Witamy !

UWAGA na tanie koła pasowe!!

Rozmowy na wszystkie tematy

UWAGA na tanie koła pasowe!!

Postprzez jejek » 24 lut 2013 14:04:29

Witam
1,5 roku temu zakupiłem koło pasowe firmy "krzak - dokładniej ardor" do mojego volvo s80 2.5tdi za 325zł

Sam do dzisiaj nie wiem dlaczego nie wziąłem corteco , kilka dni temu zaczęło coś mi walić z pod maski, koło pasowe w stanie zgonu , zaczęło już latać na boki. W tym czasie w którym zmieniałem koło wszelkie łożyska itp, rozrząd, wolnobieżka alternatora zostały zmienione na nowe - firmowe :D po sprawdzeniu rozsypało sie jedynie koło pasowe, inne elementy w bardzo dobrym stanie...

ostrzegam przed zakupem złomu, człowiek uczy sie na własnych błędach
ps. koło wytrzymało mi około 25 tys. km !!

foto jak wygląda koło po tak znikomym przebiegu !
http://imageshack.us/photo/my-images/543/kolopasowe.jpg/

zacytuje aukcje z której zakupiłem:
Witam.Na dzisiejszej aukcji mam do zaoferowania NOWE KOŁO PASOWE zachodniego producenta.
WYSOKIEJ JAKOŚCI PRODUKT W ROZSĄDNEJ CENIE !!!

Na kole nie ma jakiegokolwiek najmniejszego napisu czy znaczka, nowe koło CORTECO już siedzi w volvo, dałem za nie aż 404zł razem z przesyłką z 2 letnią gwarancją i podobno takie koła idą na 1 montaż , jestem tym razem dobrej myśli :mrgreen:

Zakupu dokonałem od firmy autospec - na allegro jako agata_jurek , rzecz jasna inni sprzedawcy pewnie handlują tym samym towarem :D
ps. informacja ta nie ma na celu oczernienia sprzedawcy itp. podałem tylko dane do celów informacyjnych, mam nadzieję że nikt nie skorzysta z ich oferty i podobnych. N apewno zaoszczędzi to sporo nerwów i pieniędzy kupującemu

Jakby to powiedzieć, tanio znaczy drogo :D
jejek

Re: UWAGA na tanie koła pasowe!!

Postprzez jrzeuski » 25 lut 2013 22:36:24

A ja słyszałem, ze chińskie łożyska to nie zawsze mają smar w środku :niewiem: Coś w tym może być, bo jakoś szybko mi padają w rolkach paska. Dostaną raz czy drugi wody jak zanurkuję w bagnie i kulki wylatają :roll: Podobno po zakupie warto wydłubać uszczelnienia i sprawdzić czy jest smar. Nawalić do pełna nawet jak trochę jest, złożyć z powrotem i dopiero montować. Jak znowu jakieś padnie, to tak właśnie zrobię :D
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez jejek » 27 lut 2013 17:57:40

jrzeuski napisał(a):A ja słyszałem, ze chińskie łożyska to nie zawsze mają smar w środku :niewiem: Coś w tym może być, bo jakoś szybko mi padają w rolkach paska. Dostaną raz czy drugi wody jak zanurkuję w bagnie i kulki wylatają :roll: Podobno po zakupie warto wydłubać uszczelnienia i sprawdzić czy jest smar. Nawalić do pełna nawet jak trochę jest, złożyć z powrotem i dopiero montować. Jak znowu jakieś padnie, to tak właśnie zrobię :D

też słyszałem o tym smarze :D
jejek

Postprzez Satan » 27 lut 2013 17:59:43

kupiłem chińską szlifierkę, hałasowała... po rozebraniu okazało się że tylko 5 kulek w łożysku, a śmiało powinno być z 15 :)
Pozdrawiam.
Satan.

Frontside service
https://www.facebook.com/frontsideservicepl
Przeróbki i budowa aut terenowych.
tel.600785219
Satan
Młodszy Guru
Młodszy Guru

Obrazki: 34
Pochwały: 2
Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera A 2.4i Long 1991-1995

Postprzez RudeBoy » 27 lut 2013 18:10:34

Satan napisał(a):kupiłem chińską szlifierkę, hałasowała... po rozebraniu okazało się że tylko 5 kulek w łożysku, a śmiało powinno być z 15 :)

grubo :D
Grzechu

I would rather push my Land Rover than drive a jeep
jest Land Rover Discovery II Td5 - miłość przyjdzie z czasem
była Frontera B Sport 2.2dti - lift 3" + BL 1" BFG MT KM2 32", stal, winch, osłony i inne fanty
RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 21
Pochwały: 91
Województwo: Małopolskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Powrót do HydePark