Witamy ! |
---|
|
brum napisał(a):I później wtryski do wymiany. Już nie jeden tak zrobił i się przejechał
brum napisał(a):Drugą rzeczą że po wyłączeniu pompy może spaść ciśnienie do tego stopnia że jak sterownik przeżyciu na benzynę to silnik zgaśnie.
I gdyby to było dobre to każdy sterownik LPG by miał taką funkcję. A jednak nie mają.
szymon.ha napisał(a):Nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak benzyna ma chodzić wtryskiem które są sporo dalej od listwy więc paliwo leci nad nimi.
brum napisał(a):Ale dobra niech wam będzie że wtryski cały czas u każdego będą się miały dobrze. To do tego co już napisałem raczej braknie wam argumentów.brum napisał(a):Drugą rzeczą że po wyłączeniu pompy może spaść ciśnienie do tego stopnia że jak sterownik przeżyciu na benzynę to silnik zgaśnie.
I gdyby to było dobre to każdy sterownik LPG by miał taką funkcję. A jednak nie mają.
Jake napisał(a):Wystarczyłoby najpierw załaczyć pompe, a dopiero potem przerzucić zasilanie z LPG na noPb
Jake napisał(a): Przelaczasz z gazu na benzyne, pompa dobija cisnienie i nastepuja przelaczenie.
tupek napisał(a):Chłodzenie wtryskiwaczy ma tylko zastosowanie przy wtrysku bezpośrednim.
A froty mają pośredni, przegrzać się nie przegrzeją.
W sekwencji po to pompa nie jest wyłączana aby w awaryjnych sytuacjach (wyprzedzanie, brak gazu, lub driftowanie) było ciśnienie paliwa i mógł płynnie się przełączyć.
Niby głupota, ale wyobraźmy sobie sytuacje: wyprzedzamy - nagle z przeciwka grzeje jakiś ortalion w bmw, i ani myśli zwolnić, my gnieciemy furę aby się zebrała, a tu nagle spadek ciśnienia lpg, sterownik piszczy awarię i przełącza na pb, a benzyny nie ma w listwie, no i albo ktoś wymięknie albo droga będzie zablokowana do przyjazdu koronera.
Cuba napisał(a):Jazda na wyłączonej pompie to jakieś bzdury, jeżeli paliwo jest w zbiorniku.
Nie wiem jak w 3.2 ale ogólnie pompy elektryczne do silników z wtryskiem podają podobne ciśnienie, różnica to tylko rozmiary które można bez większego problemu dobrać w sklepie motoryzacyjnym .. fakt trzeba znać te rozmiaryale to chyba nie problem
Cuba napisał(a):Nie wiem do czego dążysz![]()
co pompa jest kwadratowa ? jak dla mnie zbiorniki są te same więc ....
Jake napisał(a):Cuba napisał(a):Nie wiem do czego dążysz![]()
co pompa jest kwadratowa ? jak dla mnie zbiorniki są te same więc ....
A w kwadratowej pompie musi byc kwadratowy wirnik. Zeby pasowało.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość