Edi066 napisał(a):Mam Isuzu Rodeo z 99r.
Silnik jest ten sam - rozrząd , paski itp...
Na czym opierasz swoją opinię? Nie chodzi mi o to żeby się czepiać, ale w katalogach które przeglądałem nie znalazłem żadnych wspólnych części dla tych silników, chociaż również wg mnie powinny być identyczne. Nawet na podawanej przez Ciebie w innym wątku stronie rockauto.com nie znalazłem części wspólnych dla obu modeli. Być może katalogi europejskie nie uwzględniają rodeo i vice versa
Jestem taki dociekliwy, ponieważ zamierzam zamówić pierścienie (i pewnie kilka innych gratów) w juesej, a jeżeli nie będą pasowały, to będzie trochę większy problem z wymianą niż z kupionymi w Polsce. Wolę więc dwa razy zapytać niż zostać z niepotrzebnymi gratami.
Edi066 napisał(a):Manual do Isuzu Rodeo opisuje tylko dwa rodzaje silników , z czym przy każdym jest dopisane frontera/Vauxhall :
. X22SE 2,2L
. 6VD1 3,2L
A mógłbyś podzielić się ze mną tym manualem? Może tam znajdę jakieś wskazówki?
-- Dodano 04 lip 2013 00:30:22 --
JaGrab3 napisał(a):Ja isuzu nie mam, ale z tego co się orientuję, to jeżeli silnik jest 6vd1 to jest to identyczny silnik. Wszelkie naprawy robię wg. manuala isuzu, wszystko jest identyczne. Sam silnik też ma wszędzie znaczki isuzu. Co więcej pewnie 99% osprzętu samochodu pasuje.....Szukasz pierścieni do isuzu rodeo 3.2 6vd1
Takiej informacji oczekiwałem - coś robiłem, jest tak samo lub robiłem, ale jest inaczej
JaGrab3 napisał(a):Btw. Dostałeś na początku namiar na Sebola, które trudni się naprawami frotek, u niego byś zakupił to co trzeba, i dowiedział się od razu. Jak ja czegoś nie wiem, nie jestem pewien, dzwonie do sebola.
Założyłem ten wątek, ponieważ ktoś inny być może kiedyś skorzysta z tych informacji. Każdy kto chce może się w nim wypowiedzieć, a kto nie chce ten się nie wypowiada. Do Ciebie nie dzwoniłem, a podzieliłeś się swoją wiedzą. Wydaje mi się, że na forum nie chodzi o to żebym JA się dowiedział tylko każda jedna osoba, która będzie czytała wątek.
Opinia większości nie jest równoznaczna z prawdą.