domel

Postprzez wikked » 15 lip 2009 07:05:18

Balkandriver napisał(a):
Co my możemy dać, jacy jesteśmy wspaniali?
Otóż wiele osób "przesiadło" się na nasze forum, bo jest ... jakie jest.
Tak napisałem , gdyż nie będę wymieniał litanii, dlaczego, bo , myślę, jest przyjazne, wolne od zawiści i kretyńskich postów oraz "przerasowienia".
Przedstawiciel cytowanej przeze mnie firmy jest bardzo in plus zaskoczony naszą działalnością i organizacją ostatniego Zlotu. I przekazał to szefostwu, a mam z nimi kontakt, zupełnie z innych kanałów.
No i niestety, to my musimy wejść w dupska sponsorom, a co im zaproponujemy, to tylko elokwencja pukającego zda egzamin.
BALKANDRIVER

Sam jestem osobą która się przesiadła i wiesz o tym dobrze. Nie mówię nie szukajmy sponsora tylko nawiązujmy nowe kontakty bez szukania korzyści. Sponsor to jedna rzecz a kontakty i znajomości to druga. Że Nasz sponsor jest zachwycony organizacją i Nami to wiem bardzo dobrze bo co jakiś czas mam kontakt z Michałem. Nie nośmy się zbyt wysoko bo spadniemy z większym hukiem.
wikked

Postprzez Kogut » 15 lip 2009 19:02:34

wikked napisał(a):Nie nośmy się zbyt wysoko bo spadniemy z większym hukiem.

Dokładnie, bo do doskonałości nam dużo brakuje.
Tylko jeśli mamy znaleźć sponsorów to musimy częściej organizować spotkania o dużym rozgłosie.
Już to pisałem wcześniej ale napisze to jeszcze raz. Ogólnie szukając sponsorów to tak abyśmy coś z tego mieli ze wzajemnością a nie tak jak na zlocie jakieś Wasa itp w czym oni się dorzucili.
Do rzeczy, koszulki klubowe, kubki itp.
Koszulka 40zł, czy nie można dodać do koszulki logo jakiegoś sponsora który zgodzi się na sponsoring ?? i koszulka już będzie tańsza o 10zł a dając loga innych to praktycznie koszty tego gadżetu spadną do minimum. Oczywiście nie mówię o zapaćkaniu całego torsu. Małe logo na jednym rękawie, w miejscu wyrostka itp. nie mówiąc że logo Dragona już powinno lądować na koszulce, bo co Oni mają że dają nam upust ?????? przynajmniej dajmy im reklamę.
Oraz przywilej sponsora powinien polegać na zaproszeniu osoby reprezentującego danego sponsora na nasze imprezy za free. Chcąc coś wziąć trzeba coś dać.
Kogut
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez z0mbie » 15 lip 2009 22:01:43

Pax, pax miedzy fronterjany... :)
Frontera B '00 Automat
z0mbie
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Pochwały: 1
Województwo: Opolskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Re: Zlot Opel Klub Polska

Postprzez dljm » 13 sie 2009 12:08:28

domel napisał(a):Witam
otrzymałem odpowiedź w sprawie zamieszczenia banera reklamowego na stronie silesia opel klub cytauje:To wal do mnie na emaila baner klubu frontery a ja go zamieszcze na stornie silesia.opelklub.pl

Chcą też zamieścić swój baner u nas na stronie frontery czy to problem?

Proszę przesłać mi baner na domel2215@wp.pl i sprawa załatwiona

nie widzę problemu

przyślij mi na maila ich baner, a Ci zaraz wysyłam nasz
... najbardziej zagorzałymi przeciwnikami automatów, są najczęściej ludzie, którzy nigdy nimi nie jeździli ...
dljm
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 5

Postprzez mody1 » 13 sie 2009 21:41:01

taka fajna dyskusja a dopiero ją znalazlem
sponsorzy dali mi nagrody na zlot i chwała im za to
ale o sponsorów mozna zabiegac mając impreze zapiętą na 90%
jeśli na rajd w październiku będzie 15 załóg to bedzie trudniej o gadzety niż przy zlocie na 40
mody1
V-ce Prezes
V-ce Prezes

Obrazki: 1
Pochwały: 17
Samochód: Mam kilka Frotek :)

Poprzednia strona

Powrót do HydePark