Rebe napisał(a):Witam jestem tu nowy, kupiłem m-c temu frotkę 3,2 V6 99r. strasznie dużo bieże oleju, czy macie taki sam problem dolewacie, czy z moją jest coś nie tak? zrobiłem nią dopiero 2500km a w między czasie dolałem jakieś 3l oleju !!! A tak przy okazji posiada ktoś instrukcję obsługi opla frontery po polsku no i chodzi tu o frotkę B???
to na pewno nie jest normalne zuzycie, zdecydowanie za duzo.
Przedewszystkim sprawdz czy Ci sie gdzieś nie leje, przy takim zuzyciu jesli by spalał (czyli brał olej) to zdecydowanie by kopcił niebieskim dymem.
Jesli nie kopci (najlepiej jak by ktos za Toba jechał i patrzył a Ty daj pełen gaz i obroty do max nastepnie puśc gaz i hamuj silnikiem) to musi sie gdzies lac. Jak kopci to już gorzej bo trzeba robic silnik... ale ... tu tez nie musi byc tragedia, jesli kopci przedewszystkim zaraz po odpaleniu to jest duza szansa że tylko uszczelniacze zaworów, to nie jest wielki koszt wymiany. Sprawdź rez kompresje , czyli cisnienie spręzania, jak jest za małe to najprawdopodobniej pierścienie i wiecej rozbierania.
Jak pierścienie to już wieksze koszta, jesli nie zdecydujesz sie naprawiać to mozesz sprobowac dac do silnika cos takiego :
http://moto.allegro.pl/item244281489_ch ... mizer.html
niby pic na wode fotmontaz

i ja nigdy w takie "cuda" nie wierzyłem ale jak mialem cztery lata temu bmw z przebiegiem ponad 350k km i brało podobne ilosci oleju (albo nawet troche wiecej

) i niezle kopcilo na niebiesko to na 5 l oleju dalem trzy i nie wierzyłem własnym oczom... doslownie przestal brac olej (oczywiscie w porownaniu z tym co bylo wczesniej) spadlo do ok 0,3 l na 1000 km i co najwazniejsze przestało kopcić

. i tak bylo przez ok 15k km, nastepnie powoli wzrastalo . Dodalem potem jeszcze jedno i auto sprzedalem

.
Jak rozmawialem z moim mechanikiem (on mi to polecil) to mowil ze powinno zadzialac jak pierscienie nie sa popekane tylko zuzyte.
Nie wiem czy w Twoim przypadku by pomogło - u mnie pomoglo i to tak ze nie moglem uwierzyc.