jrzeuski napisał(a):No niestety dla wolnossącego silnika z LPG snorkel to jest spore wyzwanie. Przy turbinie jest wsio-rawno jak jest ustawiony kominek, bo i tak zamienia się on w potężny odkurzacz.
ano...
filtr powietrza po 5000km do śmieci

Witamy ! |
---|
|
jrzeuski napisał(a):No niestety dla wolnossącego silnika z LPG snorkel to jest spore wyzwanie. Przy turbinie jest wsio-rawno jak jest ustawiony kominek, bo i tak zamienia się on w potężny odkurzacz.
RudeBoy napisał(a):jrzeuski napisał(a):No niestety dla wolnossącego silnika z LPG snorkel to jest spore wyzwanie. Przy turbinie jest wsio-rawno jak jest ustawiony kominek, bo i tak zamienia się on w potężny odkurzacz.
ano...
filtr powietrza po 5000km do śmieci
RudeBoy napisał(a):Ja mówię o TD ze snorklem.
bomba78 napisał(a):z tego co wiem to powinna w naszych fi75
ponieważ na każdym zgięciu traci ciśnienie, po prostu dławisz przelot
chyba ze wlotem będziesz jeździł do przoduwięc snorker zasie wodę
)
przekręć do tyłu wlot i wtedy daj po garach i zobaczysz czy jest różnica w mocy
ali napisał(a):RudeBoy napisał(a):Ja mówię o TD ze snorklem.
myślałem ze jam masz snorkel na dachu to mniej syfu łyka (bo bierze powietrze nie z nad drogi tylko teoretycznie czystsze )
RudeBoy napisał(a):ali napisał(a):RudeBoy napisał(a):Ja mówię o TD ze snorklem.
myślałem ze jam masz snorkel na dachu to mniej syfu łyka (bo bierze powietrze nie z nad drogi tylko teoretycznie czystsze )
Jest dokładnie odwrotnie.
Łyka mniej jak wlot ustawiony do tyłu, ale kurz i tak będzie zasysał. Jeden przejazd za kimś po suchej polnej drodze i filtr do trzepania. Na to pomaga tylko cyklon. Ja po każdej zabawie w krzakach wyciągam z puszki ze dwie garście liści posiekanych przez siatkę w kominku. Nawet jak jest ustawiony do tyłu, to capnie coś z prześlizgujących się po nim gałęzi. Byłoby mniej gdyby kominek miał dużo większy przekrój niż rura, ale wtedy z kolei łatwiej byłoby nim o coś zahaczyć i zerwać. Zawsze coś za cośali napisał(a):myślałem ze jam masz snorkel na dachu to mniej syfu łyka (bo bierze powietrze nie z nad drogi tylko teoretycznie czystsze )
jrzeuski napisał(a):Ja mam w kominku metalową siatkę o oku 2mm, więc mam wszystko drobno posiekane. Pewnie pająki też ,..
Markon napisał(a):a ja sobie zrobiłem pięknego snorkla z żywicy ale w necie był jakiś artykuł ze to tylko w błoto i wodę a tak poza tym wykańcza silnik bo za długi dolot i idzie zimne powietrze http://www.polskioffroad.com/ART/snorkel.html
Hades82 napisał(a):Witam.Mam frote 2,4i zastanawiam się czy rura fi 50 nie będzie za mała i nie zmniejszy przepływu powietrza.Moja frota jest w gazie sekwencyjnym czy w trakcie jazdy nie będzie zlej mieszanki powietrza.Co byście poradzili może coś podpowiecie pozdrawiam Gralson
Hades82 napisał(a):Ok a co do gazu jak będzie się zachowywać wiadomo wam coś na ten temat
Hades82 napisał(a):Ok a co do gazu jak będzie się zachowywać wiadomo wam coś na ten temat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość