Witamy ! |
---|
|
RudeBoy napisał(a):
W sumie w tym zestawie jedynymi na prawde ciekawymi fantami są wahacze przednie i tylny lewy drążek podgięty.
Na bycie pionierem też? Bo wiesz, jak coś nie wyjdzie, to może być ciężko prosto jechaćAdina napisał(a):Trzebaby poruszyc u niego temat chetnie sie pisze na takie wachacze
szymon.ha napisał(a):RudeBoy napisał(a):
W sumie w tym zestawie jedynymi na prawde ciekawymi fantami są wahacze przednie i tylny lewy drążek podgięty.
I dałbyś te wahacze? Twierdzisz że koło przy sworzniu z podkładką schodzi niżej to w tych wahaczach pewnie jeszcze bardziej.
jrzeuski napisał(a):To wiadomo, tylko że to nie będzie pracować równo. W terenie to nie problem, bo tam i tak most lata na wszystkie strony, ale mam pewne wątpliwości czy taki zawias będzie dobrze robił na zakrętach na czarnym. Chodzi mi o to, że most będzie miał tendencję do skręcania, czyli inaczej auto będzie się prowadzić na zakręcie w lewo a inaczej w prawo. Przy większych prędkościach te siły mogą mieć znaczenie a żeby tego efektu uniknąć, to oba wahacze musiałyby być tak samo wygięte.
jrzeuski napisał(a):To wiadomo, tylko że to nie będzie pracować równo. W terenie to nie problem, bo tam i tak most lata na wszystkie strony, ale mam pewne wątpliwości czy taki zawias będzie dobrze robił na zakrętach na czarnym. Chodzi mi o to, że most będzie miał tendencję do skręcania, czyli inaczej auto będzie się prowadzić na zakręcie w lewo a inaczej w prawo. Przy większych prędkościach te siły mogą mieć znaczenie a żeby tego efektu uniknąć, to oba wahacze musiałyby być tak samo wygięte.
jrzeuski napisał(a):No dobra, rozrysowałem to sobie i jednak tylko odległość się liczy a nie kształt. Czyli muszę sobie na czymś wygiąć drugi wahacz i Frota znów będzie mi jeździła prosto
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości