Witamy ! |
---|
|
brum napisał(a):U mnie jest elektryczny. I sygnał z czujnika w skrzyni idzie do immo i czujnika 4x4.
A po co wchodzi do ecu to nie wiem. Ktoś wie po co komputerowi info o prędkości? Jak by był automat to ok, ale mam manuala .
brum napisał(a):A po co wchodzi do ecu to nie wiem. Ktoś wie po co komputerowi info o prędkości? Jak by był automat to ok, ale mam manuala .
ali napisał(a):potrzebuje tych danych choćby po to aby odcinac paliwo jak samochód jedzie a nie wciskasz gazu (hamowanie silnikiem)
RudeBoy napisał(a):Z ECU idzie na pewno na moduł poduszek pow.
brum napisał(a):Jedna sonda jakoś nie bardzo działała już w Omedze. Niestety nie sprawdziłem tego pod kompem w Omie...
Fakt że ECU jest z 2.5, ale to praktycznie to samo. Tylko mapa wtrysku inna.
brum napisał(a):mam podłączonego opelscannera, błędów jak na razie brak.
brum napisał(a):scanner raczej nie.
jedna sonda stoi na 680mV a druga na 480mV, temp silnika 60st.
Ten z B lubi, bo jest hermetyczny. Ale w A rzeczywiście pada w ułamku sekundy po zalaniu. Dwa tak załatwiłem, teraz jeżdżę na trzecim... Ten od B wygląda na prawie taki sam w środku, ale gniazdo jest inne. Większe, bo chyba jeszcze sygnał na napinacze pasów wychodzi.brum napisał(a):RudeBoy napisał(a):Z ECU idzie na pewno na moduł poduszek pow.
gdyby one działały...sterownik nie lubi wody
Bezpieczniki są dwa. Wyjęcie tego od kontrolki nie ocali sterownikabrum napisał(a):Ja nie wymieniłem tego sterownika, tylko wyciągnąłem bezpiecznik żeby kontrolka nie świeciła.
Bo momentu mniej i łatwiej kontrolować uślizg tylnej osi na 2HI nie wiem czy mi się tylko wydawało czy na silniku 2.2 jakoś na takim śniegu łatwiej było mi ruszyć
jrzeuski napisał(a):Bezpieczniki są dwa. Wyjęcie tego od kontrolki nie ocali sterownika
jrzeuski napisał(a):Bo momentu mniej i łatwiej kontrolować uślizg tylnej osi na 2H Wiesz jaka jest masakra w dieslu w takich warunkach? Nawet na szperze ruszyć cholernie ciężko, bo samo puszczenie sprzęgła bez dotykania pedału gazu zrywa przyczepność. To samo przy hamowaniu silnikiem: koła kręcą się wolniej niż pokonywana droga
brum napisał(a):
I nie wiem czy mi się tylko wydawało czy na silniku 2.2 jakoś na takim śniegu łatwiej było mi ruszyć
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość