Witamy ! |
---|
|
tomekxxxy napisał(a):Panowie mam prośbę bo teraz mam wszystko pomieszane, jak by tak ktoś mógł napisać krok po kroku jak wykonać lift 2''. Co z przodem czy po podkręceniu drążków coś należy jeszcze zrobić?
sylwian70 napisał(a):tomekxxxy żartownisiu- poświęć kilka godzin i przeczytaj wszystkie posty w tym wątku i Ci wyjdzie że przód podkręcasz na drążkach skrętnych śruby pod podwoziem mniej więcej na środku klucz 27, amortyzatorów nie trzeba wymieniać bo seryjne się wyrabiają ze skokiem ale dobrze wymienić na jakieś bardziej twarde,offroadowe,do tyłu kupujesz sprężyny do liftu 2'' np.AIRONMEN HOLD 008B i dodatkowo amortyzatory bo seryjne są troszeczkę za krótkie o dosłowny 1cm i masz lift 2 cale taki tani od bidy.Tani lift to koszt- sprężyny do tyłu 550 zł amortyzatory 660zł.(aironmen)dożucasz jeszcze 660zl na amortyzatory przednie (AIRONMEN)i to cały lift.Przy lifcie dwa cale czytaj po naszemu 5cm.w frocie A nic innego nie musisz ruszać(przerabiać) linki hamulcowe,przewody hamulcowe,itp.itd się wyrabiają bez problema.
ADAM SP3WXO napisał(a):tomekxxxy napisał(a):
Możesz co najwyżej zrobić geometrię ( czasami się rozjeżdża) chociaż u mnie była zbędna. Jak jesteś ambitny, albo z geometri wynika potrzeba, to możesz jeszcze przełożyć sworznie wachacza.
Tył to tylko wymiana sprężyn lub resorów (mocowań).
jar76 napisał(a):Na tył do frontki A Sporta na resorkach, amortyzatory z Troopera lub Montereya będą pasowały? Chodzi mi o skok i mocowania, czy trzeba przerabiać. Chce zamontować rancho RS900x, ale do frontki A nie można już dostać są tylko XL, które są dwa razy droższe. Zastanawiam się czy bez przeróbek uda się od innej fury dopasować. Jak nie zostaje tylko Rancho 500
Nie chce mi się za wiele robić. A Frontka ma mały lift około 2"
jar76 napisał(a):Mierzę w furze amory i mierzę...śnieg pada i pod blokiem ciężka sprawa. Tył wyszło mi że ma 60cm. Ale na pewno wina śniegu sypiącego w oczy
![]()
Mam pytanie amorki przód 26,3 złożny i 36,6 rozłożony podejdzie do Frontki A 2"
Tył złożony 35,2 i 54,6 rozłożony ?
Takie amorki bedą ok?
brum napisał(a):Na pierwszy rzut oka, to Rancho jest lepiej wykonane. Ja mam i jest ok.
A ta regulacja to niby fajna, ale wg mnie się z tego nie korzysta, bo trzeba pod auto wchodzić.
W Rancho pękają te karbowane osłony tłoczka,ale to można wymienić. Natomiast Ironman ponoć bardzo rdzewieje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość