Ja mam Golfa 3. Myślałem, że kupno części do tego to już prostsze być nie może. Bardzo się zdziwiłem. Zaczęło się od kabli zapłonowych. W katalogu wybór ogromny. Dopiero trzecie pasowały i wcale nie chodziło tylko o długość, ale przede wszystkim rodzaje końcówek na świece i cewkę. Dobrze, że w InterCars nie robią problemów z wymianą. Przypasowywałem na ich parkingu, ale każde najpierw musiałem kupić a potem robić zwrot w kasie i brać następne. Upierdliwe, jakby to było coś do wymiany jedynie w garażu na kanale to bym się najeździł w te i wewte

Ostatnio szukałem chłodnicy. W katalogu znalazłem, że są 4 modele do mojej wersji silnikowej. Każda ma inne wymiary. Pojechałem na szrot, stało kilkanaście Golfów z różnymi silnikami. Żadna chłodnica nie pasowała. Jak wymiary były OK, to wyjścia inaczej. Jak wyjścia pasowały, to wymiary nie te, co trzeba. Zdesperowany, przeszukałem też wszystkie inne auta (również innych marek) i

, wróciłem z niczym. A myślałem, że tylko do Froty ciężko dobrać pasujące części...
Także jakby mi ktoś chciał opchnąć auto mało popularne na rynku, to popukałbym się w czoło chyba, że w gratisie dałby jeszcze dwa takie na części. A jakby mnie wpadło do głowy takie sobie kupić, to zastrzelcie mnie proszę