DTI jest drozsze.

Witamy ! |
---|
|
bart322 napisał(a):No to tanie te czesci do 3.2
DTI jest drozsze.
ali napisał(a):bart322 napisał(a):No to tanie te czesci do 3.2
DTI jest drozsze.
A do jepa tanie ?
Trzeba powiedzieć szczerze że remont każdego silnika jest drogi, nieuzasadniony ekonomicznie. Trzeba kupić takie auto aby nie remontować zaraz, lub była alternatywa taniego słupka, a tutaj oplowskie silniki produkowane w milionach sztuk będą korzystniejsze od egzotyków
bart322 napisał(a):ali napisał(a):bart322 napisał(a):No to tanie te czesci do 3.2
DTI jest drozsze.
A do jepa tanie ?
Trzeba powiedzieć szczerze że remont każdego silnika jest drogi, nieuzasadniony ekonomicznie. Trzeba kupić takie auto aby nie remontować zaraz, lub była alternatywa taniego słupka, a tutaj oplowskie silniki produkowane w milionach sztuk będą korzystniejsze od egzotyków
No ale przeciez napisalem, ze do froty 3.2 tanie.
Rozwazanie remont vs swap na silnik w nie wiadomo jakim stanie jest zawsze zagwozdka.
przemekcrx napisał(a):https://www.olx.pl/oferta/opel-frontera-3-2-v6-limited-2003-r-anglik-v5c-CID5-IDpdXrx.html#59dea94aa3
Bierz tą na silnik ja budę odkupię
tupek napisał(a):A ja chciałem się zapytać , czy pod miskę olejową idzie uszczelka?![]()
I czy są jakieś newralgiczne punkty z których może przeciekać olej w dolnych partiach silnika?
Bo zauważyłem u siebie wyciek w tylnej części miski (mam nadzieje że z tamtąd).
nesfor napisał(a):pomogla wymian uszczelniacza walu
tupek napisał(a):nesfor napisał(a):pomogla wymian uszczelniacza walu
Właśnie też tak przypuszczam, ale jak myłem tydzień temu okolice miski to z łączenia nie zauważyłem świeżego wycieku, ale dopiero się okaże jak pod niego za tydzień wejdę.
Ale jest ta uszczelka czy na pastę?
przemekcrx napisał(a):simering
adrianee36 napisał(a):motul 15W50 kosztuje okolo 120zł za 5L wiec to nie majatek
Januszgar napisał(a):własnie liczyłem koszt remontu gorą i dol na nowe tłoki ok 3500 bez robocizny no i bez głowic
brum napisał(a):Ryzyko że się urwie śruba i tak jest
Kolejność śrub i moment też są ważne.
Z tym udarem to grubo![]()
przemekcrx napisał(a):https://www.olx.pl/oferta/opel-frontera-3-2-v6-limited-2003-r-anglik-v5c-CID5-IDpdXrx.html#59dea94aa3
Bierz tą na silnik ja budę odkupię
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość