Witamy ! |
---|
|
yuby194 napisał(a):też robię z profili 20 x 20 ale na obręczy dałem płaskownik 40x3, żeby lżejsze było a halogeny te okrągłe też mam, leżą na półce. Z nimi bym do garażu nie wjechał, dlatego kupiłem takie wąskie i będę montował pomiedzy bagażnikiem i dachem, @rudeboy ma takie. Wymiar wyszedł mi 1600 x 1050 czy cos takiego.
A jakie mocowanie przewidujesz?
renowator napisał(a):yuby194 napisał(a): Wymiar wyszedł mi 1600 x 1050 czy cos takiego.
Myślałem o takich belkach na kluczyk do relingów,ale to sporo podnosi całość do góry. Będzie więc tak: na reling bagażnik, w bagażniku po dwa otwory tak aby reling wypadał między nimi, pod bagażnik i reling płaskownik 5mm z gwintowanymi otworami trafiającymi w otwory bagażnika. Skręcam całość śrubami 8mm i od spodu nakrętka samo kontrująca dla pewności. Myślę że to pewne i solidne rozwiązanie.
nestor napisał(a):Jeżeli platforma na dachu, to na okoliczność... dalekiej podróży?
ali napisał(a):Interpretacja Inspekcji Transportu drogowego dopuszcza dowolną ilośc reflektorów jezeli sa one oswietleniem roboczym, czyli wg. ITD mają byc włączane niezaleznie od świateł głównych.
yuby194 napisał(a):A czy Grzegorzu masz wszystkie takie same lampy dalekosiężne, czy kombinowałeś cos z halogenami lub innymi szerokątnymi? I może masz link do tych Swoich lamp?
RudeBoy napisał(a):ali napisał(a):Interpretacja Inspekcji Transportu drogowego dopuszcza dowolną ilośc reflektorów jezeli sa one oswietleniem roboczym, czyli wg. ITD mają byc włączane niezaleznie od świateł głównych.
Tyle, że samochód osobowy nie może być wyposażony w ŻADNE oświetlenie robocze.
ali napisał(a):RudeBoy napisał(a):ali napisał(a):Interpretacja Inspekcji Transportu drogowego dopuszcza dowolną ilośc reflektorów jezeli sa one oswietleniem roboczym, czyli wg. ITD mają byc włączane niezaleznie od świateł głównych.
Tyle, że samochód osobowy nie może być wyposażony w ŻADNE oświetlenie robocze.
Pewny jesteś ?
RudeBoy napisał(a):
Tak.
Jeżeli nie jest zarejestrowany jako pojazd specjalny to nie może mieć żadnego oświetlenia roboczego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość