Witamy ! |
---|
|
RudeBoy napisał(a):Z tej rozdzielczości max jaki można wydrukować przy 300dpi to 8.8 x 5.7 cm
cinek1983059 napisał(a):może nie mam prawa głosu, ale jestem zdania takiego jak brum że powinny być wszystkie modele froty
Przy 9600dpi potrzebowałbyś dużej lupy, żeby tę naklejkę obejrzećJJKILLER napisał(a):RudeBoy napisał(a):Z tej rozdzielczości max jaki można wydrukować przy 300dpi to 8.8 x 5.7 cm
Sprawdzałem rozdzielczość w irfanie to u mnie wychodzi 9600dpi. Podeślę erick'owi je jeszcze raz bo może podesłałem mu nie te "pierwsze", albo coś mi źle sczytuje z pliku.
Zula napisał(a):Ja mogę spróbować coś sklecic do piątku, jeżeli mi się uda zainstalować Photoshopa.
jrzeuski napisał(a):Przy 9600dpi potrzebowałbyś dużej lupy, żeby tę naklejkę obejrzećJJKILLER napisał(a):RudeBoy napisał(a):Z tej rozdzielczości max jaki można wydrukować przy 300dpi to 8.8 x 5.7 cm
Sprawdzałem rozdzielczość w irfanie to u mnie wychodzi 9600dpi. Podeślę erick'owi je jeszcze raz bo może podesłałem mu nie te "pierwsze", albo coś mi źle sczytuje z pliku.A maszyny zdolne do takiego druku bez użycia technik interpolacyjnych to chyba tylko w mennicy można spotkać.
RudeBoy napisał(a):Z tej rozdzielczości max jaki można wydrukować przy 300dpi to 8.8 x 5.7 cm
Przy skanowaniu - tak. Istnieją tabele jakie powinno być DPI w zależności od odległości od obserwatora (oparte o rozdzielczość kątową ludzkiego oka).JJKILLER napisał(a):Przecież im wyższa rozdzielczość dpi, tym większa dokładność zdjęcia
Przy drukowaniu im większe DPI tym mniejszy rozmiar rezultatu.a nie mniejszy rozmiar
szymon.ha napisał(a):A ja jestem takiego zdania że może coś zróbcie bo pierdolić głupoty to każdy umie...
JJKILLER napisał(a):Grzasiek, ale jak na próbę zmieniłem na 100dpi to projekt 1:1 wychodzi na połowę A4, przy pełnej ostrości...
Powrót do X Zlot OFF, 2015, Nowy Jasiniec
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość