s4e napisał(a):.....Akumulator to nie spawarka wirowa....
Może nie wirowa ... ale spawarka ...
Witamy ! |
---|
|
s4e napisał(a):.....Akumulator to nie spawarka wirowa....
cinek1983059 napisał(a):RudeBoy ma racje akumulator to podstawa jak nie chcesz sobie syfu narobić,zobacz jaki duży prąd ma akumulator, 25A już wystarczy żeby klucz do klemy przyspawać a co dopiero 100A ,czy jaki tam masz akumulator?
s4e napisał(a):Ja nie odłączałem
Podaj napięcie kablem rozruchowym bezpośrednio z akumulatora na silnik. Jak będzie kręcił dobrze, to silnika nie ruszaj tylko zajrzyj do styków przekaźnika, pewnie zaśniedziały lub są zabrudzone.grass napisał(a):Podejrzewam kończące się szczotki, komutator, etc. bowiem podczas nieudawanych prób odpalania słychać jedynie tykanie bendiksa i niekiedy pojedyncze i krótkie próby zaskoku rozrusznika.
jrzeuski napisał(a):Podaj napięcie kablem rozruchowym bezpośrednio z akumulatora na silnik. Jak będzie kręcił dobrze, to silnika nie ruszaj tylko zajrzyj do styków przekaźnika, pewnie zaśniedziały lub są zabrudzone.grass napisał(a):Podejrzewam kończące się szczotki, komutator, etc. bowiem podczas nieudawanych prób odpalania słychać jedynie tykanie bendiksa i niekiedy pojedyncze i krótkie próby zaskoku rozrusznika.
grass napisał(a):Mam automat.
grass napisał(a):Chodzi mi głównie o to, czy jest to trudne zadanie, czy względnie łatwe.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość