Witam wszystkich Klubowiczów ,postaram się opisać w kilku zdaniach mój projekt pługa śnieżnego i nie zanudzić was zbędnymi informacjami .A więc materiały : profil zamknięty 2/3cm na łuki lemiesza (zd.nr.18,19,20, 5szt.) , 3/4cm na ramę , łączniki , płozy od ramy do zaczepów na kangurze (zd nr.5,6,13,14,),rurka śr,4,5 cm na mocowania (zd.nr.7,8,16) i druga wchodząca w środek jako przetyczka ,zawleczka (zd.nr.17,18,21).Lemiesz wykonałem z pcv, bo miałem)(miałem uszkodzony zbiornik do filtrowania wody ze stacji uzdatniania )nie jest konieczne , blacha z przysłowiowej beczki w zupełności wystarczy ,płaskownik do przykręcenia gumy ochronnej ( guma wykorzystana z przenośnika transmisyjnego ) kółko podporowe obracane ,kawałki profila 4/5 na gniazda (zd.nr1,2,3,4).garść śrub troszkę złomu ,diaks, spawarka .Zapięcie pługa do Frotki trwa 1min

. Jak widać na zdjęciach , z płozami możemy jeździć całą zimę . Pług sprawdza się świetnie , aczkolwiek nie jest bez wad ,jak słusznie zauważył SKODA76 brakuje podnoszenia temat na przyszłą zimę ,(plan był ,zabrakło czasu ) .Oprócz wyginania profili na łuki lemiesza i płozy w warsztacie ślusarskim , resztę zrobiłem w garażu .

ZDJĘCIE NR.1

ZDJECIE NR 2

ZDJECIE NR 3

ZDJĘCIE NR 4

ZDJECIE NR5

ZDJECIE NR 6

ZDJECIE NR 7

ZDJECIE NR 8

ZDJĘCIE NR 9

ZDJĘCIE NR 10

ZDJECIE NR11

ZDJĘCIE NR 12