Witamy !

[B 3.2] Miauczenie slinika

Re: Miałczenie slinika V6

Postprzez Goofy » 26 sie 2011 20:08:33

Mleka mu daj :P
Pompa wody ????
Goofy
Starszy Guru
Starszy Guru

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez p134rav » 02 wrz 2011 06:36:49

Nie. Na starej wył i na nowej (znaczy kilkuletniej juz) tez wyje. Wykluczam juz wszystko co jest z przodu silnika, zwlaszcza ze przy ostatnim rozbieraniu przekręciłem gwint na najwyższej lewej rolce paska wieloklinowego i musialem męczyć sie z toczeniem nowej śruby i gwintowaniu miejsca dokręcenia rolki :( Ale juz działa.
I oczywiscie co?? Dalej wyje, miałczy czy tez cokolwiek, ktokolwiek wymysli - ha,ha,ha.
p134rav

Postprzez smike » 05 wrz 2011 18:14:37

w jakim stanie masz wydech?
Po wyprawie moja Frota dostała duży przegląd w nagrodę za dobre sprawowanie. Przy okazji usunięto dźwięk "hamującego towarowego w Tarnowie" z hamulców, ale pojawił się nowy motyw, ale też :wsciekly: . Dochodził z przodu silnika. Okazało się, że piski powodowała dziureczka w wydechu ok 0.5 mm gdzieś pod podłogą. Ciężko było namierzyć drania (-ę). Doktor migomat dał radę, ale pewnie po zimie odezwie się w innym miejscu. Też podejrzewałem łożysko... w życiu bym nie podejrzewał wydechu.
smike

Postprzez p134rav » 05 wrz 2011 19:04:07

Chyba to nie to bo dziś sie zmusilem do poleżenia troche pod autem bo walczylem z wadliwą migającą lampką napedu i wysluchalem lobuza od a do z. Za to w zaprzyjaźnionym portalu znalazlem staaaaaarą beemke która wyje jak moj!! Tylko ze tamten silnik pomijając ze rzędowy to jest z czasów dinozaurów w porównaniu do mojego. Ale odglas ten sam. Porady niestety glupawe choć...
http://www.youtube.com/watch?v=Tu5iLJ1hv_Q
Jeden z komentarzów w barbarzyńskim języku spowodowała ze zaczalem sie zastanawiac nad pewnymi elementami. Mianowicie jak jest smarowane a co z tego wynika na czym "idzie" to kółko (kółka) napędzane paskiem zebatym?? Chodzi mi o te dwa górne które w głowicy porzuszają tez dwoma kółkami z wałkami rozrządu. Czy tam moze byc łozysko czy raczej smarowanie olejem? Moze to tam wyje??
p134rav

Re: [B 3.2] Miauczenie slinika

Postprzez szymon.ha » 17 maja 2015 20:19:36

U mnie też coś się pojawiło, jakieś "wycie", ale nie jest takie głośne jak na filmach załączonych w postach wyżej, ale jest słyszalne, na wolnych obrotach i wzrasta wraz z nimi.
Dźwięk porównał bym najbliżej do mostu przedniego, ma taki charakterystyczny dźwięk jak pracuje, bądź do dźwięku który się pojawia jak jest przeciąg w kanałach wentylacyjnych czy przy jakichś szparach, nie szum tylko wycie o wyższym dźwięku.
Na pewno nie jest to żadna rolka osprzętu bo pasek zdjąłem, ale rozrządu jesczcze nie sprawdzałem, a dźwiek pochodzi z głębi silnka...

Sprawdziłem jakieś podciśnienia według interfejsu:
intake 4,1 psi, vacum -21,7 in/hg, map 0.25. Więc chyba dobrze więc to raczej nie jest nieszczelność jakaś.

No więc co to może być?

-- So 30 maja 2015 00:15:01 --

O na tym filmie trochę to słychać jak ktoś wyłapie:

https://youtu.be/Ab8-fpvI70E?t=21s

od 21 sekuundy słychać takie wycie, bez problemu można to wyłapać. To pstrykanie to coś w aparacie, nie napęd...
szymon.ha
Diler

Obrazki: 2
Pochwały: 16
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Poprzednia strona

Powrót do 3.2v6