Witamy !

[A2.4] Co to jest za czujnik przy listwie wtryskowej?

[A2.4] Co to jest za czujnik przy listwie wtryskowej?

Postprzez Kpt.Saper » 02 gru 2010 12:37:30

Czujnik ten znajduje się przy listwie wtryskowej ma złącze 2-pinowe i dwie rurki? czy coś ma być podłączone do tych rurek a jak tak to co? przykręcony jest do obudowy zdaje się termostatu na dwie śróbki.
Jeśli było to nie znalazłem i proszę o link do tematu. Dzięki
Ostatnio edytowano 03 gru 2010 08:38:35 przez Kpt.Saper, łącznie edytowano 1 raz
Kpt.Saper

Re: [2.4]A Co to jest za czujnik przy listwie wtryskowej?

Postprzez konik » 02 gru 2010 20:09:54

To regulator ciśnienia paliwa. Poszukaj było na forum, np tu: viewtopic.php?f=14&t=7077&hilit=regulator+ci%C5%9Bnienia
konik
Podszyszkownik
Podszyszkownik

Obrazki: 3
Pochwały: 5
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Re: [A2.4] Co to jest za czujnik przy listwie wtryskowej?

Postprzez Kpt.Saper » 03 gru 2010 08:36:14

Kolego Konik jak byś czytał co ludzie piszą to byś bzdur nie pisał ,regulator ciśnienia paliwa znajduje się na listwie wtryskowej i napewno nie ma złącza elektrycznego 2-pinowego ,tak samo jak zawór do pomiaru ciśnienia paliwa, który jest obok regulatora. To o co pytam znajduje się- patrząc z góry- poniżej regulatora ciśnienia paliwa i jeszcze raz podkreślam ma złącze elektryczne 2-pinowe i wystają z niego dwie rurki . Co to jest i co ma być podłączone do tych rurek-tu proszę o szczegółowy opis.
Kpt.Saper

Postprzez Kpt.Saper » 03 gru 2010 10:15:04

Samsobie udzielę odpowiedzi jest to czujnik podciśnienia ,teraz jedynie zastanawiam sie czy nie powinien być podłączony rurkami do przepustnicy i do filtra węglowego bo mam je zmostkowane przez fachowca mechanika miedzianą rurką :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: ale która rurka do którego krućca przy tym czujniku to nie wiem
Kpt.Saper

Postprzez hirek_gda » 03 gru 2010 18:20:34

kolego Kpt.Saper jak byś chwile poszukał to byś również nie pisał że to czujnik podciśnienia bo w tym silniku on nie występuje :mrgreen:

a jest to elektrozawór odpowietrzania par paliwa, i niema znaczenia który koniec idzie do kolektora ssącego a który do filtra węglowego

a wgląda to pewnie mniej więcej tak
Obrazek
hirek_gda
Nałogowiec Ekstremalny
Nałogowiec Ekstremalny

Pochwały: 3
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez Kpt.Saper » 04 gru 2010 11:41:27

Nazwę wziąłem z opisu takiego elektrozaworu na allegro ,powieliłem bład zdaża się trudno ,jak bym wiedział co to jest to bym nie pytał, ale na sto procent o to mi chodziło chociaż ma inne mocowanie w 2.4
sprawa wyjaśniona :D :D :D
Kpt.Saper

Powrót do 2.4i