HA! Dzis dowiedzialem sie o drugiej wielkiej zmianie ktora zaszla 01 lipca. Mianowicie zmianie uległ krój czcionki, nowe są węższe.
Wyglad to tak:
Ot wielka zmiana, pomijajac fakt, ze brzydziej to wyglada, wydawac by sie moglo, ze to nie ma absolutnie zadnego znaczenia. Niestety ma. Duze.
Przedwczoraj zgubiłem przednia tablice rejestracyjna. No jak kamfora. Myslalem, ze zdjelo mi ja w terenie, ale przejezdzilem 3x w te i wewte caly Bodzów, po ktorym sie poruszalem i nic. Pojechalem wszedzie gdzie bylem tego dnia od rana do wieczora. W te i wewte. Nic, nie ma, zniknela, pod ziemie sie zapadla. No i taka mysl mnie naszla, ze jako, ze nie pamietam kiedy dokladnie ja stracilem. (tzn. okienko miedzy tym kiedy bylem pewien, ze ja mam, a zauwazeniem straty to jakies 6h), a nigdzie jej nie moge znalezc, to albo ktos ja znalazl przede mna i sobie zabral, albo wcale nie odpadla i jej nie zgubilem, tylko ktos ja urwal/ukiwal specjalnie, bo zniknela razem z cala ramka, resztki plastikowych zatrzaskow wisza dalej na zderzaku. No mniejsza o przyczyne, w kazdym razie wk***y na maksa, bo minely 2 miesiace od kiedy przerejestowalem auto na siebie i dostalem nowe blachy, poszedlem jak na szafot do WK, wyplenilem durny wniosek o wtórnik i dowiedzialem sie, ze jako ze rzeczona czcionka ulegla zmianie musze wymienic OBIE tablice na nowe. Nosz k! 96zł placic i wymieniac 2miesieczna tylna tablice to ja nie bede, niech kto inny sponsoruje 500+.
Ktos moze polecic firme/aukcje z allegro gdzie dorabiaja kolekcjonerskie/parkingowe tabliczki ktore sa mozliwie najwierniejsza kopia tych prawdziwych? (Zalezy mi zeby byla identyczna formatem, czcionka, kolorem, odblaskowym tłem itd.) I moze od razu wezme dwie, na wypadke kolejnej takiej akcji.