Witamy ! |
---|
|
szymon.ha napisał(a):Nie masz racji.
W frocie masz silnik isuzu, a nie bliźniaczą kopię Opla.
drech napisał(a):To jeszcze dodam, że istniały wersje 6VD1 (czyli montek a / trooper II) zarówno SOHC jak i DOHC.
szymon.ha napisał(a):No to wskaż nam różnice między 6vd1 dohc a silnikiem co jest we frocie.
A ja widziałem taką Frotę, ale pod marką Vauxhalla. Właściciel zarzekał się, że silnik jest fabrycznydrech napisał(a):Natomiast isuzu rodeo do 1998 wychodziło również z 3.2 w starszej wersji czyli takiej samej jak monterey/trooperCo ciekawe, frota a nie miała takiej opcji.
drech napisał(a):Zajrzyj w instrukcję obsługi frontery i przekonasz się jak się nazywa ten silnik. Natomiast isuzu rodeo do 1998 wychodziło również z 3.2 w starszej wersji czyli takiej samej jak monterey/trooperCo ciekawe, frota a nie miała takiej opcji.
Kończąc dyskusję w tym temacie z mojej strony: 3.2 frota b ma na bloku wybite 6VD1 i nie ma NIC z jakiegokolwiek opla. Ani z części, ani z osprzętu. Poszukiwanie części po kodzie opla prowadzi np. do wątku Jaki termostat do 3.2.
przemekcrx napisał(a):Kupowałem oryginał w Opluto co sprzedają na allegro lub innych sklepach moto to nie jest do froty tylko do troopera .
jrzeuski napisał(a):A ja widziałem taką Frotę, ale pod marką Vauxhalla. Właściciel zarzekał się, że silnik jest fabryczny
Piątas napisał(a):Rozmawiałem z chłopakiem który na ramę i silnik z troopera krótkiego 3.5 v6 zakładał budę z Froty krótkiej, tylko nie pamiętam czy A czy B, mówił że rama wizualnie trochę się różniła, ale już rozstaw mocowań był ten sam.
drech napisał(a):Od siebie dodam, że montereye a i b mają takie same ramy. Nie ma też różnic pomiędzy anglikiem a wersją kontynentalną. Może więc warto kupić anglika z nieczytelnymi numerami na ramie?
drech napisał(a):Różne wahacze? Na pewno?
Jake napisał(a):Ale czemu nie kupisz po prostu Froty B 3.2V6??
Ale jaki problem uczynić je nieczytelnymi?drech napisał(a):Może więc warto kupić anglika z nieczytelnymi numerami na ramie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości