Witamy ! |
---|
|
WaldekZST napisał(a):Iskra jest, pompa nowa, niech mechanik podmieni ten akumulator skoro sam mówi, że po ładowaniu odpala... To nie jest stary silnik benzynowy, do rozruchu potrzebuje trochę prądu
cinek1983059 napisał(a):WaldekZST napisał(a):Iskra jest, pompa nowa, niech mechanik podmieni ten akumulator skoro sam mówi, że po ładowaniu odpala... To nie jest stary silnik benzynowy, do rozruchu potrzebuje trochę prądu
chłopie weź ty się lepiej zajmij hodowlą jedwabników bo jak czytam twoje podpowiedzi to żal się robi, iskra jest, a tu nagle to nie jest silnik benzenowy, to w końcu jaki ma ten silnik może hybryda ON PB.
kolego radziooo sprawdź czujnik temperatury silnika który daje sygnał do ecu, znajduje się z tyłu przy ścianie grodziowej dwu pinowy niebieski, koszt parę złotych, aha jeszcze napisz jakie masz immo pastylka czy w kluczyku?
Radziooo_R napisał(a):Witam, mam pytanie otoz kupilem frontere , na miejscu wszystko dzialalo ok, wrocilem do domu na nastepny dzien auto nie pali, wyczyscolem prEpustnice powietrza, wymienilem pompke i filtr paliwa, nadal nic, na komputerze wyswietla mi blad niskie napiecie walka rozrzadu, mechanik powiedzal ze to nie to poniewaz auto na samostarcie zapali od strzala i jak sie rozgrzeje to jezdzi, zastanawiam sie jeszcze nad akumulatorem po pada przy kreceniu, czy moze akumulator jest zuzyty, i jeszcze jedno pytanie cisnienie w cylindrach 1,2,3, jest 14 bar w 4 jest 6 czy moze miec to wplyw na brak odpalenia i silnik do remontu. Dzieki za pomoc
WaldekZST napisał(a):A ty do szkoły nauczyć się czytać![]()
Tam jest napisane, że to nie jest STARY silnik benzynowy (który potrzebuje minimalną ilość prądu, tylko silnik z kompem, imo i potrzeba mu do rozruchu więcej mocy)No i faktycznie musi sprawdzić ten czujnik skoro napisał że przy naładowanym akumulatorze... bo pewnie zaraz odpiszesz że akumulator naładowany jest ciepły i ogrzewa czujniki
-- 09 wrz 2018 09:13:01 --Radziooo_R napisał(a):Witam, mam pytanie otoz kupilem frontere , na miejscu wszystko dzialalo ok, wrocilem do domu na nastepny dzien auto nie pali, wyczyscolem prEpustnice powietrza, wymienilem pompke i filtr paliwa, nadal nic, na komputerze wyswietla mi blad niskie napiecie walka rozrzadu, mechanik powiedzal ze to nie to poniewaz auto na samostarcie zapali od strzala i jak sie rozgrzeje to jezdzi, zastanawiam sie jeszcze nad akumulatorem po pada przy kreceniu, czy moze akumulator jest zuzyty, i jeszcze jedno pytanie cisnienie w cylindrach 1,2,3, jest 14 bar w 4 jest 6 czy moze miec to wplyw na brak odpalenia i silnik do remontu. Dzieki za pomoc
Co do Twojego problemu, poszukałem jeszcze trochę w necie i jest coś takiego https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1798940.html
temat identyczny jak u Ciebie, i by nawet pasowało patrząc na wskazania 4 cylindra...
,,Przyczyna : usterka mechaniczna zaworów ssących. Dopiero po demontaży głowicy wyszła prawda.''
Ale ten czujnik też sprawdź KONIECZNIE bo kolega z białej frontery się obrazi
Pozdrawiam
WaldekZST napisał(a):Słabe ciśnienie na tym cylindrze wcale nie musi oznaczać pierścieni, a właśnie np. zawieszający lub niedomykający się zawór- jeżeli tak jest, to ma bardzo dużo wspólnego.
Radziooo_R napisał(a):u mnie jest taki przełącznik , na trzy pozycje , 1.benzyna 2 auto 3. gaz . Jak przełączę na 3 sam gaz to i tak nie odpala świeci kontrolka miga na czerwono.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość