Witamy !

To dopiero off road!!!

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: To dopiero off road!!!

Postprzez szymon.ha » 28 maja 2009 22:57:43

Zapewne trochę tańsza zabawa :mrgreen:
szymon.ha
Diler

Obrazki: 2
Pochwały: 16
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez Kogut » 28 maja 2009 23:04:54

Ciekawe ile kosztują takie samochodziki 8)
Kogut
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 3
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez ADAM SP3WXO » 28 maja 2009 23:05:44

:>: :>: :>: Fajnie to wygląda
ADAM SP3WXO

Postprzez gmoll » 28 maja 2009 23:10:15

Piękne modele.Sam zajmuję się takim modelarstwem.Zbudowałem takiego MANA napęd 4X4,ze zblokowanym tylnym mostem. Wjedzie wszędzie,teren to jego żywioł :boss: .Miałem startować w zawodach na Jurze, ale akurat nie mogłem w tym terminie w którym odbywały się zawody.Na fotce: kabina MANA- wykonanie własne,drugie zdjęcie-mój syn z modelem.
Obrazek
Obrazek
Koszt takiego modelu to około 1200 pln
gmoll

Postprzez gmoll » 29 maja 2009 07:36:43

Zabawa jest świetna.Jak zabezpieczy się i wysoko umieści elektronikę w takim samochodzie,to i woda jest nie straszna.Na moim podwoziu ,powinna być karoseria z volkswagena tourareg.Ja jednak wolałem ciężarówkę, wymieniłem jedynie sprężyny na twardsze ,bo jednak MAN jest ciężki.
MANA wyposażyłem w pełne oświetlenie ,na akumlatorach w pełni naładowanych spokojnie starcza na godzinę zabawy w ciężkim terenie.Planuję jeszcze na wzór podany do linka wykonać model mercedesa. http://www.scale4x4.pl/html-scale/art-merc.htm

Wszystkich zachęcam do takiej zabawy,choć nie jest to hobby tanie dostarcza naprawdę fajnych wrażeń,czasem naprawdę tanio można nabyć model na allegro wystarczy tylko polować...
Podstawową rzeczą jest dobre podwozie i aparatura.Karoserię możemy zmieniać jak rękawiczki.
gmoll

Postprzez Jarek sp3swj » 29 maja 2009 22:45:08

z tego co poszukałem ... to nie jes to tania zabawa.... by na dobre zaszaleć to 2000 pln nie starczy na dobry początek :-(

i jak żaba na wyskoczy z kałuzy to autko może wywrócić ...

a i z terenem nie ma problemu.... wiaderko z woda szpadelek i mamy już trasę ;-)
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Powrót do HydePark