Witamy ! |
---|
|
Stabros napisał(a):Witam...
Po przejechaniu jednej trasy off w aucie mam piaskownice i kurzawkę bo nie ma filtra kabinowego.
Macie może jakiś pomysł jak go zmotać?
Balkandriver napisał(a):
Oj , sorry, nie sprawdziłem, czy wolnego stanu jesteś, bo kur****a nie popieram.
BALKANDRIVER
Balkandriver napisał(a):... i używasz je na wejściu do zasysania powietrza...[BALKANDRIVER
ali napisał(a):Balkandriver napisał(a):
Oj , sorry, nie sprawdziłem, czy wolnego stanu jesteś, bo kur****a nie popieram.
BALKANDRIVER
Oj, używamy zapożyczeń![]()
Stabros napisał(a): A to wejście to tylko te kratki w podszybiu czy są jeszcze jakieś inne niewidoczne "gołym" okiem?
Balkandriver napisał(a):Tak, to te kratki w podszybiu. BALKANDRIVER
jrzeuski napisał(a):Znajdź i przeczytaj wątek o motaniu filtra kabinowegoPończocha w kratkach to kijowe rozwiązanie, ale za to banalnie proste.
Stabros napisał(a):[Pończocha mnie tak nie "podnieciła" jak koledze B mogło by się wydawać
Stabros napisał(a):...ale wiedza że wlot powietrza to tylko kratki w podszybiu daje szanse że bez wielkiego rozkręcania można samemu coś uleprzyć.
Stabros napisał(a):Balkandriver napisał(a):... i używasz je na wejściu do zasysania powietrza...[BALKANDRIVER
A to wejście to tylko te kratki w podszybiu czy są jeszcze jakieś inne niewidoczne "gołym" okiem?
Odoll napisał(a):tak na prawde to wlot jest właśnie niewidoczny gołym okiem , kratki są 3 (trzy ) czwarta jest zaślepiona i właśnie pod nią jest "kominek" z wlotem powietrza do kabiny.
RudeBoy napisał(a):Odoll napisał(a):tak na prawde to wlot jest właśnie niewidoczny gołym okiem , kratki są 3 (trzy ) czwarta jest zaślepiona i właśnie pod nią jest "kominek" z wlotem powietrza do kabiny.
Dokładnie.
Dopiero na ten metalowy kominek w podszybiu jest sens motać jakiś filtr.
Stabros napisał(a):Oj, czy to wszystkie niespodzianki?
NieStabros napisał(a):Oj, czy to wszystkie niespodzianki?
jrzeuski napisał(a):NieStabros napisał(a):Oj, czy to wszystkie niespodzianki?
Do tego kominka nie dostaniesz się od góry chyba, że flexembo wlot zasłania blacha karoserii. Dlatego filtr trzeba motać od dołu, po wyjęciu wentylatora.
brum napisał(a):odkręcasz schowek i masz dostęp do kanału nawiewowego od dmuchawy. Ja na tym kanale założyłem kratkę z pończochą, wymiana polega na wysunięciu i zmianie pończochy, a później wsunięciu w kanał.
jrzeuski napisał(a):...wygodnie jest wymontować fotel pasażera, żeby móc się położyć na podłodze...
Balkandriver napisał(a):Niee, no, Jacku - kładzie tam koleżankę. Ona zakłada pończochę nad wentylator, a żeby równowaga w przyrodzie nie została zwichnięta ..........................
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość